Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Lakon hinnan maksajaksi ei saa joutua sianlihantuottaja – teurastamotyöntekijöiden liittyminen mielenilmaukseen vaarantaa eläinten hyvinvoinnin

Jaa

Elintarvikealan työntekijöiden mielenilmaus tulee aiheuttamaan kohtuuttomia ongelmia myös lihatilojen toimintaan. Tuotanto on nykyisin tarkasti jaksotettu ja häiriöt ketjussa aiheuttavat lisäkustannuksia tiloille ja yrityksille.

Lakosta aiheutuvat äkilliset muutokset eläinten suunnitelluissa noudoissa voivat johtaa karsinoiden ylitäyttöön sikalassa ja eläinten hyvinvointi vaarantuu. Tuottaja joutuu kohtuuttoman hankalaan asemaan, sillä tuottajalla on vastuu eläinten hyvinvoinnista kaikissa tilanteissa.

– Poliittinen mielenilmaus ei saisi vaarantaa eläinten hyvinvointia ja hankaloittaa tuottajien työtä. Kotieläintuottajat eivät ole millään lailla osallisia tässä prosessissa ja silti he joutuvat maksajiksi, tähdentää MTK-sikaverkoston puheenjohtaja Taru Antikainen.

Lihateollisuudessa saattaa mennä useita päiviä, jopa viikkoja, tilanteen purkamiseen.

Lisätietoja:
Taru Antikainen, MTK-sikaverkoston pj., 050 529 4366
Jukka Rantala, kotieläinasiamies, 040 715 8710
Leena Suojala, asiantuntija, eläinlääkäri, 040 779 2945

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Ministeriö tarjoaa liian vähän valokuitua MTK:n sulatettavaksi26.6.2018 12:39Tiedote

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliittoa närästää se, että liikenne- ja viestintäministeriön luonnos digi-infrastrategiaksi näyttää unohtaneen kokonaan maaseudun yrittäjien ja maalla asuvien tarpeet. MTK korostaa lausunnossaan sitä, että digitaalisia julkispalveluja ei saada toimintavarmoiksi ja digitalisoituvien ja automatisoituvien maaseudun elinkeinojen liiketoiminta tökkii, mikäli kasvavien tiedonsiirtomäärien edellyttämää valokuitua ei ole maaseudulla saatavilla.

MTK esitteli näkemyksiään EU:sta ja sen tulevaisuudessa seminaarissaan 12.6.2018 Helsingissä12.6.2018 16:34Tiedote

Muuttuva toimintaympäristö pakottaa EU:n tarkistamaan omia toimintatapojaan ja ottamaan itselleen tehtäviä, joita aikaisemmin jäsenmaat ovat hoitaneet. Tehtävien siirto velvoittaa jäsenmaat ottamaan lisää taloudellista vastuuta EU:n toimien rahoituksesta. MTK:n mielestä EU:n roolia voidaan kasvattaa turvallisen Euroopan rakentamisessa ja yhteisen maatalouspolitiikan toteuttamisessa. MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila esitteli MTK:n näkemyksiä EU:sta ja sen tulevaisuudesta EU-seminaarissa 12.6.2018 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme