KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Liittokierroksella työllisyys tärkein tavoite

Jaa

”Kuntatyönantajien tavoitteena on työrauhan turvaaminen kustannustasoltaan hyvin maltillisilla, työllisyyttä ja tuloksellisuuta edistävillä sopimuksilla”, korostaa KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

”Alkavalla liittokierroksella keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa sopimuskauden pituus, liittokierroksen päänavauksen kustannustaso sekä tekstimuutokset”, Jalonen sanoi KT:n työmarkkinaseminaarissa Helsingissä.

Eräissä palkansaajajärjestöjen puheenvuoroissa on vaadittu lomarahojen määräaikaisen leikkaamisen purkua. Jalonen muistutti, että leikkaus perustuu yhdessä tehtyyn kilpailukykysopimukseen. Lomarahojen leikkauksella rahoitetaan kaikkien työnantajien sosiaaliturvamaksujen alentaminen.

Talousasiantuntijoilta tukea kunta-alan maltilliselle ratkaisulle

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen viittasi myös talousasiantuntijoiden arvioon, jonka mukaan työllisyysasteen nousu muiden pohjoismaiden tasolle on paras keino pienentää julkisen talouden kestävyysvajetta.

”Työvoiman kysynnän kasvun edellyttää, että työvoimakustannukset eivät nouse liikaa suhteessa tuottavuuden kasvuun. Palkkakehityksen maltillistumisen ja kilpailukykysopimuksen tuomaa parannusta kustannuskilpailukykyyn ei ole varaa menettää”, Jalonen korosti.

”Palkankorotusten pysyminen kilpailijamaita alempina vielä useita vuosia on tarpeen työllisyysasteen nostamiseksi.”

Pormestari Lauri Lyly toivoo sopimusratkaisulta tukea työllisyyteen

Työmarkkinaseminaarissa puhunut Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly piti tärkeänä, että sopimusratkaisut tukevat kuntien taloutta ja työllisyyttä sekä luotava ennustettavuutta.

”Tason pitää olla hyvin maltillinen”, Lyly sanoi. ”Vaikka talouden käänne on tapahtunut, se ei vielä näy kuntien verotuloissa.”

”Kuntien taloustilanne antaa vähän liikkumatilaa.”

Lylyn mukana tulevan sopimusratkaisun on oltava oikeudenmukainen eri henkilöstöryhmien välillä. Hän myös haluaisi edistää kuntaorganisaation paikallista neuvottelu- ja sopimiskulttuuria.


Lisätietoja:

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
Viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen, puh. 050 324 1195

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
Viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen, puh. 050 324 1195

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntatyonantajat.fi

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 421 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme