Calefa Oy

Lämpöpumppulaitoksilla saavutetaan energiaomavaraisuus, ja siitä kiittää myös kukkaro

Jaa

Energia- ja kustannustehokkuus, ympäristöystävällisyys sekä energiaomavaraisuus haastavat löytämään parempia ratkaisuja lämmöntuotannossa.

Energiaomavaraisuus näkyy edullisempina energianhintoina. Toimitusjohtaja Petri Vuori Orionin Turun tehtaan lämpöpumppulaitoksella.
Energiaomavaraisuus näkyy edullisempina energianhintoina. Toimitusjohtaja Petri Vuori Orionin Turun tehtaan lämpöpumppulaitoksella.

- Nykyisessä maailmantilanteessa energiaomavaraisuus on näistä kaikista ensisijaisin. Energiantuotanto tulee Suomessa perustaa muulle, kuin kaasulle tai öljylle. Sen jälkeen tulee tehostaa energiatehokkuustoimia, millä tavoin energiankäyttöä voidaan vähentää ja optimoida sekä kuinka energia tuotetaan päästöttömästi, vetää Calefa Oy:n toimitusjohtaja Petri Vuori suuntaviivoja energiakriisin torjumiseksi.

Lämpöpumpputeknologia on kehittynyt viime vuosina valtavin harppauksin, ja sillä tulee olemaan iso rooli energiamurroksessa. Suomessa suunnitellut ja valmistettavat AmbiHeat-lämpöpumppulaitokset tuottavat lämpöenergian kustannustehokkaasti teollisista ylijäämälämmöistä, ulkoilman, vesistöjen, maan sekä auringon energiasta eli niistä lähteistä, mitä laitoksen ympäristö tarjoaa. 

Päästötöntä lämpöä voidaan hyödyntää alue- ja kaukolämpönä sekä teollisuuden tarpeissa. Samalla lämpöpumppulaitoksella voidaan tuottaa myös kaukokylmää tai jäähdytystä teollisuusprosesseihin.

- Valitettavan vähän on käyty keskustelua siitä, kuinka kehittyneellä lämpöpumpputeknologialla pystytään kattamaan iso osa energiankäytön kohteista. Kiinteistöjen lämmitystarpeet näillä voidaan hoitaa kokonaan sekä nykyään myös korvata monia teollisuuden prosesseja, joissa lämpö on aiemmin tuotettu fossiilisilla polttoaineilla, Vuori sanoo.

AmbiHeat-lämpöpumppulaitosten sydämenä toimivat Calefan kehittämät HotLevel-erikoislämpöpumput, joilla voidaan tuottaa energiatehokkaasti jopa 130 asteen lämpötiloja.

Teollisuus on energiaomavaraisuuden
myötä muuttumassa päästöttömäksi

Laitoksia on käytössä eri puolella Suomea.

Esimerkiksi Paroc Panelsin tehdas Paraisilla korvasi viime vuonna öljyn käytön kokonaan siirryttyään AmbiHeat-lämpöpumppulaitoksen myötä energiaomavaraiseksi. Kiinteistöjen lämmitys jalostetaan tuotannon hukkalämmöistä ja energiaa varastoidaan myös maakaivoihin, joista sitä hyödynnetään kylminä vuodenaikoina sekä silloin, kun tuotanto ei ole käynnissä.

Calefan toimitusjohtaja nostaa energiaviisaudessa esille myös energiaekosysteemit. Teolliset tuotantolaitokset ja energiayhtiöt voivat jakamistaloudella vähentää päästöjä ja parantaa energiatehokuutta, samalla kun toimintavarmuus ja energiaomavaraisuus kasvaa.

Lempäälässä Kiillon tehtaan lämmitystarpeet on katettu pääosin tuotannon hukkalämpöjä hyödyntävällä lämpöpumppujärjestelmällä. Ensi kesästä lähtien voidaan sanoa hyvästit viimeisillekin kaasunkäytön rippeille paitsi tehtaalla, myös Lempäälän Lämmön Sääksjärven kaukolämpöverkostossa. Tehtaan ja energiayhtiön välissä AmbiHeat-lämpöpumppulaitos jakaa tehtaan ylijäämälämmön Lempäälään päästöttömäksi kaukolämmöksi. Vastaavasti Lempäälän Lämpö toimittaa tehtaalle hiilineutraalia kaukolämpöä.

Kymen Veden Mussalon jätevedenpuhdistamo korvasi maakaasun käytön kokonaan puhdistetun jäteveden hukkalämpöä hyödyntämällä. Uusi lämmitysratkaisu on täysin päästötön.

- Lämpöpumppulaitos vastaa myös pitkän aikavälin tavoitteisiin sekä päästöttömyyden että energia- ja kustannustehokkuuden kannalta. Näillä järjestelmillä päästään energiaomavaraisuuteen, toimitusjohtaja Petri Vuori päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri Vuori
040 553 4427
petri.vuori@calefa.fi

Kuvat

Energiaomavaraisuus näkyy edullisempina energianhintoina. Toimitusjohtaja Petri Vuori Orionin Turun tehtaan lämpöpumppulaitoksella.
Energiaomavaraisuus näkyy edullisempina energianhintoina. Toimitusjohtaja Petri Vuori Orionin Turun tehtaan lämpöpumppulaitoksella.
Lataa
AmbiHeat-lämpöpumppulaitos Orionin Turun tehtaalla.
AmbiHeat-lämpöpumppulaitos Orionin Turun tehtaalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Calefa Oy
Calefa Oy
Muovite 1
15860 Hollola

0102190280http://www.calefa.fi/fi/

Energian käyttöä ei tarvitse vähentää, vaan saada sama energia tekemään työ moneen kertaan.
- Calefa

 

Calefa Oy toteuttaa maailman johtavaan lämpöpumppu­teknologiaan perustuvia kokonais­energia­ratkaisuja teollisuudelle, energian tuotantolaitoksille sekä suurille kiinteistöille. Lämpöpumppujärjestelmämme hyödyntävät hukkalämpöä ja ympäristön energiaa. Teemme kokonaisratkaisuja, joilla asiakkaamme saavat merkittävät energiansäästöt ja leikkaavat CO2-päästöjä pysyvästi. Toteutamme järjestelmät avaimet käteen -periaatteella, varmistaen toimivuuden koko elinkaaren ajan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Calefa Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme