Kirkko Helsingissä

Lauantaina vietettävä Joululaulupäivä antaa taas luvan laulaa

Jaa

Joulukuun 15. päivänä vietetään jälleen Jouluradion lanseeraamaa, almanakoistakin löytyvää kansallista Joululaulupäivää.

Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne. Kuva: Heli Blåfield
Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne. Kuva: Heli Blåfield

“Joululaulupäivästä on jo muutamassa vuodessa muodostunut pieni perinne niin kodeissa kuin työpaikoilla”, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Joululaulut ovat tunnetusti asia, jotka jakavat kansaa: milloin saa aloittaa joululaulujen kuuntelemisen tai laulamisen? Ensi lauantaina 15.12. vietettävän kansallisen Joululaulupäivän slogan #lupalaulaa kertoo, että viimeistään nyt jokainen suomalainen saa laulaa täysin palkein.

Joululaulupäivä kannustaa jokaista laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee: kotona, työpaikalla, hississä, kauppareissulla tai vaikka lenkillä. Joululaulupäivän henkeen kuuluu myös kannustaa ympärillä olevia yhtymään lauluun ja järjestää pieniä pop-up -joululaulutapahtumia.

“Tämä on hyvin matalan kynnyksen päivä: kun yksi tai kaksi ihmistä ryhtyvät lauluun, muut kyllä yhtyvät lauluun! Suomalaiset rakastavat laulaa – etenkin joululauluja”, Riitta Kalliorinne sanoo.

Kalliorinteen mukaan Joululaulupäivän tarkoitus on muistuttaa laulamisen tutkitusti hyvää tekevästä vaikutuksesta ja suomalaisen joulumusiikin tunteikkaasta kulttuuriperinnöstä. Kuten Ravintolapäivänä tai Siivouspäivänä, kuka tahansa voi järjestää oman pop-up -yhteislaulutapahtuman missä tahansa. Jouluradio järjestää itsekin oman yhteislaulutempauksensa kauppakeskus Redissä.

Säestystä kaipaaville Jouluradiossa soi koko päivän ajan suomenkielinen, helposti yhteislaulettava, tutuista joululauluista koostuva soittolista.

“Jos yksin ei siis keksi laulettavaa, Joululaulupäivää on helppo toteuttaa Jouluradion ääressä mukana laulaen!”, Kalliorinne kannustaa.

---

Jaa Joululaulupäivän tunnelmia somessa käyttämällä hashtageja #lupalaulaa ja #joululaulupäivä.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien tuottama radiokanava ja verkkomedia, joka kuuluu joulukaudella netin lisäksi analogisilla kanavilla ympäri maata ja jota tehdään useiden seurakuntien tuella. Jouluradion verkkosivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikkikanavaa ympäri vuoden. Katso Jouluradion paikalliset taajuudet osoitteesta tai kuuntele verkkokanavia: jouluradio.fi

Lisätietoja: Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinneriitta@jouluradio.fi , puh. +358 50 411 5933

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne. Kuva: Heli Blåfield
Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne. Kuva: Heli Blåfield
Lataa
Lataa
Jouluradio. Kuvaaja Heli Blåfield
Jouluradio. Kuvaaja Heli Blåfield
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 18 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä ev.-lut. seurakunnasta. Helsingin seurakunnissa on 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme