Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Lakko vaarantaa potilaiden välttämättömän päivystyksellisen ja kiireellisen hoidon OYSissa

Jaa

Perjantaina 1.4. alkavan Tehyn ja Superin lakon vuoksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa valmistaudutaan poikkeusjärjestelyihin. OYSin päivystyksellinen toiminta pyritään turvaamaan, mutta kiireettömiä tutkimus- ja vastaanottoaikoja perutaan perjantailta 1.4 ja maanantailta 4.4.

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet hoitajien lakon alkamisesta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä 1.4. klo 6 alkaen. Jos neuvotteluosapuolet eivät pääse sopimukseen, lakko kestää tämän hetkisen tiedon mukaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä lähes koko huhtikuun ajan.

Lakon alkaminen merkitsee mittavia muutoksia sairaaloiden toimintaan Oulussa ja Oulaisissa.

Oulun yliopistollisen sairaalan vs. johtajaylilääkäri Päivi Laurilan mukaan työntekijäjärjestöjen esittämä suojelutyövoima ei riitä turvaamaan edes välttämätöntä kiireellistä hoitoa. ”Annetuilla resursseilla pystymme pääosin turvaamaan päivystyksellisen hoidon, mutta muuta kiireellistä hoitoa, kuten syövän sädehoitoja joudutaan siirtämään. Lisäksi joudumme perumaan kaiken kiireettömän toiminnan”, Laurila toteaa.

Suuri osa toiminnoista kiinni

OYSin poliklinikoiden toiminta keskeytyy lähes kokonaan ja leikkausten osalta hoidetaan vain päivystysleikkaukset perjantaista 1.4. maanantai-iltapäivään saakka. Oulaisissa sijaitsevan Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystys toimii lakon aikana, mutta kaikki muu sairaalatoiminta keskeytetään. Ensihoito turvataan.

Neuvottelua suojelutyövoiman määrästä jatketaan. Laurila on huolissaan tilanteesta. ”Mikäli emme saa suojelutyövoimaa lisää, lakko voi pahimmillaan johtaa potilaiden hengen ja terveyden vaarantumiseen”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Laurila, vs. johtajaylilääkäri, OYS. p. 0400 610 076, paivi.laurila@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme