Tuomioistuinvirasto

Lapin käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi

Jaa

Lapin käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi 1.8.2022 lukien. Tehtävän aloittamisaika tarkentuu nimitysmenettelyn aikana. Virka on nyt haettavissa ja sen hakuaika päättyy 29.8.2022.

Laamannin eli käräjäoikeuden päällikkötuomarin virka on määräajaksi täytettävä tuomarin virka, johon nimitetään seitsemäksi vuodeksi kerrallaan. Nimittämismenettelystä säädetään tuomioistuinlaissa.

Päällikkötuomari johtaa tuomioistuimen toimintaa ja vastaa sen tuloksellisuudesta sekä valvoo oikeusperiaatteiden soveltamisen ja laintulkinnan yhdenmukaisuutta tuomioistuimen ratkaisuissa. Lisäksi hän toimii lainkäyttöosastojen johtajien ja vastuualueiden toimintaa johtavien lähiesimiesten esimiehenä.

Lapin käräjäoikeudessa käsitellään rikos-, riita- ja hakemusasioita sekä maaoikeusasioita. Käräjäoikeudessa työskentelee noin 70 henkilöä. Käräjäoikeudella on kaksi kansliaa, jotka sijaitsevat Rovaniemellä ja Kemissä. Niiden lisäksi käräjäoikeudella on istuntopaikat Ivalossa, Kittilässä, Sodankylässä ja Utsjoella.

Tuomarinvalintalautakunta tekee esityksen valtioneuvostolle tuomarin virkaan nimittämisestä. Päällikkötuomarin nimittää tasavallan presidentti valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta.

Virka on julkaistu haettavaksi valtiolle.fi -palvelussa. Hakuilmoituksen tunnus on ID: 25-982-2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kansliapäällikkö Leena Saukkoriipi, puh. 0295641879, sähköposti etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme