Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lastenmusikaalissa Maaginen Kalevala kansanperinne näyttäytyy suomalaisina supervoimina

Jaa

Klassinen lastenmusikaali Maaginen Kalevala ammentaa kuvastonsa suomalaisesta luonnosta ja kalevalalaisesta perinteestä. Säveltäjä Anna Noran teoksen toteuttaa KLAPS klassista lapsille ry. Esitys saa ensi-iltansa Kanneltalossa perjantaina 20.11.2020.

Maagisen Kalevalan Väinämöisenä loitsuaa Jouni Bäckström. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Maagisen Kalevalan Väinämöisenä loitsuaa Jouni Bäckström. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.

KLAPS klassista lapsille ry tuottaa yhdessä Kanneltalon kanssa säveltäjä Anna Noran uuden teoksen Maaginen Kalevala. KLAPS ry:n erikoisosaamista on tehdä pienellä työryhmällä suuria musiikkiteatterielämyksiä. Kalevalan maailma avautuu musiikin, visualisoinnin ja toiminnan avulla eläväksi kokonaisuudeksi.

“On ollut etuoikeus tutustua näihin Kalevalan suuriin hahmoihin, ja oppia tuntemaan heidät myös inhimillisyydessään kiinnostavina uusina ystävinä” sanoo säveltäjä Anna Nora.

Onko Kalevala lastenkirja? Ainakin se on salaperäinen reitti muinaisiin suomalaisiin juuriin ja ikiaikaisiin tarinoihin. Maagisen Kalevalan kerrostumat saavat aueta jokaiselle eri tavalla, on sitten kyse lapsesta tai aikuisesta.

Esityksen libretisti ja ohjaaja Juulia Tapola kertoo uponneensa erikoiseen korona-ajan eristykseen, Kalevalan tarinoiden ja riimittelyn suonsilmäkkeeseen, jossa teoksen libretto syntyi: “Sovimme säveltäjä Anna Noran kanssa, että kirjoitan Kalevalan runoista kohtauksia, joita kutsuimme kupliksi. Ne pulpahtivatkin pintaan kuin suon syvyyksistä”.

“Tekstiä ja musiikkia syntyi enemmän kuin yhden lastenoopperan tarpeisiin. Kantaesityksessä on mukana kohtauskuplat Joukaisen ja Väinämöisen kilpalaulannasta, Ainon muodonmuutoksesta, Hiidenhirven hiihdosta, Lemminkäisen pelastumisesta Tuonelan virrasta, Veneen luomisesta ja Antero Vipusen taikasanoista sekä Pohjolan häistä” kertoo säveltäjä Anna Nora. “Saapa nähdä, kupliiko tämä koronasuo vielä täyspitkäksi oopperaksi asti”, miettii libretisti Tapola.

Visualisti Pia Lasonen on viritellyt kolmelle laulajalle 16 eri roolia kekseliäästi pienillä ja suuremmilla pukuvaihdoilla. Näissä monipuolisissa rooleissa taituroivat baritoni Jouni Bäckström ja sopraanot Annami Hylkilä sekä Emilia Vesalainen-Pellas sekä lapsikuoro. Pianon (Anna Nora) lisäksi toiseksi soittimeksi esitykseen valikoitui itseoikeutetusti maaginen konserttikantele, jota soittaa kantelisti Jenni Kaarina.

Esitykset Kanneltalossa: 

pe 20.11. klo 14 Lehdistöennakko      

pe 20.11. klo 18 Ensi-ilta

Muut esitykset:

la 21.11. klo 13

ti 24.11 klo 9 ja 11 (päiväkoti- ja koululaisesitykset)

ke 25.11 klo 9 ja 11 (päiväkoti- ja koululaisesitykset)

Esityksen kesto n. 45 min. Suositellaan yli 5-vuotiaille.

Liput 6 € (+ mahd. toimitusmaksu), lippu.fi

 ********

Kutsu

Hyvä toimittaja,

olet lämpimästi tervetullut Maagisen Kalevalan lehdistöennakkoon pe 20.11. klo 14 tai ensi-iltaan pe 20.11. klo 18. Kutsu on voimassa myös muihin esityksiin. Kutsu on kahdelle.

Varaa kutsulippusi Kanneltalon tuotantoassistentilta: henni.eronen@hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Klaps ry taiteellinen johtaja Juulia Tapola
050 5878536  
klapsry@gmail.com

Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
040 176 9173
tiina.laukkanen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Projektisuunnittelija Terhi Honkio
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika viestintä- ja markkinointipalvelut
040 169 9706
terhi.honkio@hel.fi

Kuvat

Maagisen Kalevalan Väinämöisenä loitsuaa Jouni Bäckström. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Maagisen Kalevalan Väinämöisenä loitsuaa Jouni Bäckström. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Lataa
Esityksen pääkuva (pysty). Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Esityksen pääkuva (pysty). Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Lataa
Kuva logolla. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Kuva logolla. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Lataa
Julistekuva. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Julistekuva. Kuva: Tero Vihavainen, graafinen suunnittelu Kristiina Saks.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ennakkotiedote: Liikuntajaosto kokoontuu päätöksentekoon 8.12.20204.12.2020 09:06:06 EETTiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto kokoontuu päätöksentekoon tiistaina 8. joulukuuta. Kokouksen asialistalla ovat mm. kohdennetut toiminta- ja korona-avustukset vuodelle 2020 sekä liikunnan laitosavustukset 2021. Lisäksi liikuntajaosto antaa lausuntonsa kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnalle kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan 2012 tulosbudjetista ja toimintasuunnitelmasta sekä päättää liikunnan ja urheilun suurtapahtumien yhteistyökriteereistä.

Emma Jääskeläinen’s work Put put has been completed in Herttoniemenranta1.12.2020 13:24:33 EETPress release

A new public work of art has been completed in Adriananpuistikko park in Herttoniemenranta, Helsinki. The Put put work by artist Emma Jääskeläinen (born 1988) consists of two parts. The larger shell-like shape of the piece, which is located on the paving in the park, is carved from light granite. The smaller shape resembling a pearl is made from spectrolite and it is located in the green area.

Emma Jääskeläinens verk Put put har blivit färdigt i Hertonäs strand1.12.2020 13:20:43 EETTiedote

Ett nytt offentligt verk har blivit färdigt i Adrianaskvären i Hertonäs strand i Helsingfors. Konstnären Emma Jääskeläinens (f. 1988) verk Put put är tvådelat. Verkets större form som påminner om en snäcka är gjort av ljus granit, och den finns på stenbeläggningen i parken. Den mindre formen, som påminner om en pärla, är däremot gjord av spektrolit och finns på gräsmattan i parken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme