Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Lakon hinnan maksajaksi ei saa joutua sianlihantuottaja – teurastamotyöntekijöiden liittyminen mielenilmaukseen vaarantaa eläinten hyvinvoinnin

Jaa

Elintarvikealan työntekijöiden mielenilmaus tulee aiheuttamaan kohtuuttomia ongelmia myös lihatilojen toimintaan. Tuotanto on nykyisin tarkasti jaksotettu ja häiriöt ketjussa aiheuttavat lisäkustannuksia tiloille ja yrityksille.

Lakosta aiheutuvat äkilliset muutokset eläinten suunnitelluissa noudoissa voivat johtaa karsinoiden ylitäyttöön sikalassa ja eläinten hyvinvointi vaarantuu. Tuottaja joutuu kohtuuttoman hankalaan asemaan, sillä tuottajalla on vastuu eläinten hyvinvoinnista kaikissa tilanteissa.

– Poliittinen mielenilmaus ei saisi vaarantaa eläinten hyvinvointia ja hankaloittaa tuottajien työtä. Kotieläintuottajat eivät ole millään lailla osallisia tässä prosessissa ja silti he joutuvat maksajiksi, tähdentää MTK-sikaverkoston puheenjohtaja Taru Antikainen.

Lihateollisuudessa saattaa mennä useita päiviä, jopa viikkoja, tilanteen purkamiseen.

Lisätietoja:
Taru Antikainen, MTK-sikaverkoston pj., 050 529 4366
Jukka Rantala, kotieläinasiamies, 040 715 8710
Leena Suojala, asiantuntija, eläinlääkäri, 040 779 2945

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK liittyy CLC-ilmastoaloitteeseen, joka vaatii kunnianhimoista kansainvälistä ilmastopolitiikkaa vastaamaan 1,5 C-asteen tavoitetta12.3.2019 09:57:45 EETTiedote

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry. tukee Climate Leadership Coalitionin (CLC) ja pohjoismaisten kumppaneiden ilmastoaloitetta. Aloitteessa vaaditaan EU:ta päivittämään nykyisiä ilmastotavoitteitaan vastaamaan Pariisiin ilmastosopimusta siten, että kasvihuonekaasujen päästöt saataisiin nettovaikutuksiltaan nollaan vuoteen 2050 mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme