HUS

Lastentalo.fi-palvelusta tietoa lasten sairauksista – Nuorten.fi tukee hoidon siirtymisessä

Jaa

Suomen yliopistosairaalat ovat yhteistyössä kehittäneet Lastentalo.fi- ja Nuorten.fi -palvelut, joista löytyy tietoa erikoissairaanhoidossa hoidettavista lasten ja nuorten sairauksista, hoitoon valmistautumisesta sekä hoidon siirtymisestä lasten puolelta aikuispuolelle. Terveyskylästä löytyvät sivustot ovat auenneet tänään.

Lastentalo ja Nuorten.fi on suunnattu lapsiperheille, nuorille ja omaisille sekä terveydenhuollon ammattilaisille ja sidosryhmille, esimerkiksi tueksi varhaiskasvatukseen.

Erikoissairaanhoidon lapsille, nuorille, perheille ja ammattilaisille suunnattuja sivustoja on Terveyskylässä nyt neljä:

www.lastentalo.fi

www.nuorten.fi

www.lastenmielenterveystalo.fi

www.nuortenmielenterveystalo.fi

Lastentalo – tietoa lasten sairauksista

Lastentalosta löytyy tietoa lasten sairauksista, sairaalahoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lapsille on oma osionsa, jossa sairaalamaailmaa tehdään tutuksi videoiden avulla.  Lastentalossa on 14 sairauskohtaista aihekokonaisuutta: allergia ja astma, autismikirjon häiriöt, diabetes, epilepsia, kehitykselliset poikkeavuudet ja oppimisvaikeudet, lastenkirurgia, lasten kohtausoireet, lastenreuma, liikuntavammat, päänsärky, sydänsairaudet ja syöpäsairaudet. Tietoa annetaan myös keskosuudesta ja keskosen hoidosta. Lisäksi palvelussa kuvataan yleisimpiä lastensairauksia ja niiden hoitoa.

Lastentalossa kerrotaan myös lapsen sairastamisen vaikutuksista perheeseen ja parisuhteeseen ja annetaan neuvoja, miten tulevaan sairaalahoitoon voidaan lapsen kanssa valmistautua.

HUS:n ammattilaiset ovat vastanneet nyt julkaistavista ensimmäisen vaiheen sisällöistä ja kaikkien yliopistosairaaloiden edustajat ovat kommentoineet niitä. Lisää sisältöjä on tekeillä eri yliopistosairaaloissa.

Lastentaloon on rakenteilla oirenavigaattori, joka on tarkoitettu perheille avuksi tilanteeseen, jossa pohditaan päivystykseen lähtemistä tai yhteydenottoa terveysasemalle. Oirenavigaattorin aihealueita ovat hengitystieinfektiot, yskä, nuha ja korvakipu. Myöhemmin avattavat digihoitopolut tulevat täydentämään neuvonta- ja hoitopalveluita sekä tuovat uusia kommunikointiväyliä hoitohenkilökunnan ja potilaiden välille.

Nuorten.fi – tukea siirtymävaiheeseen

Nuortentalo on suunnattu pitkäaikaissairaille nuorille ja nuorille aikuisille, joiden hoito on siirtymässä tai siirtynyt aikuispuolelle. Päämääränä on valtakunnallisella tasolla yhdenmukaistaa pitkäaikaissairaiden nuorten hoidon siirtymää aikuispuolelle. Palvelussa on oma osio myös ammattilaisille.

Nuortentalossa opastetaan, miten hoidon siirtymiseen voi valmistautua ja millaisia asioita voi harjoitella jo etukäteen. Tietoa on sairauden hoitoon liittyvien aiheiden lisäksi murrosiästä, ihmissuhteista, seurustelusta ja seksuaalisuudesta sekä opiskelusta ja työnhausta. Pitkäaikaissairaalle tärkeää asiaa on myös vertaistuesta, taloudellisista tukimuodoista sekä palveluista, joista on mahdollista hakea apua.

***

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden ja erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä. Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeessa, joka on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen kansallinen, sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama kärkihanke. Lastentalon ja Nuortentalon rakentamista koordinoi HUS.

Terveyskylä: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi

Virtuaalisairaala 2.0 -hanke: www.virtuaalisairaala2.fi, facebook.com/virtuaalisairaala2.0, Twitter @vsairaala

Lisätiedot:

HYKS Lasten ja nuorten sairaudet:

Terveyskylä.fi & Virtuaalisairaala 2.0 -hanke:

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUSin valtuusto kokoontuu torstaina 14.6. klo 913.6.2018 13:07Tiedote

Arvoisa vastaanottaja, HUS-kuntayhtymän valtuusto kokoontuu huomenna torstaina 14.6. klo 9 osoitteessa Biomedicum Helsinki 1, luentosali 2, Haartmaninkatu 8, P-kerros. Kokous on avoin ja median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Valtuuston kokouksen jälkeen HUSin hallitus pitää oman kokouksensa klo 13 HUSin hallintokeskuksessa, Stenbäckinkatu 9. valtuuston esityslista hallituksen esityslista Terveisin Johanna Saukkomaa viestintäjohtaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme