Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi huomautuksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirille lasten- ja nuorisopsykiatrisesta hoidosta

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirille 18.6.2021 huomautuksen siitä, että arvioinnin perusteella tarpeelliseksi todettu lasten- ja nuorisopsykiatrinen hoito on aloitettava kolmen kuukauden kuluessa ja käytettävissä tulee olla riittävästi terveydenhuollon ammattihenkilöitä sekä asianmukaiset toimitilat.

Ratkaisussaan aluehallintovirasto on lisäksi huomauttanut Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä siitä, että lasten- ja nuorisopsykiatrinen hoidon on oltava laadukasta, turvallista ja asianmukaisesti toteutettua. Aluehallintovirasto kiinnittää johtajaylilääkärin ja toimialuejohtajan huomiota siihen, että toimintayksiköstä vastaavan lääkärin on johdettava ja valvottava toimintayksikön terveyden- ja sairaanhoitoa.

Aluehallintovirasto on heinäkuusta 2019 valvonut hoitoon pääsyä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Aluehallintovirasto on heinäkuussa 2020 antanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirille huomautuksen lasten ja nuorten psykiatrisen hoidon viivästymisestä yli terveydenhuoltolaissa määritellyn kolmen kuukauden ajan. Aluehallintovirasto on jatkovalvonnassa havainnut edelleen puutteita hoitoon pääsyn määräaikojen noudattamisessa. Jatkovalvonnassa on noussut esille lisäksi lasten- ja nuorisopsykiatrian vuodeosastojen ylipaikkatilanne. Aluehallintovirasto arvioi, että jatkuva ylipaikkatilanne vuodeosastoilla saattaa johtaa potilasturvallisuuden vaarantumiseen ja vaikuttaa haitallisesti lasten- ja nuorisopsykiatriseen hoitoon.

Aluehallintovirasto on ratkaisussaan katsonut, että sairaanhoitopiirin vastuulääkäreiden on puutteita havaittuaan ryhdyttävä toimivallassaan olevin keinoin varmistamaan lääketieteellisesti tarpeellisten resurssien riittävyys toimintayksikössä.

Aluehallintovirasto pitää hyvänä, että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on ryhtynyt toimiin nuorisopsykiatrian akuuttiosaston tilanteen korjaamiseksi ja tehnyt perustamispäätöksen uudesta 6-paikkaisesta nuorisopsykiatrian päiväosastosta. Aluehallintoviraston saamien tietojen mukaan osaston on tarkoitus aloittaa toimintansa elokuussa. Lisäksi selvityksen mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on ryhtynyt keskusteluihin alueen kuntien kanssa palveluiden riittävyyden takaamiseksi ja hoidon porrastamiseksi.

Aluehallintovirasto pyytää 15.11.2021 mennessä Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä jatkoselvitystä hoitoon pääsystä ja lasten ja nuorisopsykiatrian vuodeosastojen tilanteesta

Lisätietoja

ylitarkastaja Toni Honkakorpi, etunimi.sukunimi@avi.fi tai 0295 018 517.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Beslut om offentliga tillställningar och allmänna sammankomster träder i kraft inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt den 5 augusti 202128.7.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat ett beslut som innebär att den för närvarande gällande begränsningen av sammankomster i huvudstadsregionen utökas till att gälla hela Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt från och med den 5 augusti 2021. Beslutet är i kraft till och med den 26 augusti 2021.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland utökar begränsningarna av sammankomster till att gälla hela Egentliga Finland28.7.2021 14:06:53 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har beslutat att utöka de nuvarande coronabegränsningarna enligt 58 § i lagen om smittsamma sjukdomar till att gälla alla kommuner i Egentliga Finland 9.7.–15.8.2021. Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster kan fortfarande ordnas inomhus och i avgränsade utomhusområden förutsatt att deltagarna i realiteten har möjlighet att hålla tillräckliga avstånd till varandra och att säkerheten kan garanteras för att förhindra covid-19-smitta. Begränsningen gäller tillställningar med fler än 10 deltagare inomhus och tillställningar med fler än 50 deltagare i avgränsade utomhusområden.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto laajentaa kokoontumisrajoitukset koko Varsinais-Suomeen28.7.2021 14:02:03 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt laajentaa tällä hetkellä voimassa olevat tartuntatautilain 58 §:n mukaiset koronarajoitukset koskemaan kaikkia Varsinais-Suomen kuntia. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa Covid-19 tartuntojen ehkäisemiseksi. Rajoitus koskee yli 10 sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys on voimassa ajalla 29.7.–15.8.2021.

Kiihtymisvaiheessa olevien alueiden epidemiatilannetta selvitetään Itä-Suomessa – päätökset mahdollisista rajoituksista voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa26.7.2021 16:07:48 EEST | Tiedote

Osassa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sairaanhoitopiireissä koronatilanne on muuttunut nopeasti. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ilmoitti torstaina 22.7.2021 siirtyneensä kiihtymisvaiheeseen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri totesi olevansa kiihtymisvaiheessa tänään 26.7.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme