Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Tie Natoon -keskustelu René Nybergin, Nils Torvaldsin sekä Heidi Avellanin kanssa

Jaa
Entinen suurlähettiläs René Nyberg ja europarlamentaarikko Nils Torvalds keskustelevat torstaina 23.2.2023 toimittaja Heidi Avellanin kanssa Suomen ja Ruotsin tiestä Natoon.

Hanasaaren kulttuurikeskuksessa järjestettävän keskustelun lähtökohtana on Nybergin ja Torvaldsin kirja Vägen till Nato, en brevväxling om Ryssland, joka julkaistaan Venäjän hyökkäyssodan vuosipäivänä 24.2.2023.

Kirjassa analysoidaan miten Saksa ja Eurooppa tuli niin riippuvaisia Venäjän energiasta, Putinin hallinnon ensimmäisiä toiveikkaita vuosia, Venäjän tie kohti supistettuja kansalaisoikeuksia sekä lopuksi kuinka Venäjän hyökkäyssota ajoi Suomen ja Ruotsin hakemaan Nato-jäsenyyttä.

”Sekä Nils Torvaldsilla, että René Nybergillä on laaja kokemus Venäjästä, Torvalds Svenska Ylen entisenä Moskovan-kirjeenvaihtajana ja Nyberg entisenä Moskovan suurlähettiläänä. Heidi Avellan taas on Ruotsin tunnetuimpia politiikan toimittajia, mikä varmasti tuo keskusteluun kiinnostavan ruotsalaisen näkökulman”, toteaa Hanasaaren ohjelmajohtaja Victor Andersson.

Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta on mahdollistaa esittää kysymyksiä myös suomeksi.

Aika: 23.2.2023 klo 17–18

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo

Heti ohjelman jälkeen klo 18 kirjailijat ovat tavattavissa ja signeeraavat kirjansa toisessa kerroksessa.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Förlaget M:n kanssa.

Seuraa keskustelu verkossa: https://youtube.com/live/rdwzLSsSFhY?feature=share

Kysymykset ja ilmoittautumiset Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373.

Kuvat: Förlaget M (Nils Torvalds & René Nyberg) ja Charlotte Carlberg Bärg (Heidi Avellan)

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme