Metsäteollisuus ry

Laiton lakko Nokialla on lopetettava

Jaa

Pehmopaperivalmistaja Oy Essity Ab Finlandin Nokialla sijaitsevalla tehtaalla on alkanut laiton lakko torstaina 20.5. kello 7.00. Tehtaan työntekijöiden ammattiosasto ilmoitti työnantajalle kaksi päivää kestävän lakon aloittamisesta eilen keskiviikkona.

- Kyse on voimassa olevaan työehtosopimukseen kohdistuvasta laittomasta työtaistelusta, Metsäteollisuus ry:n johtaja Jukka Sarhimaa sanoo.

Lakon syyksi ammattiosasto on ilmoittanut tyytymättömyytensä yhtiössä päättyneiden yhteistoimintaneuvottelujen tuloksiin. Paperiteollisuuden työntekijöiden sekä toimihenkilöiden työehtosopimukset ovat voimassa 31.12.2021 saakka. Paperiteollisuuden työntekijöiden sopimusosapuolina ovat Metsäteollisuus ry ja Paperiliitto r.y.

- Vaadimme, että Paperiliitto r.y. ja Nokian ammattiosasto toimivat nyt vastuullisesti ja ryhtyvät välittömästi tehokkaisiin toimenpiteisiin tämän laittoman ja suhteettomasti mitoitetun työtaistelun lopettamiseksi ja työrauhan palauttamiseksi, Sarhimaa painottaa.

Lisätietoja: Jukka Sarhimaa, johtaja, työelämä, p. 040 184 1004, jukka.sarhimaa@forestindustries.fi

Suomi on maailman suurimpia sellun, paperin ja kartongin tuottajia sekä Euroopan kärkeä sahatavaran tuottajana. Metsäteollisuuden laaja kotimainen arvoketju työllistää noin 100 000 suomalaista ja vastaa noin viidenneksestä maamme tavaraviennistä. Suomalainen metsäteollisuus tunnetaan myös metsävaroja kasvattavasta osaamisestaan sekä uutta luovista innovaatioistaan. Metsäteollisuus ry toimii 72 metsäteollisuusyrityksen elinkeino- ja työmarkkinapoliittisena edunvalvojana.

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber. The forest industry directly and indirectly employs approximately 100,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society. Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme