HUS

Lastenpsykiatrian osastohoito sai uudet tilat Kivelän sairaala-alueelta

Jaa

HUSin lastenpsykiatrin akuuttiosasto, päiväosasto ja hoito-osasto muuttivat vuoden alussa Lastenlinnasta ja Pasilasta Kivelän sairaala-alueelle rakennettuun väliaikaiseen sairaalarakennukseen. Osastoilla hoidetaan alle 13-vuotiaita lapsia.

Lastenpsykiatriset osastot tarjoavat lastenpsykiatrista erikoissairaanhoitoa lapselle ja hänen perheelleen silloin, kun lapselle tarvitaan avohoitoa tiiviimpää hoitoa tai tutkimusta. Lastenpsykiatrisesta erikoissairaanhoidosta suurin osa tapahtuu vastaanotoilla.

Akuuteissa tilanteissa apua lasten päivystyksestä ja akuuttiosastolta

Akuuteissa lastenpsykiatrisissa ongelmissa perheet hakeutuvat Uuden lastensairaalan päivystykseen, josta lapsi ohjataan jatkohoitoon.

Lastenlinnasta muuttanut akuuttiosasto tarjoaa kiireellistä lastenpsykiatrista hoitoa HUSin ja Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualuella (Eksote, Carea ja Päijät-Häme) asuville lapsille ja heidän perheilleen. Hoitojaksot ovat kestoltaan vuorokaudesta kahteen viikkoon riippuen lapsen voinnista ja hoidon tarpeesta. Osasto toimii aluksi kahdeksanpaikkaisena ja on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Paikkamäärä tullaan nostamaan kymmeneen. Vuosittain osastolla on noin 200 akuuttijaksoa.

Osastohoito on intensiivistä hoitoa

Lastenpsykiatrian hoito-osastolla on aluksi kolme paikkaa ympärivuorokautiseen hoitoon. Osasto toimii arkipäivisin.  Hoito-osaston henkilökunta tekee myös lapsen arkeen jalkautuvaa hoitoa, joka on osoittautunut hyvin tehokkaaksi neuropsykiatrisesti oireilevien lasten hoidossa ja heidän perheidensä auttamisessa. Hoitokäyntejä voi olla intensiivisimmillään 3-5 viikossa. Hoito-osastolla hoidetaan vuoden aikana noin 80 potilasta, joista puolet on osastohoidossa ja puolet hoidetaan kotona.

Lastenpsykiatrian päiväosastolla on neljä päiväpaikkaa ja kaksi intensiivisen avohoidon paikkaa. Intensiivisessä avohoidossa lapsen ja perheen kanssa työskennellään ennalta sovitun asian parissa kahden viikon hoitojakson ajan. Päiväosaston hoitojaksot ovat pidempiä. Päiväosastolla hoidetaan vuoden aikana noin 80 potilasta.

Tilat on suunniteltu lapsia ja perheitä varten

Lastenpsykiatrian väliaikaiset tilat toteutettiin nopeassa aikataulussa siirrettävistä tilaelementeistä. Uusissa tiloissa on huomioitu viihtyisyys ja lasten toiminnallisten tilojen tarve. Keskeistä on ollut tilojen terveellisyys ja turvallisuus. Laadukas sisäilmasto on tuotettu valitsemalla tarkasti rakentamisessa käytettyjen materiaalien kemikaalit ja erityisesti niiden yhteensopivuus. 

Suunnitelmissa on, että lastenpsykiatrian osastotoiminnot ovat Kivelän sairaala-alueella (Pohjoinen Hesperiankatu 27) siihen asti, kunnes Laakson yhteissairaalan valmistuu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Lastenpsykiatrian linjajohtaja Leena Repokari, p. 050 427 0457, leena.repokari@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Mielenterveystalo.fi-palvelulla jo yli 200 000 käyttäjää kuukausittain25.6.2019 09:40:05 EESTTiedote

Palvelun kuukausittaista kävijämäärää seurataan jatkuvasti ja 200 000:n kuukausittaisen kävijän raja on ylittynyt ensimmäisen kerran. Erityisesti omahoito-ohjelmat, joista saa apua ja työkaluja paitsi tavallisiin oireisiin ja eri elämäntilaisiin, ovat suosittuja. Myös luotettaviksi todetut ja itsearviointiinkin sopivat mittarit toimenpidesuosituksineen ovat käytetyimpien sisältöjen joukossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme