Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lauttasaarentien itäpäässä uudistetaan pyöräväyliä

Jaa

Helsingin kaupunki uudistaa liikennejärjestelyjä Lauttasaarentiellä Meripuistotien ja Lauttasaaren sillan välillä. Uudistuksessa muun muassa rakennetaan yksisuuntaiset pyöräkaistat ja portaat sillan pohjoisreunaan. Samalla parannetaan kadun teknisiä rakenteita. Työt alkavat viikolla 23 ja kestävät noin vuoden.

Karttakuvaan on merkitty violetilla värillä urakka-alue suuntaa-antavasti.
Karttakuvaan on merkitty violetilla värillä urakka-alue suuntaa-antavasti.

Katutyö haittaa jalankulkua, pyöräilyä ja moottoriliikennettä. Työ ei vaikuta joukkoliikenteen reitteihin, mutta pysäkkien sijoittelu voi hetkellisesti muuttua.

Liikennejärjestelyt muuttuvat työvaiheiden mukaan, mutta työmaan läpi kulkeminen on mahdollista koko urakan ajan. Liikenteen poikkeusreitit merkitään opasteilla. Urakka-alueella on samaan aikaan meneillään Lauttasaarentie 8:n talonrakennustyömaa, jolla on vaikutuksia liikenteeseen.

Työt aiheuttavat jonkin verran melua. Työt pyritään tekemään päiväsaikaan, mutta joitakin työvaiheita joudutaan mahdollisesti tekemään poikkeuksellisiin aikoihin. Mahdollisista häiritsevistä töistä tiedotetaan etukäteen.

Urakan on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan noin vuodessa. Hankkeen urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Pyöräilyä ja jalankulkua sujuvoitetaan

Uudistuksessa parannetaan pyöräilyn ja jalankulun järjestelyjä Lauttasaarentiellä. Meripuistotien ja Lauttasaaren sillan välille rakennetaan yksisuuntaiset pyöräkaistat. Jalankulkijoille rakennetaan uudet portaat sillan pohjoisreunaan alikulkukäytävän ja ulkoilutien kohdalle.

Uudistuksen myötä moottoriliikenteen järjestelyt muuttuvat niin, että Pohjoiskaaren risteyksestä jatkaa liikennevalojen jälkeen jatkossa vain yksi kaista Lauttasaaren siltaa itään päin. Tällä hetkellä liikennevalojen jälkeen kulkee kaksi kaistaa, joista toinen loppuu ennen siltaa. Kääntyville autoille säilytetään liikennevalot ja omat kaistat Meripuistotien ja Pohjoiskaaren liittymissä.

Autoille tulee noin kymmenen uutta pysäköintipaikkaa kadun varteen.

Remontin osana parannetaan myös Lauttasaarentien valaistusta, kuivatusta ja muita teknisiä rakenteita. Urakka-alueella olevat bussipysäkit uusitaan.

Lauttasaarentieltä joudutaan poistamaan remontin yhteydessä kymmenen vanhaa lehtipuuta uusien kaistajärjestelyiden vuoksi. Tien molemmin puolin istutetaan uudet puurivit, yhteensä 25 uutta puutta.

Kaupungin käytetyin pyöräväylä

Lauttasaarentien itäpäädyn uudistaminen perustuu vuonna 2019 valmistuneeseen katusuunnitelmaan, jonka keskeinen tavoite on jalankulun ja pyöräilyn sujuvuuden ja turvallisuuden parantaminen. Nyt rakennettavat pyöräkaistat ovat jatkoa Lauttasaarentielle jo aiemmin valmistuneille yksisuuntaisille kaistoille, jotka kulkevat Ruukinlahdentielle asti. Tulevaisuudessa pyöräkaistoja parannetaan myös Lauttasaarentien länsipäässä Ruukinlahdentien ja Isokaaren välillä.

Lauttasaarentiehen kytkeytyvä Lauttasaaren silta on Helsingin käytetyin pyöräväylä. Vuonna 2021 sillalla laskettiin kulkeneen pyöräilijöitä 970 000 kertaa. Myös jalankulkijamäärät ovat suuria. Kesäkuisena mittauspäivänä sillan ylitti 1070 jalankulkijaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija

Mikko Lähteenlahti
työnjohtaja
VRJ Etelä-Suomi Oy
050 594 8873
mikko.lahteenlahti@vrj.fi

Rakennuttaja

Mertsi Mäkinen
Projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
050 5592063
mertsi.makinen@hel.fi

Kuvat

Karttakuvaan on merkitty violetilla värillä urakka-alue suuntaa-antavasti.
Karttakuvaan on merkitty violetilla värillä urakka-alue suuntaa-antavasti.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme