Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lauttasaaren sillan liikenne vaihtaa puolta lauantain 6.6. vastaisena yönä

Jaa

Lauttasaaren sillan peruskorjaus tulee 1.6. alkavalla viikolla vaiheeseen, jossa liikenne ja työmaa vaihtavat puolia. Sillan pohjoisen puolen työmaalla ovat käynnissä viimeistelytyöt asvaltointeineen. Liikennesiirron työt suoritetaan perjantain 5.6. ja lauantain 6.6. vastaisina öinä. Lopullisesti liikenne ohjataan sillan pohjoispuoliskolle lauantain 6.6. vastaisena yönä.

Lauttasaaren silta toukokuussa 2020. Kuva: Liisa Joensuu.
Lauttasaaren silta toukokuussa 2020. Kuva: Liisa Joensuu.

”Talven aikana sillan pohjoispuolta peittänyt sääsuojateltta on purettu, joten olemme olleet tässä työvaiheessa säitten armoilla. Tästä syystä työmaan siirrosta voidaan päättää vasta lyhyellä varoajalla”, sanoo Kreate Oy:n vastaava mestari Vilho Hiltunen.

Asvaltoinnin lisäksi sillan pohjoispuolen viimeistelytöitä ovat esimerkiksi reunakivien ja valaisinpylväiden asennus sekä sillan liikuntasaumoihin liittyvät työt.

Liikenteen siirtyminen sillan valmiille puoliskolle on iloinen uutinen kävelijöille ja pyöräilijöille, sillä käyttöön saadaan nyt leveämmät reitit. Kävelytien leveys on pohjoispuoliskolle noin kaksi ja puoli metriä ja pyörätien kaksi metriä.

Eteläpuoli valmistuu nopeammin

Sen jälkeen, kun liikenne kesäkuussa siirtyy sillan uudistetulle pohjoispuolelle, eteläisen puolen saneeraustyöt alkavat vanhan asvaltin jyrsimisellä pois ja reunapalkkien irrottamisella.

”Eteläpuolen työt sujuvat nopeammin kuin pohjoispuolen, koska työt siltakannen sisällä ovat silloin jo valmiit. Eteläinen puoli valmistuu vuoden loppuun mennessä”, työmaainsinööri Otto Översti uskoo.

Lauttasaaren sillasta roikkuvat koko veneilykauden ajan riipputelineet, ja veneilyaukkoa on turvallisuuden vuoksi kavennettu seitsemään metriin. Tänä kesänä veneilijöitten alikulkua ohjaavat liikennevalot sillan kummallakin puolen. Sillan alittaminen on mahdollista valojen mukaisesti vain yhteen suuntaan kerrallaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vilho Hiltunen
vastaava mestari
Kreate Oy
puh. 0500874263
vilho.hiltunen@kreate.fi

Teemu Koivula
Projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39925
teemu.koivula@hel.fi

Kuvat

Lauttasaaren silta toukokuussa 2020. Kuva: Liisa Joensuu.
Lauttasaaren silta toukokuussa 2020. Kuva: Liisa Joensuu.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Helsinki selvittää Eteläsataman lahden alueen maankäytön kehittämisen edellytyksiä1.7.2020 12:18:56 EESTTiedote

Eteläsataman lahti on yksi Helsingin keskeisimmistä historiallisista ranta-alueista ja on osa merellisen Helsingin kansallismaisemaa. Alueen jatkosuunnittelun tueksi on valmistunut kaksi Helsingin kaupungin tilaamaa konsulttiselvitystä. Ne ovat LOCI maisema-arkkitehdit Oy:n ja JKMM arkkitehdit Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden maisemallinen tilavaraus- ja periaatesuunnitelma” sekä Ramboll Finland Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden alustava teknisten tilavarausten ja toteuttamistavan periaatesuunnitelma”.

Itä-Helsingin keskustan uudet tuulet – arkkitehtuurikilpailun ehdotukset kommentoitavana30.6.2020 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupungin järjestämä kansainvälisen Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailun toisen vaiheen kilpailutyöt ovat valmiit. Töitä voi kommentoida verkossa elokuun puoliväliin asti. Kilpailun tuomaristo ottaa kommentit huomioon osana päätöstään ja kilpailu ratkeaa syksyllä. Kilpailun jälkeen Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan kehittämisperiaatteet, joissa kilpailun lopputulos huomioidaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme