Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Leikkipankki tuo leikit taskuun

Jaa

Leikit yhteen paikkaan kokoava Leikkipankki on avattu. Leikkipankki toimii osoitteessa www.leikkipankki.fi. Vinkit ovat nyt vaivattomasti ja nopeasti kaikkien saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta, sillä älypuhelimella helposti toimiva Leikkipankki tuo leikit jokaisen taskuun.

Iskikö tylsä hetki syyslomalla? Kaipaatko kerhoon uusia ideoita? Lapset kinastelevat ja pitäisi keksiä heille muuta tekemistä? Miten yritystilaisuudessa saisi ihmiset tutustumaan toisiinsa? Kaikkiin näihin tilanteisiin löytyy vastaus Leikkipankista.

Leikkipankista löytyy ideoita eri-ikäisille ja erilaisiin tilanteisiin. Vinkkejä voi etsiä esimerkiksi osallistujien iän, tarvittavan tilan tai leikkijöiden määrän mukaan. Nopeasti syntyviin tarpeisiin voi tehdä pikahaun leikin nimellä. Leikkipankki tuo leikit kirjaimellisesti taskuun, sillä niitä on helppo etsiä älypuhelimella, kun spontaani leikkimishetki osuu kohdalle.

Leikkipankki tarjoaa materiaalia niin vanhemmille kuin ammattilaisille. Harrastusryhmässä kaivataan ideoita tutustumisleikkeihin, päiväkodissa on tarvetta rauhoittumisleikeille, vanhemmat voivat etsiä pankista ideoita energianpurkuleikkeihin ja muskarissa halutaan leikkiä musiikkileikkejä. Kaikkia näitä löytyy Leikkipankista.  Mukana on myös paljon sellaisia, jotka yhdistävät eri sukupolvia vauvoista vaareihin ja joita on kiva leikkiä niin kerhoissa kuin oman lähipiirin kanssa. Leikkipankki tuo esille, kuinka monin eri tavoin voi leikkiä – jopa samaa leikkiä.

– Leikki on yhteisen ilon jakamista ja usein se lähtee liikkeelle ennakoimattomasti ja suunnittelematta. Toisinaan leikin aloittamiseen tarvitaan inspiraatiota. Leikkipankki tarjoaa juuri sitä, ideoita ja vinkkejä leikkimisen aloitukseen. Usein käy niin, että kun vauhtiin pääsee, niin leikit lähtevät lentoon ja taas syntyy uusia ideoita, perhekeskustoiminnan päällikkö Tarja Satuli-Kukkonen Mannerheimin Lastensuojeluliitosta sanoo.  

Kaikki leikit tervetulleita
Kaikilla on mahdollisuus lisätä omat suosikkinsa Leikkipankkiin, jonne sanallisen kuvailun lisäksi voi liittää leikkiohjeet myös kuvina ja videoina. – Leikkipankkia rakennetaan yhdessä. Jokainen lisätty vinkki laajentaa valikoimaa ja samalla muodostuu tietoa siitä, miten 100-vuotias Suomi leikkii eri puolilla maata, Tarja Satuli-Kukkonen kertoo.

Leikkipankin taustalla on Leikkipäivä-ohjelma ja sitä edeltänyt Koko Suomi leikkii -hanke, jotka haluavat edistää leikin merkitystä yhteiskunnassa. Leikkipäivä-verkostossa on mukana parikymmentä toimijaa, ja Leikkipankki kokoaa myös verkoston toimijoiden vinkkejä samaan paikkaan. Leikkipäivä-verkosto on avoin ja siihen voi liittyä kaikki organisaatiot, jotka haluavat olla tukemassa leikkiä ja viemässä sen merkitystä eteenpäin. Suomen Kulttuurirahasto tukee vuonna 2017 Leikkipäivä-ohjelmaa, jota Mannerheimin Lastensuojeluliitto koordinoi. 


Leikkipankki löytyy osoitteesta www.leikkipankki.fi

Lisätietoja
Tarja Satuli-Kukkonen, perhekeskustoiminnan päällikkö, p. 040 524 0888, tarja.satuli-kukkonen(a)mll.fi
Eevamaija Paljakka, Leikkipäivä-hankkeen koordinaattori, p. 050 438 0557, eevamaija.paljakka(a)mll.fi
Eveliina Kutila, tiedottaja, p. 040 580 2393, eveliina.kutila(a)mll.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien vuoden jokaisena päivänä. Valtakunnallinen Leikkipäivä järjestetään jälleen 12.5.2018. Leikkipäivä-ohjelma edistää leikkiä monin tavoin jakaen muun muassa monipuolista leikkitietoutta ja -tutkimusta, keräten leikkiperinnettä ja kannustaen ihmisiä heittäytymään leikin vietäväksi. www.leikkipäivä.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Etsinnässä uusia leikkejä Leikkipankkiin18.10.2018 11:03Tiedote

Uuden leikin kilpailu on julistettu alkaneeksi. Kännykällä kätevästi toimiva Leikkipankki on ajanvieteideoiden aarrearkku, josta löytyy jo monet klassikot, mutta paljon myös tuoreita tuttavuuksia. Siitä huolimatta maailma on pullollaan leikkejä, joita ei ole vielä Leikkipankkiin kirjattu. Näiden etsimiseksi järjestetään nyt Uuden Leikin Kilpailu. Kaikki Leikkipankkiin leikkejä 9. marraskuuta mennessä lisänneet osallistuvat arvontaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme