Messukeskus

Lapsimessujen perhekysely 2019: Ulkoileminen ja liikkuminen yhdessä tärkeää, eniten haaveillaan lomamatkasta

Jaa

Lapsimessut selvitti suomalaisten lapsiperheiden yhdessäoloa, harrastuksia ja haaveita perhekyselyllä, johon vastasi huhtikuun alussa 1759 perhettä. Kyselyyn vastanneiden perheiden lapsista suurin osa harrastaa liikuntaa säännöllisesti. Kyselystä käy myös ilmi, että yhteinen aika on perheille tärkeää.

Lapsimessut järjestetään 12.-14.4. Messukeskuksessa Helsingissä. Kuva: Messukeskus
Lapsimessut järjestetään 12.-14.4. Messukeskuksessa Helsingissä. Kuva: Messukeskus

Perheet viettävät mieluiten yhteistä aikaa ulkoilemalla ja liikkumalla yhdessä (70 % vastaajista), olemalla rennosti yhdessä ilman tarkempia suunnitelmia (50 % vastaajista) ja tekemällä ruokaa ja syömällä yhdessä (40 %).

Kuluvana vuonna perheet haaveilevat kaikkein eniten lomamatkasta perhekohteeseen Suomessa tai ulkomailla (73 %). Haaveissa on myös enemmän yhteistä aikaa perheen kesken (53 %) ja osallistuminen perheen yhteiseen tapahtumaan tai tilaisuuteen, esimerkiksi konserttiin tai teatterinäytökseen (35 %). Joka neljäs perhe toivoo enemmän yhteistä aikaa isovanhempien, sukulaisten tai ystäväperheiden kanssa.

Suurimalla osalla vastaajaperheiden lapsista on joku säännöllinen harrastus, jonka parissa he viettävät aikaa vähintään kerran viikossa. Ylivoimaisesti eniten harrastetaan liikuntaa (59 %). Joka viides lapsi viettää aikaa säännöllisen musiikki- tai ulkoilu-/retkeilyharrastuksen parissa.

Lapsimessujen perhekyselyyn saattoi vastata 29.3.–3.4. välisenä aikana tapahtuman nettisivuilla. Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 1759 perheeltä. 

Lapsimessut on perheiden asialla

Lapsimessut avaa ovensa Messukeskuksessa Helsingissä tulevana viikonloppuna. Ohjelmalavojen lisäksi messuhallit ovat täynnä hauskaa ja opettavaista tekemistä useilla toiminnallisilla pisteillä, jotka kannustavat liikkumaan ja oppimaan uusia taitoja. 

Perheen pienimpien lisäksi Lapsimessuilla on ohjelmaa myös nykyisille ja tuleville vanhemmille. Neuvola-ohjelma-alueella on muun muassa parisuhdeneuvola joka päivä sekä puheenvuoroja synnytykseen valmistautumisesta, lapsen kehityksestä, äitiydestä, isyydestä ja perheiden hyvinvoinnista. 

Lapsimessujen ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävillä nettisivuilla www.lapsimessut.fi.

Lapsimessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–14.4. Samaan aikaan myös ELMA – maaseudun eläimiä ja kädentaitoja, HupiCon ja OutletExpo. Lauantaista sunnuntaihin 13.–14.4. avoinna on myös lemmikkitapahtuma Eläinystäväni. Kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin pääsee yhdellä sisäänpääsylipulla. Messut ovat avoinna pe–la klo 9–18 ja su klo 9–17. #lapsimessut2019

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Akkreditoidu messuille ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa. Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Lapsimessut järjestetään 12.-14.4. Messukeskuksessa Helsingissä. Kuva: Messukeskus
Lapsimessut järjestetään 12.-14.4. Messukeskuksessa Helsingissä. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suuret koeajopäivät tarjoavat koeajoon 100 moottoripyörää24.5.2019 11:19:24 EESTTiedote

Moottoripyörien suurissa koeajopäivissä on ajettavissa 100 erimallista moottoripyörää yhdeltätoista eri merkiltä. Mukana ovat BMW, BRP, Ducati, Harley-Davidson, Husqvarna, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki, Triumph ja Yamaha. Koeajotapahtuma järjestetään Messukeskusten pysäköintialueilla keskiviikkona 5.6. Tampereella, torstaina 6.6. Turussa ja perjantaina 7.6. Helsingissä. Koeajopäivät näkyvät hienosti kaupunkikuvassa, kun liikenteessä on erityisen paljon uusia moottoripyöriä.

Messukeskus ja Healthtech Finland vahvistavat yhteistyötään terveysalan ammattitapahtumissa24.5.2019 10:57:33 EESTTiedote

Terveysteknologia on jatkossa vahvasti esillä Messukeskuksen terveysalan ammattitapahtumissa. Hammaslääkäripäiville, Lääkäri-tapahtumaan ja Sairaanhoitajapäiville toteutetaan yhteistyössä Healthtech Finlandin (Terveysteknologia ry) kanssa DigIT pop-up -alue, joka esittelee uusia teknologioita kehittäviä yrityksiä ja nostaa esiin innovaatioita ja ajankohtaisia puheenaiheita.

HIMSS & Health 2.0 European Conference at Messukeskus 11–13 June 2019: The Finland Pavilion programme has been announced22.5.2019 17:34:06 EESTTiedote

The HIMSS & Health 2.0 European Conference is the foremost event in digital health care in Europe and will be held in Finland for the first time from the 11th to the 13th of June 2019. Finnish health care companies will have a strong presence at the conference's largest country-specific stand, the Finland Pavilion, and its programme point. The stage programme will be an impressive cross-section of Finland's innovative health care expertise, which is among the best in the world.

HIMSS & Health 2.0 European Conference Messukeskuksessa 11.-13.6.2019: Suomi Paviljongin ohjelma on julkistettu21.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

HIMSS & Health 2.0 European Conference on digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 11.-13.6.2019. Suomalaiset alan yritykset esittäytyvät vahvasti konferenssin suurimmalla maaosastolla, Suomi Paviljongissa ja sen ohjelmalavalla. Lavaohjelma on vaikuttava läpileikkaus Suomen innovatiivisesta, maailman kärkeä edustavasta terveysosaamisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme