Messukeskus

Laura Darthin Pretty in Pink on Vuoden 2019 kaunein sormus

Jaa

Helsinkiläisen kultaseppä Laura Darthin suunnittelema Pretty in Pink on voittanut Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun. Darth palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä. 12. kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Kilpailu myös esittelee suurelle yleisölle kotimaista korusuunnittelua ja -valmistusta.

Laura Darth voitti Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun. Kuva: Sonja Siikanen.
Laura Darth voitti Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun. Kuva: Sonja Siikanen.

Kilpailun esiraadin mukaan voittajasormus on herkkä, kaunis ja romanttinen, yksinkertaisuudessaan klassisen puhdas. Raati valitsi finaalissa nähdyt 10 sormusta kilpailuun lähetettyjen ehdotusten joukosta. Tämän vuoden kilpailun teemana oli ”Juhlasta juhlaan”.

”Perheen jalokivi. Ajaton ja klassinen sormus, joka periytyy ajan saatossa äidiltä tyttärelle. Sormus säilyttää arvokkuutensa kaikissa elämän juhlissa ja kantaa ihanat juhlamuistot sukupolvelta toiselle.” Näin kuvailee alun perin Kokkolasta kotoisin oleva Laura Darth sormuksensa taustaa ja ajatusta juhlasormuksesta suvun perintökalleutena.

-          Sormuksen suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että pohdin, millainen olisi oma unelmieni sormus. Minulle se olisi ehdottomasti jotain värikästä, kimaltavaa ja näyttävää, ja siinä olisi ripaus vintagea, kertoo Laura Darth sormuksen syntytarinasta.

Tänä vuonna kilpailussa annettiin yhteensä yli 12 000 ääntä, joista Pretty in Pink keräsi noin viidenneksen. Kilpailun voittanut sormus on valmistettu valkokullasta, ja sen keskustaa koristaa vaaleanpunainen 7x9 mm morganiitti, jonka ympärillä säihkyvät pienet, kirkkaat timantit (8 kpl yht. 0,12ct). Sormuksen suositushinta on 1950 euroa. Sormusta voidaan valmistaa keltakultaisena, valkokultaisena ja punakultaisena, ja hintaan vaikuttavat materiaali, kivet ja kivien koot. Jatkossa sormuksen ympärille on tulossa ainakin korvakorut ja erilaisia muunnelmia sormuksesta.

Tasapainoilua unelmien ja arjen kiireen välillä

Laura Darth perusti yrityksensä By Laura Darth viisi vuotta sitten, ollessaan vielä kultaseppäkoulussa. Idea kultasepän urasta syntyi jo kymmenen vuotta sitten, kun Darth työskenteli kultasepänliikkeessä. Muutaman vuoden kypsyttelyn jälkeen hän oli valmis hakemaan alan koulutukseen. Oman yrityksen perustaminen toteutti pitkäaikaisen haaveen, tosin vasta osittain. Kultasepän työn lisäksi Darth työskentelee samanaikaisesti myös kaupan alalla, ja arki kahden työn pyörityksessä on rankkaa.

-          Viimeiset viisi vuotta eivät ole olleet helppoja. Teen toista työtä, jotta saisin pitää kiinni unelmastani korualan yrittäjänä. Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus toteuttaa itseäni ja tehdä sitä, mitä rakastan. Palaute, jota äänestäjiltä tuli pitkin matkaa, on kannustanut minua eteenpäin. Uskon, että kilpailun voitto antaa minulle uudenlaisen mahdollisuuden toteuttaa unelmaani korusuunnittelijana, Darth toivoo.

Laura Darthin suunnittelemat korut ovat naisellisia ja ajattomia, ja niissä käytetään värikkäitä kiviä. Inspiraatio koruihin löytyy menneistä aikakausista, puutarhoista ja arkkitehtuurista. Darth valmistaa itse kaikki korut omalla studiollaan Ullanlinnassa.

-          Etsin vanhoista koruista muotoja ja yksityiskohtia, joista saan ideoita omiin koruihini. Oma tyylini on kuitenkin kiinni tässä päivässä, ja toivon, että koruistani tulisi moderneja klassikoita, Darth kertoo.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yhteensä 67 sormusta, joista esiraati valitsi 10 finalistia. Raatiin kuuluivat Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, radiojuontaja Hanna Kinnunen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää.

Kilpailun aiemmat voittajat:

2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design Oy)

2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)

2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Palkinto jaetaan tiistaina By Laura Darth Studiolla tiistaina 3.12. klo 18-21 Korkeavuorenkatu 7, käynti sisäpihalta

Tilaisuuden ohjelma:

• Voittajan palkitseminen Suomen Messusäätiön 3000 euron stipendillä

• Laura Darthin haastattelu ja tutustumista Pretty in Pink -sormukseen

• Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teeman julkistus

Ilmoittautumiset ennakkoon 29.11.2019 mennessä osoitteeseen laura@lauradarth.com.

Yhteystiedot:

Laura Darth, By Laura Darth: laura@lauradarth.com, 050 331 2846

www.lauradarth.com

Lisätiedot kilpailusta:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, puh. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, puh. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailukuvat kaikista finalistisormuksista median käyttöön: http://bit.ly/Sormus2019

Vuoden 2019 kaikki finalistit:
https://www.haat.fi/artikkeli/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2019

Kuvat

Laura Darth voitti Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun. Kuva: Sonja Siikanen.
Laura Darth voitti Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun. Kuva: Sonja Siikanen.
Lataa
Pretty in Pink on Vuoden kaunein sormus 2019. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä.
Pretty in Pink on Vuoden kaunein sormus 2019. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Yksityissijoittajat valitsivat Suomen houkuttelevimmat pörssiyhtiöt – kärjessä komeilevat jo toistamiseen samat voittajat26.11.2019 10:15:00 EETTiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com haalivat jälleen sijoittajien äänet vuoden 2019 Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa. Kilpailussa yksityissijoittajat valitsevat Suomen houkuttelevimmat ja luotettavimmat pörssiyhtiöt neljässä eri sarjassa: suuri, keskisuuri ja pieni pörssiyhtiö sekä paras First North -listalla. Kilpailun järjestää Pörssisäätiö, Kreab ja Messukeskus. Voittajat julkistettiin Sijoitus Invest -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 26.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme