Jyväskylän yliopisto

Lähiopetus keskeytetään tammikuun loppuun saakka   

Jaa

Jyväskylän yliopisto on päättänyt keskeyttää lähiopetuksen tammikuun loppuun saakka Jyväskylän kampuksella.

Yliopiston opiskelijoihin kytkeytyy useampia tartuntaketjuja, joiden selvittely on kesken. Tavoitteena on estää näihin liittyvät mahdolliset jatkotartunnat. Lähiopetusta on järjestetty vain välttämättömissä oppiaineissa tarkoin turvajärjestelyin (esimerkiksi laboratorio-opetus, taito- ja taideaineiden opetus). Päätös perustuu opiskelijoiden ja henkilöstön terveyden ja turvallisuuden suojelemiseen muuttuvassa koronapandemiatilanteessa.

Keskeytys ei koske loppuviikoksi aikataulutettuja tenttejä, jotka voidaan toteuttaa tiukennetuin turvajärjestelyin. Järjestettävien tenttien turvajärjestelyt on käytävä läpi yliopiston turvallisuuspäällikön tai koronaseurantaryhmän puheenjohtajan kanssa. Yliopiston kirjaston käyttöä rajataan tammikuun ajaksi: vain lainaus ja palautus ovat mahdollista.

Lisäksi yliopisto on päättänyt keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen huhtikuun loppuun saakka. Keskeytys ei koske kansainvälisten maisteriohjelmien opiskelijoita.

Lisätietoja:

Koronaseurantaryhmän puheenjohtaja Jarkko Pirkkalainen, puh. 040 737 3364, jarkko.pirkkalainen@jyu.fi

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

QS Ranking 2021: Jyväskylän yliopistosta useita tieteenaloja maailman huippujen listalla, liikunta ja kasvatustieteet top 100 -joukossa4.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Vuoden 2021 QS World University Rankings by Subject -vertailun tulokset on julkaistu. Jyväskylän yliopiston aloista parhaiten sijoittui liikunta, joka paransi sijoitustaan viime vuodesta sijalta 50 sijalle 45. Myös kasvatustieteet säilyttivät asemansa sadan parhaan joukossa sijalla 92 (viime vuonna 51–100), kansallisella tasolla sijoitus on toinen.

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme