Vaasan Sähkö Oy

Lauha talvi ja normaalia alhaisempi tuotantokapasiteetti vaikuttivat Vaasan Sähkön tulokseen

Jaa

Vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon aikana Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 68,5 M€. Konsernin liikevoitto oli 11,6 miljoonaa euroa. Investointien määrä kasvoi yhteensä 1,9 miljoonalla eurolla. Omavaraisuusaste säilyi erinomaisella tasolla (53,4 %). Huhtikuussa Vaasan Sähkö saavutti 125 vuoden iän.

Vaasan Sähkö . Vasa Elektriska. Kuva: Ann-Sofi Berg
Vaasan Sähkö . Vasa Elektriska. Kuva: Ann-Sofi Berg

Energian myynti

Sähköenergiaa myytiin tammi–kesäkuussa yhteensä 893 GWh, eli 5,5 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Kokonaismyynnin laskuun vaikuttivat mm. lämmin alkuvuosi sekä Olkiluoto 2 -ydinvoimalan pitkittynyt vuosihuolto. Myydystä sähköstä 9 prosenttia tuotettiin tuulivoimalla.

Kesäkuun alusta laskettiin toistaiseksi voimassa olevien sähkönmyyntisopimusten hintoja. Hinnanalennus oli seitsemäs perättäinen muutaman vuoden sisällä.

Kaukolämpöä myytiin 399 GWh. Kasvua edellisvuoteen tuli 1,3 prosenttia.

Sähkönsiirto

Lauha alkuvuosi vaikutti myös sähkönsiirtoon, jossa laskua tuli tammi–kesäkuussa 1,5 prosenttia.

Vaasan Sähköverkon alueella investoinnit sähköverkkoon tehtiin alkuvuonna maakaapeloinnin muodossa. Kaapelointitöitä valmistui Vaasan keskustassa ja Runsorissa, Länsiniityn kaava-alueella Mustasaaressa ja Maalahden Långåminnessa. Lisäksi tehtiin valtatien 18 uusien tiejärjestelyiden vuoksi johtosiirtoja. Alkuvuoden aikana valmistui useita verkostoautomaatiokohteita ja voimajohdon rakentaminen välillä Gerby–Alskat pääsi alkuun.

Loppuvuoden näkymät

- Edellisvuoden liikevaihto- ja tulostasoa on alhaisten markkinahintojen vallitessa vaikea kuroa kiinni, kertoo toimitusjohtaja Hannu Linna. Voimalaitosten tuotantokapasiteetti on kuitenkin kesäaikaisten huoltoseisokkien jälkeen palautunut normaaliksi, mikä luo pohjaa paremmalle myyntivolyymille, Linna jatkaa.

Vaasan Sähkö -konserni

1-6/2017

1-6/2016

Liikevaihto M€

68,5

72,0

Liikevaihdon muutos %

-4,9

-0,3

Liikevoitto M€

11,6

13,3

Liikevoitto %

16,9

18,4

Investoinnit M€

6,6

4,7

Omavaraisuusaste %

53,4

51,8

 

   

Sähkön myynti GWh

893

945

Kaukolämmön myynti GWh

399

394

Sähkönsiirto GWh

526

534

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaasan Sähkö . Vasa Elektriska. Kuva: Ann-Sofi Berg
Vaasan Sähkö . Vasa Elektriska. Kuva: Ann-Sofi Berg
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, joka harjoittaa sähkönmyynti-, sähkönsiirto- ja kaukolämpötoimintaa sekä verkkourakointia. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee yli 170 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2016 oli noin 140 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Sähkön hinta nousussa pitkän alennuskauden jälkeen19.6.2018 08:15Tiedote

Vaasan Sähkö Oy nostaa kohonneiden sähkön hankintakustannusten vuoksi toistaiseksi voimassa olevien sähkönmyyntisopimusten energiamaksuja. Hankintakustannusten kehitykseen ovat vaikuttaneet muun muassa päästöoikeuksien hinnan jyrkkä nousu, kohonneet polttoainekustannukset, Pohjoismaiden niukat vesivarannot sekä sähkön markkinahinnan nousu. Uusi hinta astuu voimaan 1.8.2018. Korotus on yhtiöllä ensimmäinen yli viiteen vuoteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme