Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lähes kaikki Uudenmaan kunnat kiinnostuneita valinnanvapauspilotista

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä ovat käynnistämässä Suomen suurinta valinnanvapauspilottia. Mukaan on kutsuttu kaikki Uudenmaan kunnat, HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

Kumppaneiden haku on päättynyt ja lähes kaikki Uudenmaan kunnat ovat ilmoittaneet ainakin alustavan kiinnostuksensa osallistua pilottiin. Mukaan ovat lähdössä myös HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

"Uusimaa tekee nyt laajasti yhdessä mahdollisimman hyvää sotea kansalaisille. Tavoitteenamme on vähintään miljoonan asukkaan valinnanvapauspilotti Uudellemaalle. Hyvältä näyttää", Helsingin soten toimialajohtaja Juha Jolkkonen toteaa tyytyväisenä. 

" Olemme nyt lähellä historiallista H-hetkeä! Haemme yhteisrintamassa rahoitusta Uudenmaan valinnanvapauspilotille", Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen summaa tilannetta Uudellamaalla.

Mikä valinnanvapauspilotti?

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt valtionavustushaun valinnanvapauspilotteihin. Pilottien tarkoitus on tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa osana sote-uudistusta.

Tulevissa hankkeissa pilotoidaan valinnanvapauden tärkeimpiä elementtejä: sote-keskuksia ja suunhoidon yksiköitä, asiakasseteliä tai henkilökohtaista budjettia. Pilotti voi olla myös näiden yhdistelmä. Valinnanvapauspilotti täydentää käynnissä olevia valinnanvapauskokeiluja tulevan lainsäädännön mukaisiksi.

Miten tästä eteenpäin?

- hakuaika pilottiin päättyy 15.3.2018.

- päätökset rahoituksesta tehdään huhtikuun 2018 loppuun mennessä.

- pilotit käynnistyvät, kun valinnanvapauslaki on hyväksytty eduskunnassa ja vahvistettu -
  tavoitteena 1.7.2018

- pilottiin osallistuvalta taholta ei edellytetä omarahoitusosuutta

- piloteissa noudatetaan voimassa olevaa asiakasmaksulakia ja -asetusta

Lisätietoja medialle:

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä: Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, p. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@kuudensote.fi ja Frank Ryhänen, Uudenmaan alueellisen valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö, p. 040 724 0869, frank.ryhanen@kuudensote.fi.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi: Hannu-Pekka Polttila, hankintapäällikkö, p. 0400 281559, hannu-pekka.polttila@hel.fi

Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme