Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Laakson yhteissairaalan päätoteuttajaksi valittiin SRV

Jaa

Helsingin kaupunki ja HUS Helsingin yliopistollinen sairaala ovat yhdessä suunnitelleet Laakson yhteissairaalaa. Sairaalasta on suunniteltu nykyaikainen tutkimus- ja opetussairaala, johon tulee sijoittumaan yli 900 sairaansijaa. Hankkeen päätoteuttajaksi valittiin SRV.

Viistoilmakuva Laakson yhteissairaalasta, Laakson LATU- ryhmittymä, 3/2021
Viistoilmakuva Laakson yhteissairaalasta, Laakson LATU- ryhmittymä, 3/2021

Päätoteuttaja toteuttaa Laakson yhteissairaalahankkeen kaikki rakennustyöt sekä niiden toteuttamiseen tarvittavat alihankinnat.

Päätoteuttajan hankintamenettelynä oli hankintalain mukainen neuvottelumenettely. Kolme yritystä jätti lopullisen tarjouksen hankkeen toteuttamisesta. Valintaperusteena oli paras hinta-laatusuhde, jossa laadulla oli painoarvo 70 % ja hinnalla 30 %. Valintapäätös on valituskelpoinen, ja sen toteutuminen edellyttää myös hankintasopimuksen tekemistä.

Hanke toteutetaan allianssimallilla

Laakson yhteissairaalan toteuttamisesta, rahoittamisesta ja omistamisesta vastaa Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala. Sen osakkeenomistajiksi tulevat Helsingin kaupunki ja HUS kummatkin 50 % osuudella. Yhtiön väliaikainen toimitusjohtaja on Marko Heino.

Hanke toteutetaan yhteistyötä korostavalla allianssimallilla. Allianssin osapuolet vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta sekä jakavat hankkeen riskit ja hyödyt.

Allianssin osapuolten kesken laaditaan yksi yhteinen allianssisopimus, jonka osapuoliksi tulevat tilaajana Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala, valittu päätoteuttaja sekä suunnitteluosapuolina pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava Laakson LATU -ryhmittymä, rakenne-, geo- ja kalliosuunnittelusta vastaava UNITAS-ryhmittymä ja LVISA-suunnittelusta vastaava Granlund Oy.

Sairaalahanke lyhyesti

Laakson yhteissairaalaan keskitetään osa kaiken ikäisten vaativasta psykiatrisesta sairaalahoidosta Uudellamaalla, HUSin vaativa neurologinen kuntoutus ja neurologian poliklinikan toimintaa. Lisäksi sairaalaan tulee helsinkiläisten somaattista sairaalahoitoa ja kuntoutusta, palliatiivista ja saattohoitoa sekä polikliinistä toimintaa kuten esimerkiksi geriatrian ja sisätautien poliklinikat.

Sairaalan toiminta sijoitetaan hankesuunnitelman mukaisesti kolmeen uudisrakennukseen ja kolmeen perusparannettavaan rakennukseen. Lisäksi sairaalalle rakennetaan maanalaiset pysäköinti- ja huoltotilat sekä uusi, pääosin maanalainen pääajoyhteys Auroranportin liittymästä. Laakson yhteissairaalasta rakennetaan myös logistiikkatunneliyhteys Meilahden sairaala-alueelle.

Jos yhteissairaalan suunnitelmat ja päätökset sekä kaavamuutos etenevät odotetusti, rakentamaan päästään aikaisintaan vuoden 2022 puolivälissä. Valmistelevat työt aloitetaan jo aiemmin. Sairaala rakennetaan vaiheittain, ja sairaalan viimeinen osa valmistuu alustavan aikataulun mukaan vuonna 2030.

Laakson yhteissairaalahankkeelle päätetty arvonlisäveroton enimmäishinta on 838 miljoonaa euroa (11/2019 tarjoushintaindeksi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Marko Heino
Koy Laakson yhteissairaala
p. 040 158 9551
marko@creacon.fi

toimitusjohtaja Saku Sipola
SRV Yhtiöt Oyj
p. 040 551 5953
saku.sipola@srv.fi

Kuvat

Viistoilmakuva Laakson yhteissairaalasta, Laakson LATU- ryhmittymä, 3/2021
Viistoilmakuva Laakson yhteissairaalasta, Laakson LATU- ryhmittymä, 3/2021
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 29.4.202129.4.2021 19:54:13 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 29.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 27.5.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme