Jyväskylän yliopisto

Liikuntatieteellinen tiedekunta jälleen maailman kymmenen parhaan joukossa

Jaa

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on listattu kahdeksanneksi ShanghaiRanking-listalla. Listalla on 300 liikuntatieteiden alan yksikköä (sport-related units) yliopistoista ympäri maailman.

Alvar Aallon suunnittelema Liikuntarakennus. Kuva: Hanna Salomäki
Alvar Aallon suunnittelema Liikuntarakennus. Kuva: Hanna Salomäki

”Sijoituksemme on erittäin hyvä ja se kertoo pitkäjänteisetä, laadukkaasta ja vaikuttavasta tutkimustoiminnastamme. Tavoitteenamme on olla viiden parhaan joukossa vuonna 2030. Suunta on siis oikea", sanoo liikuntatieteellisen tiedekunnan dekaani Sarianna Sipilä.

Liikuntatieteellisen tiedekunnan sijoitus listalla on ollut jatkuvasti nousujohteinen. ShanghaiRanking julkaisi liikuntatieteiden alan yksiköiden listauksen ensimmäisen kerran vuonna 2016, jolloin tiedekunnan sijoitus oli 40. Vuonna 2017 tiedekunta oli listan sijalla 36, vuonna 2018 29. Vuonna 2019 listaa ei julkistettu, mutta vuonna 2020 tiedekunta ylsi jo jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Kolmensadan parhaan yliopiston järjestys perustuu tieteellisten julkaisujen ja viittausten määrään sekä artikkeleihin laadukkaimmissa ja kansainvälisissä julkaisuissa. Julkaisutiedot on kerätty Web of Science -tietokannasta viiden vuoden ajalta. Tämän vuoden top 300 -listalla on 287 yliopistoa, joilla on liikuntatieteiden alan yksikkö, sekä 13 yliopistoa, jotka keskittyvät kokonaan liikuntatieteisiin.

ShanghaiRankingin koko listaus löytyy heidän verkkosivuiltaan.

Lisätietoja

Sarianna Sipilä
Professori, dekaani
Liikuntatieteellinen tiedekunta
sarianna.sipila@jyu.fi
+358408053593

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Alvar Aallon suunnittelema Liikuntarakennus. Kuva: Hanna Salomäki
Alvar Aallon suunnittelema Liikuntarakennus. Kuva: Hanna Salomäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Lisää kilometrejä vai vauhtia? Kummallakin tehokeinolla voi parantaa juoksukuntoa26.1.2022 08:15:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa toteutetussa tutkimuksessa vertailtiin kestävyysharjoittelijoiden tekemiä kahden viikon peruskestävyys- ja intervallijaksoja suorituskyvyn ja palautumisen näkökulmasta. Kummallakin menetelmällä voidaan parantaa kuntoliikkujan kestävyyssuorituskykyä merkittävästi jo kahdessa viikossa, kun harjoituskuormaa kasvatetaan totutusta.

Lapsuuden laulut ovat ikääntyneille tärkeä voimavara26.1.2022 01:00:00 EET | Tiedote

FM Annika Tammelan väitöstutkimus osoittaa, että lapsuus- ja kouluvuosina opitut laulut ovat suomalaisille ikäihmisille merkityksellisiä, sillä ne kantavat vahvoja tunnemuistoja ja ylläpitävät omaa identiteettiä. Varhaisilta elinvuosilta tuttujen laulujen laulaminen ja yhdessä muistelu tarjoavat ikääntyneille kokemuksia osallisuudesta ja toimijuudesta, jotka ovat keskeisiä tekijöitä heidän hyvinvointinsa kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme