Lapinjärven kunta

Lapinjärvellä Tulevaisuuspäivää vietettiin kouluissa kunnanjohtajan johdolla

Jaa

Lapinjärven kunta Uudellamaalla vietti 1.3. tulevaisuuspäivää ottamalla mukaan tulevaisuuden suunnitteluun alueen koulujen 5. ja 6. luokkalaiset.

Tulevaisuuden mahdollisuudet ovat lapsille hyvin selkeitä

Perjantaina 1.3. vietettiin valtakunnallisesti Tulevaisuuspäivää, jossa pohditaan tulevaisuuden mahdollisuuksia ja haasteita. Tämä näkyi vahvasti noin 3 000 asukkaan Lapinjärvellä, joka kehittää ennakkoluulottomasti tulevaisuuden kuntaa.

Kunnanjohtaja Tiina Heikka piti Tulevaisuuspäivän kunniaksi suomen- ja ruotsinkielisille 5. ja 6. luokan oppilaille draamapedagogisen työpajan, jossa jokainen lapsista pääsi miettimään tulevaisuuttaan.

Lapset pohtivat millainen olisi tulevaisuuden maaseutu, millaisia harrastusmahdollisuuksia tulevaisuudessa on ja millaisena tulevaisuuden koti, koulu ja työmahdollisuudet näyttäytyvät. Aiheista syntyi monta upeaa poikkitaiteellista esitystä.

Teknologia tukena tulevaisuudessa

Tulevaisuuden maaseudulla lapset näkevät yhä olevan eläimiä, työtä ja tehtävää. Työmahdollisuuksissa lisääntyy teknologia ja harrastustoiminnassa näkyy elektroniikka. Lasten toiveena on, että tulevaisuudessa koulussa syödään yhä oikeaa ruokaa ja harrastetaan liikuntaa. 

Lapset tiesivät ilmastonmuutoksesta ja miettivät, kuinka omilla valinnoillaan he voivat vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen. He pohtivat, kuinka yksityisautoilusta voisi tehdä saasteettomampaa esimerkiksi hyödyntämällä maataloutta.

Teknologia ei lasten silmissä tule syrjäyttämään ihmiskontaktia ja kohtaamisia. Lapinjärvi on muistiystävällinen ja ihmislähtöinen kunta, josta ollaan luomassa yhä muistiystävällisempää. Yksi koululaisten ideoista olikin tuoda teknologiaa mukaan muistisairaiden hoitotyöhön tukemaan jatkuvaa laadukasta hoitoa.

"Miksi aina puhutaan tulevaisuudesta, mutta ei tehdä mitään?"

Draamapajan jälkeen koululaiset istuivat alas keskustelemaan kunnanjohtajan kanssa tulevaisuuden toiveistaan ja haasteista. Lapsilla oli selkeitä näkemyksiä siitä, millaiseksi tulevaisuuden Suomea ja Lapinjärveä kannattaa kehittää.

Yksi koululaisista kysyi: "Milloin se tulevaisuus siis on, josta nyt puhumme?" ja jatkoi "Miksi aina puhutaan tulevaisuudesta, mutta ei tehdä asialle mitään?", josta syntyi hyvä keskustelut siitä kuinka nämä oppilaat voivat olla mukana vaikuttamassa koulunsa, kotikuntansa ja kotimaansa asioissa. 

Kunnanjohtaja Tiina Heikka on todella ylpeä koululaisten heittäytymiskyvystä, monipuolisista ideoista ja suunnittelee nyt tapoja ottaa koululaiset mukaan kuntavaikuttamiseen, sillä onhan Lapinjärvi ihmislähtöinen kunta.


www.lapinjarvi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Naiset - maaseutu kutsuu!8.3.2019 09:00:00 EETBlogi

Me olemme molemmat saaneet kasvaa maatilalla, joka oli automaattisesti sukupuolineutraali ympäristö. Maatilalla oli itsestään selvää, että tyttö osaa yhtä hyvin ajaa traktoria, lypsää lehmän tai leipoa pullataikinan kuin poikakin. Meille keskustelu siitä, kumman sukupuolen edustajat ovat vaikkapa parempia johtajia, vanhempia tai yrittäjiä, tuntuu vieraalta. Kuitenkin näemme omassa työelämässämme, että sukupuoliroolit ovat edelleen vahvasti esillä myös maaseudulla.

I Lappträsk inleds ett pilotprojekt där näringsämnen från dikesvatten binds med hjälp återvinningsmaterial21.8.2018 07:00:00 EESTTiedote

I utfallsdiket från avloppsreningsverket i Kapellby i Lappträsk installeras fredagen den 24.8.2018 en re-ningsbehållare som har konstruerats till att samla näringsämnen i dikesvatten och där det uppsamlande ämnet är bitar som klippts från bilringar. Syftet med pilotprojektet är att testa reningsbehållarens funktion att binda och kapa näringsämnen. Samtidigt kan man minska på näringsbelastningen i Tessjö å.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme