Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Lehdistökutsu: Asukas nukahti suihkuun ja muita klassikkoja - kuka vastaa vahingoista?

Jaa

Taloyhtiöissä ja julkisuudessa käydään säännöllisin väliajoin keskustelua siitä, kuka vastaa asunnon korjauksista. Osakkaan ja taloyhtiön vastuista määrätään asunto-osakeyhtiölaissa, mutta hyvin yleisellä tasolla. Uudistettu Taloyhtiön vastuunjakotaulukko auttaa lain tulkinnassa.

Osakas remontoi kylpyhuonettaan ja lattiasta paljastuu kosteusvaurio. Maksaako korjaukset osakas, koska kyse on hänen remontistaan, vai taloyhtiö, koska lattiarakenteet kuuluvat yhtiön kunnossapitovastuulle? Asunto-osakeyhtiölaki jää rajanvedoissa hyvin yleiselle tasolle, eikä anna suoria vastauksia vastuukysymyksiin.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöliitto Uusimaan lakimiehet sekä tekniset asiantuntijat neuvovat taloyhtiöitä vastuunjakokysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa. Tuoreimmat linjaukset vastuista on kerätty Taloyhtiön vastuunjakotaulukkoon, jota suomalaiset taloyhtiöt ovat noudattaneet jo vuosikymmenten ajan. Taloyhtiön vastuunjakotaulukosta ja sitä täydentävästä VastuunjakotaulukkoPlussasta ilmestyvät uudet painokset marraskuun puolivälissä.

Tervetuloa kuulemaan jo ennen oppaiden julkaisua, mitä uutta oppaissa on ja mitkä ovat yleisimmät vastuunjakoon liittyvät pulmatilanteet ja väärinkäsitykset taloyhtiöissä.

Aika: Maanantai 7.11.2016 klo 17.00–17.30

Paikka: Espoon Kulttuurikeskus, kokoustila 0-kerros, Kulttuuriaukio 2, Espoo

Ohjelma:

- Miksi Vastuunjakotaulukko? Miten vastuunjakoa lain mukaan pitää tulkita ja mitkä ovat yleisimmät virhekäsitykset
Mia Pujals, johtava lakimies, Kiinteistöliitto Uusimaa ry
- Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2017 ja VastuunjakotaulukkoPlus 2017 -oppaat: mitä ne ovat ja mikä muuttuu?
Maria Kangasluoma, liiketoimintajohtaja, Kiinteistöalan Kustannus Oy
- Tekninen neuvonta ja muut Kiinteistöliitto Uusimaan jäsenpalvelut taloyhtiön apuna
Jari Hännikäinen, neuvontainsinööri, Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Toimittajat voivat esittää kysymyksiä tilaisuuden lopussa sekä jäädä seuraamaan Louhisalissa kello 18.00 alkavaa Kiinteistöliitto Uusimaan avointa koulutusiltaa Kunnossapitovastuut ja osakkaan muutostyöt taloyhtiössä. Tätä ennen tarjoamme kahvit kello 17.30. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.kiinteistoliitto.fi/uusimaa

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset perjantaihin 4.11. mennessä: marika.sipila@kliittouusimaa.fi  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Annankatu 24, 4.krs
00100 HELSINKI

(09) 1667 6761http://www.ukl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Pääkaupunkiseudulla yli 20 % edullisemmat vesimaksut kuin muualla Suomessa14.9.2016 10:03:13 EESTTutkimus

Kiinteistöverojen ja kuntakohtaisten tariffien nousussa on ollut suvantovaihe vuonna 2016. Kaiken kaikkiaan kuntakohtaiset verot ja maksut ovat nousseet keskimäärin vain 0,5 %. Pääkaupunkiseudulla erot ovat olleet suuremmat, mutta molempiin suuntiin. Helsingissä nousua oli 1,3 %, Espoossa 0,8 ja Vantaalla kustannukset sen sijaan laskivat 0,7 %. Vuoteen 2013 verrattuna on kustannuspotti kasvanut pääkaupunkiseudulla eniten Espoossa 11 prosentilla. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliitto Uusimaan kattojärjestön, Kiinteistöliiton, 14.9. julkistamasta Indeksitalo 2016 -selvityksestä, jossa verrataan kiinteistöjen kustannuskehitystä Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme