Lapinjärven kuntaLapinjärven kunta

Lapinjärvi kehittää nyt myös resurssiviisautta ihmislähtöisesti

Jaa

Syyskuun alussa Lapinjärvellä käynnistyi Resurssiviisaaksi ihmislähtöisin keinoin -hanke, jossa resurssiviisaus ja ihmislähtöisyysajattelu viedään osaksi rakentamista sekä mikro- ja pk-yritysten tuotekehitystä

Husulanmäki halutaan rakentaa resurssiviisaasti

Hankkeessa Lapinjärven Husulanmäen asuinalueen rakentamiseen luonnostellaan toimintamalli, joka huomioi resurssien (mm. luonnonvarat, raaka-aineet, energia, tila) viisaan käytön sekä rakentamisen ympäristö- ja hyvinvointivaikutukset. Toimintamallin avulla tehdään asuinrakentamisen tila- ja rakenneratkaisujen sekä rakennusosa ja -materiaalivalintojen ympäristö- ja hyvinvointivaikutuksia näkyväksi, mikä helpottaa fiksumpien valintojen toteuttamista. Myös sosiaalisia näkökulmia kuten yhteisöllisyyden toteutuminen huomioidaan hankkeessa. Husulanmäen alue halutaan toteuttaa ryhmärakennuttamalla ja hankkeen aikana pyritään löytämään alueelle sekä asukkaat että varsinaisen rakentamisen toteuttava rakennusliike. Asukkaat, rakentajat ja muita rakennusalan toimijoita on tarkoitus osallistaa hankkeessa toimintamallin kehittämiseen ja pilotointiin. Tavoitteena on, että toimintamallin avulla voidaan tehdä ihmisten hyvinvoinnin ja ympäristön kannalta parempia valintoja myös muissa ryhmärakentamisen hankkeissa.

Yrityksille uutta liiketoimintaa resurssiviisailla tuotteilla ja palveluilla

Lapinjärven alueen mikro- ja pk-yrityksille hanke tarjoaa kehittämisapua uusien resurssiviisaiden tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Tavoitteena on luoda markkinoille ympäristönäkökulmasta parempia tuotteita ja palveluita esimerkiksi hyödyntämällä yritysten sivuvirtoja uusien tuotteiden raaka-aineena tai palvelullistamalla tuotteita, sekä luoda siten uutta liiketoimintaa alueen yrityksille. Hankkeessa tuotteiden ja palveluiden käyttäjät pääsevät osallistumaan tuotekehitykseen yhdessä yritysten kanssa. Osallistamisen avulla voidaan paremmin vastata ihmisten tarpeisiin sekä löytää esimerkiksi uusia palveluinnovaatioita. Hankkeeseen etsitään siis mukaan kehittämishaluisia yrityksiä sekä kuntalaisia, jotka haluavat olla mukana luomassa ja pilotoimassa ympäristöystävällisempiä tuotteita ja palveluita. Hankkeen tuloksena syntyy toimintamalli, jota yritykset voivat hyödyntää kehittäessään omaa liiketoimintansa resurssiviisauden suuntaan.

Toimintamallien kehittämisen lisäksi hankkeessa jaetaan tietoa kestävästä kuluttamisesta ja asumisesta sekä kulutusvalintojen vaikutuksista ympäristöön ja yhteiskuntaan. Tähän liittyen Lapinjärvellä järjestetään kestävän asumisen ja kuluttamisen ilta 7.11 klo 16 – 20.

Lapinjärven kunta on kehittänyt omia palveluitaan ihmislähtöisesti jo usean vuoden ajan. Resurssiviisaaksi ihmislähtöisin keinoin -hankkeella ihmislähtöisyysajattelu viedään osaksi resurssiviisauden kehittämistä, samalla ajattelumalli siirretään kunnan palveluista yrityskenttään.

Hanke toteutetaan Lapinjärven kunnan, Aalto-yliopiston ja Laurea-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Uudenmaan liitto on myöntänyt hankkeelle rahoituksen Euroopan aluekehittämisrahastosta. Hanke jatkuu 31.12.2021 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tanja Pöyhönen
Projektipäällikkö
tanja.poyhonen@lapinjarvi.fi
044 753 5314

Tiina HeikkaKunnanjohtaja

Uuden ajan kunnanjohtaja täynnä ideoita ja uskallusta. Innovatiivinen ja ihmislähtöinen työote näkyy niin kunnassa sisällä kuin ulospäinkin.

044 720 8686tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Extra inkomster av lokala upplevelser i Lappträsk18.5.2020 09:30:55 EESTTiedote

Såhär i början av sommaren och turistsäsongen har Lappträsk kommun tagit i bruk Doerz Local-försäljningsplattformen, vilket gör att vem som helst kan bli en upplevelseleverantör och därmed tjäna extra inkomst. Genom plattformen kan privatpersoner, föreningar och företag enkelt och billigt erbjuda upplevelser och turismtjänster. Samtidigt gör plattformen det möjligt för särskilt företag att få större synlighet för sina egna turismtjänster.

Paikallisista elämyksistä lisätienestiä Lapinjärvellä18.5.2020 09:24:13 EESTUutinen

Alkavan kesän ja matkailusesongin kynnyksellä Lapinjärven kunta on ottanut käyttöön Doerz Local -alustan, jonka avulla kuka tahansa voi ryhtyä elämystarjoajaksi ja saada näin lisäansioita. Palvelun avulla yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset voivat tarjota elämys- ja matkailupalveluita helposti ja edullisesti. Samalla erityisesti yritysten on palvelun avulla mahdollista saavuttaa enemmän näkyvyyttä omille matkailupalveluilleen

Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon keskellä Uudellamaalla? Mietityttääkö rakentamisen hiilijalanjälki? Haluatko itse olla aktiivisesti mukana kehittämässä asuinalueesi toimintoja?19.2.2020 10:04:54 EETTiedote

Lapinjärven Husulanmäelle kehitetään ainutlaatuista yhteisöllistä ryhmärakentamisen toimintamallia, jossa kaikissa rakentamisen vaiheissa kiinnitetään huomio toiminnan ekologisuuteen. Näin voidaan tehdä perusteltuja ratkaisuja jotka pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä ja lisäävät asumisen hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme