Kangasalan kaupunki

Lamminrahkan uusi koulukeskus harjakorkeudessa – rakennuksessa korkeatasoista arkkitehtuuria ja muunneltavat tilat

Jaa
Lamminrahkan rakenteilla oleva koulukeskus. Kuva: SRV.
Lamminrahkan rakenteilla oleva koulukeskus. Kuva: SRV.

SRV rakentaa parhaillaan Lamminrahkan koulukeskusta Kangasalle Lamminrahkan uuteen kaupunginosaan. Kesäkuussa 2023 valmistuva koulu tarjoaa tilat päiväkodin 110 lapselle ja 0.–6. luokkien 665 lapselle. Kohteen harjannostajaisia vietetään tänään 9. joulukuuta.

Toiminta uusissa tiloissa alkaa elokuussa 2023. Kolmikerroksisen uudisrakennuksen rakennustyöt aloitettiin marraskuussa 2021. Projektinjohtourakkana toteutettavan rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 36 miljoonaa euroa.

”Kuluneen vuoden aikana työmaalla on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt. Työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, ja tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä noin 90 henkilön voimin”, kertoo SRV:n työmaapäällikkö Timo Passi.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta, sydänaulasta. Aula toimii sisääntuloaulana, ruokasalina ja juhlatilana näyttämöineen. Koulun toiseen kerrokseen valmistuu tuhannen neliön liikuntasali, jonka erikoisuutena on betonilattiaan valetut jousivaimennukset äänen ja värähtelyn hallitsemiseksi.

Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy vuonna 2019 käydyn yleisen arkkitehtuurikilpailun voittotyön pohjalta. Rakennuksen kadun puolen julkisivut ovat kotimaista paikalla muurattua tiiltä ja pihan puolen julkisivut puuta. Liikuntahallin vesikatolle sijoitetaan ensi kevään aikana aurinkoenergiajärjestelmä, joka sisältää aurinkokeräimiä- ja paneeleja.

”Lamminrahkan koulukeskus on koko Lamminrahkan alueelle erittäin tärkeä hanke. Koulukeskuksen arkkitehtuuri on korkeatasoista ja haasteellista rakentaa. Se, että tällainen rakennushanke etenee aikataulussaan haastavassa ja epävakaassa maailmantilanteessa, on hyvä suoritus”, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti.

Kesällä 2023 valmistuviin tiloihin sijoittuvat päiväkodin ja esiopetuksen lisäksi perusopetuksen 1.–6. luokat. Kangasalan kaupunki järjestää tiloissa opetusta myös Tampereen puolella sijaitsevan Ojalan asuinalueen 3.–6. luokkien lapsille.

”Lamminrahkan koulukeskuksen suunnittelua on ohjannut ajatus koko kylän talosta, joka palvelee aamusta iltaan, ja koulupäivien jälkeen se on iltaisin ja viikonloppuisin eri harrastusryhmien ja seurojen käytössä. Se on käytön mukaan muovautuva rakennus, jossa perinteisten luokkatilojen lisäksi tiloja on yhdisteltävissä ja muokattavissa siirtoseinillä palvelemaan eri käyttötarkoituksia”, kertoo Lamminrahkan koulun rehtori Jarkko Liuha.

Koulukeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Lamminrahkan keskustassa, parhaillaan rakenteilla olevien torin ja liikuntapuiston vieressä. Lamminrahkan koulu on 3.–6. luokkien osalta Tampereen ja Kangasalan yhteishanke. Koulukeskuksen yhteyteen valmistuu 2020-luvun lopulla myös yläkoulu.
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Passi, työmaapäällikkö SRV, p. 040 630 8969, timo.passi@srv.fi
Riikka Leinonen, viestinnän asiantuntija, SRV, p. 040 182 1631, riikka.leinonen@srv.fi
Merja Saarilahti, rakennuspäällikkö, Kangasalan kaupunki, puh. 050 550 9062, merja.saarilahti@kangasala.fi

Kuvat

Lamminrahkan rakenteilla oleva koulukeskus. Kuva: SRV.
Lamminrahkan rakenteilla oleva koulukeskus. Kuva: SRV.
Lataa
Ilmakuvaluonnos Lamminrahkan koulusta. Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy.
Ilmakuvaluonnos Lamminrahkan koulusta. Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kangasalan keskustan odotetut kaupunkipientalotontit ovat nyt haettavissa2.2.2023 16:20:53 EET | Tiedote

Urheilutien kaava-alueella, aivan Kangasalan keskustan ja sen palveluiden sekä puistoalueiden ja uimarannan tuntumassa sijaitsevat kaupunkipientalotontit tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden keskusta-asumiselle. Alueelta luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 kerrosalaneliömetrin (k-m2) välillä ja ne tulevat lisäämään isojen asuntojen määrää keskustan läheisyydessä. Kangasalan kaupunki on luovuttanut keskustan Urheilutien kaava-alueelta haettavaksi yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia, joista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille helmikuun 2023 aikana ja loput kuusi yhtiömuotoiseen rakentamiseen hieman myöhemmin. Tonttihaku Tonttihaku on käynnissä ja jatkuu 8.2. klo 15 asti. Hakemuksen voi jättää sähköisellä tonttihakulomakeella, joka löytyy myös kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi/urheilutie. Samasta osoitteesta löytyvät myös tonttien tiedot, havainnevideo, linkki asemakaavaan, rakentamistapaohjeeseen ja tonttihakulomakkeeseen sekä tonttihakuun liittyvät yht

Ellintien kaavavalitus on peruttu - K-Supermarketin laajentaminen mahdollistuu1.2.2023 13:50:36 EET | Tiedote

Aiemmin käsittelyssä ollutta Ellintien kaavaa koskeva valitus on peruttu, joten kaavan vahvistuminen mahdollistaa omalta osaltaan keskustan kehittämisen suunnitelmien mukaan. Ellintien kaava koskee keskustan korttelin 346 osaa ja siihen liittyviä katualueita. Kaavassa alueen rakennusoikeus kasvaa 2400 kerrosneliömetristä yhteensä 7800 kerrosneliömetriin mahdollistaen kaupan laajentamisen Citymarket-mittakaavaan. - Tämä on merkittävä askel eteenpäin keskustan kehittämisen kannalta. Kaava mahdollistaa paljon toivotun kaupan tilojen huomattavan laajentamisen. Alueelta päästään myös purkamaan tyhjillään olevat rakennukset ja lisäämään Keskon pysäköintialuetta heidän aikataulunsa mukaan. Kaava mahdollistaa myös Tampereentien alikulun rakentamisen Tampereentien toisellekin puolelle. Kangasalan keskustan palveluiden tarjonnan kasvu lisää osaltaan keskustan pito- ja vetovoimaa, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala kertoo. Linkki aiempaan tiedotteeseen: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ka

Myönnettyjen uusien asuntojen määrä kasvoi merkittävästi Kangasalla vuonna 202213.1.2023 16:03:23 EET | Tiedote

Rakentaminen oli Kangasalla vilkasta vuonna 2022 ja rakentamiseen liittyviä lupia käsiteltiin 525 kappaletta, joista rakennuslupien määrä oli 229. Pientalojen osuus tästä oli 105 rakennuslupaa. Toimenpidelupia käsiteltiin 228 kappaletta, joista maalämpökaivojen osuus oli 65 ja aurinkosähköjärjestelmien osuus 31. Vuonna 2021 rakentamisen lupia myönnettiin yhteensä 512 kappaletta. Vuonna 2022 myönnettiin aikaisempiin vuosiin verrattuna huomattavasti enemmän asuntoja. Myönnettyjen kerrostalojen määrä kasvoi kaksinkertaiseksi edellisiin vuosiin verrattuna ja oli 13 kappaletta. Myönnettyjen asuntojen (sisältää uudis- ja lisärakentamisen) lukumäärä kokonaisuudessaan oli 960 kappaletta, joista kerrostaloasuntojen osuus oli 762. Uusia asuntoja myönnettiin eniten Lamminrahkan uuteen kaupunginosaan. Vuonna 2022 käyttöönotettiin 379 asuntoa. Rakentaminen Kangasalla jatkuu edelleen vilkkaana ja rakentamisen lupia jätetään vireille edellisen vuoden vauhtia. Rakentamisen lupien keskimääräisen käsitt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme