Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Leikkipuistot mukana ensimmäisen valtakunnallisen Vauvan päivän vietossa

Jaa

Ensimmäistä valtakunnallista Vauvan päivää vietetään 29. syyskuuta osana Suomi 100 juhlintaa. Helsingin leikkipuistot ja perhetalot osallistuvat Vauvan päivän viettoon ja haastavat kaikki Suomen leikkipuistot ja leikkipaikat mukaan. Vauvan aika on nyt!

Vauvalla on oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi Suomessa - siihen vauva tarvitsee puolestapuhujia, meitä aikuisia. Vauvan arvostava kohtaaminen, hänen ajatustensa kuuleminen ja aloitteisiin vastaaminen vahvistaa vauvan osallisuutta ja vaikuttamista. Haastamme kaikkia aikuisia osoittamaan myönteistä huomiota vauvoille, heidän ilmaisuilleen ja leikeilleen.

Helsingin leikkipuistojen ja perhetalojen Vauvan päivän -ohjelma:

  • klo 9.30 Vauvan päivän avaus
  • klo 10.30 Lauluhetki
  • klo 11.30 Satuhieronta
  • lisäksi puistoissa on omaa vaihtelevaa ohjelmaa

Vauvan päivän iltapäivän tapahtumat keskittyvät Musiikkitaloon, Kiasmaan ja Kansalaistorille, josta lastenvaunujen kulkue vie vauvojen viestin Eduskuntatalon päättäjille kello 12. Kansalaistorilla on ohjelmaa kello 11.30-16.30. Lisätietoja iltapäivän ohjelmasta

Tervetuloa mukaan!  

Taustaa

Helsinki ja helsinkiläisyys näkyvät leikkipuistojen varhaiskasvatuksessa. Helsinki tarjoaa lapsille rikkaan ja monipuolisen oppimisympäristön, mahdollisuuksia elämykselliselle toiminnalle ja oppimiselle. Yhdessä lasten kanssa rakennamme tulevaisuuden kaupunkia, joka on avoin ja yhteisöllinen ja jossa erilaisia eri taustoista tulevia ihmisiä arvostetaan ja kunnioitetaan. Varhaiskasvatuksessa on vahva painotus lapsen osallisuuden vahvistamisessa omalla asuinalueellaan, kaupunkilaisena ja kansalaisena, ja leikillä on tässä keskeinen rooli.

Vauvan päivän toteuttaa VauvaSuomi ry. yhteistyössä perheiden, palvelujen, järjestöjen, yritysten ja median kanssa. VauvaSuomi on pro vauva-liike, joka edistää vauvan oman äänen vahvistumista perheissä ja yhteiskunnassa. Tavoitteena on vauvaystävällisempi Suomi, jossa tunnistetaan ensimmäisten elinvuosien ja varhaisen vuorovaikutuksen tärkeys. Tulevina vuosina Vauvan päivää vietetään aina syyskuun viimeisenä perjantaina. 

Lisätietoja:

Helsingin kaupunki
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Leikkipuistotoiminta ja koululaisten iltapäivätoiminta
Leikkipuistotoiminnan päällikkö Hanna Linna, hanna.linna@hel.fi, 09 310 41259
#Lasten Helsinki

Helsingin kaupunki
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Leikkipuistotoiminta ja koululaisten iltapäivätoiminta
Johtava leikkipuisto-ohjaaja Hannele Oja, hannele.oja@hel.fi, 09 310 74093
#Lasten Helsinki

Kasvatuksen ja koulutuksen www-sivut: Leikkipuistojen verkkosivut

VauvaSuomi ry:n verkkosivuilla Juhlitaan vauvaa Vauvan päivänä 29.9. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

tiedottaja Mervi Kopomaa-Weymarn
puh. 09 310 43360, mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Kuvat

Kuva: VauvaSuomi ry, Vauvan päivä 29.9.2017
Kuva: VauvaSuomi ry, Vauvan päivä 29.9.2017
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme