MessukeskusMessukeskus

Lapsimessuilta tietoa kesämatkatrendeistä

Jaa

Lapsimessuille osallistuu tänä keväänä ennätysmäärä matkailualan toimijoita ja kohteita. Pandemian jälkeiseen perheiden matkailunälkään vastaavat mm., Primehotels, Tallink Silja, TUI, Kypros, Tallinna, Jyväskylä ja Keuruu. Lapsiperheiden lomailussa korostuvat erilaiset luontoelämykset, aktiviteetit, uima-altaat ja rannat sekä laadukas ravintolatarjonta.

Kuva: Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau/Kaupo Kalda
Kuva: Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau/Kaupo Kalda

Viime vuosina suomalaisten matkailu on suuntautunut pitkälti kotimaahan ja ulkomaanreissut on saaneet odottaa. Muutos on nyt kuitenkin käynnistymässä, sillä esimerkiksi Kypros poisti tällä viikolla viimeisetkin rajoitukset ja ylimääräiset paperityöt. Saarivaltio palkitaan vuosi toisensa perään puhtaimmista uintivesistä, mikä tekee siitä erittäin suositun perhematkakohteen. Tulevana kesänä Kyprokselle on Helsingistä suoria lentoja mm. Finnairin ja TUI:n siivillä.

Tuilta kerrotaan, että myös Rhodos ja Kreeta ovat Kyproksen ja Turkin ohella edelleen lapsiperheiden suosiossa. Doryssa Seaside resort Samoksella on kuitenkin tämän kesän varatuimpia hotelleja perheiden keskuudessa. Lasten aktiviteetteihin panostetaan TUIn omissa konseptihotelleissa, joissa lapset voivat osallistua esimerkiksi kokkauskurssille tai vaikkapa taidepajaan. Lasten uimakoulut kuuluvat niin ikään TUIn tarjontaan.

Kun lapset viihtyvät, koko perhe nauttii lomastaan

Primehotelsilla lapsiperheiden lomakokemukseen kiinnitetään erityistä huomiota tarjoamalla lapsille monipuolista puuhaa loman aikana. Lapsiperheiden ykkössuosikki ja Suomen parhaana lomakohteena palkittu Hotel Sveitsi on tänäkin vuonna kesälomalaisten suosiossa. Saman katon alta löytyvät viihdekeskuksen monipuoliset aktiviteetit, uimala ja seikkailupuisto luonnon keskellä tarjoavat tekemistä ja touhukasta yhdessäoloa koko perheelle.

Niin ikään Keski-Suomi on aktiivisen lomailun perhekohde, jossa luonto ja vesistö tarjoavat upeat puitteet erilaisille elämyksille. Lasten kanssa voi suunnata esimerkiksi Peurunkaan, jossa on kylpylän lisäksi tarjolla myös monipuolisia luontoaktiviteetteja.

”Toinen mukava tapa viettää kesälomapäivää on risteily Päijänteellä, jonne pääsee Suomen elämyksellisimmästä satamasta eli Lutakon satamasta Jyväskylästä esimerkiksi Päijänne-risteilyt Hildenin kyydissä – vaikkapa höyrylaiva S/S Suomella, joka on risteillyt Päijänteellä vuodesta 1906 saakka”, sanoo Tiia Masalin Visit Jyväskylä Regionista.

Tallinnassa odotetaan tänä kesänä perhematkailun ennätyslukemia

Tallinna ja sen lähiseutu on suomalaisperheiden taattu suosikkikohde, koska sinne pääsee helposti ja paikan päällä etäisyydet ovat lyhyitä. Houkuttelevuutta lisäävät houkuttelevat ravintola- ja majoitusvaihtoehdot sekä uudet perhematkailukohteet, kuten Paksun Margareetan museo-vierailukeskus ja Keksintötehdas Proto.

“Pandemia ei pysäyttänyt Tallinnan kehittymistä. Kaupunkiin on tullut monenlaista uutta myös perhematkaa ajatellen. Perheille suosittelisin käyntiä esimerkiksi nopeasti kehittyvällä Noblessnerin alueella, jossa on uusi hauska keksintötehdas. Kesällä kannattaa nauttia Tallinnan upeista uimarannoista tai viedä lapset leikkimään näyttäville uusille leikkipaikoille Reidi-tien varrelle tai Tondiraban puistoon“, vinkkaa Silja Hurskainen Visit Tallinnasta.

Risteilyt houkuttelevat pitkän tauon jälkeen

Tallink Siljalla on huomattu, että suomalaisperheiden risteilyinto on jälleen herännyt. Erityisesti perheiden minilomat Viroon kiinnostavat, jossa hotellipaketit ja täysin uudistettu Tallink City Hotelli. Ensi kesän erikoisristeilyjen kohteina perheitä kiinnostaa tauon jälkeen Ruotsin Visby sekä viime kesän suosikkikohteeksi noussut Maarianhamina. Erikoisristeilyt toteutetaan yhtiön suurimmalla laivalla Silja Europalla.

Messukeskus järjestää Lapsimessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Lastenhoitoalan Liitto, Lasten ja nuorten keskus sekä EFU-Projektit Oy.

Lapsimessut ja samaan aikaan järjestettävä OutletExpo Helsingin Messukeskuksessa 22.-24.4.2022 |www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2022 | www.facebook.com/lapsimessut | ig: @lapsimessut  
 

Lisätiedot: Messukeskus; tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com
 

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja messujen tunnus.  

Kuvat

Kuva: Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau/Kaupo Kalda
Kuva: Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau/Kaupo Kalda
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme