Like Kustannus Oy

Liken musiikkikevät kuljettaa Nightwishin kulisseihin ja Stonen syntyvaiheisiin

Jaa

Liken musiikkikevään kuusi tietokirjaa tihkuvat takahuoneiden tiivistä tunnelmaa ja kuljettavat lukijan aivan tunnetuimpien tähtien iholle. Nightwish-nuottikirja puolestaan inspiroi kokeilemaan omia taitoja.

Nightwish: Endless Forms Most Beautiful
Nuottikirja sisältää Nightwishin edellisen studioalbumin, vuoden 2015 Endless Forms Most Beautifulin nuotinnokset kitaratabulatuureilla höystettynä. Kirja sisältää bändin johtajan Tuomas Holopaisen esipuheen sekä ennen julkaisemattomia mustavalkokuvia studiosta ja keikoilta. Ilmestynyt 2.11.2017  

Ari Väntänen: Stone
Stonea on kiittäminen siitä, että Suomi tunnetaan metallimaana ja että metallista on tullut maamme tärkein musiikkivientituote. Stone-kirja kertoo suomalaisen metallin pioneerin värikkään ja vaiherikkaan tarinan ja paljon muuta: se on historiikki metallikulttuurin synnystä, kasvukivuista ja varhaisvuosista. Ääneen pääsevät Stonen jäsenet, heidän aikalaisensa sekä suomalaisen metallin myöhempien aikojen maailmantähdet.
Ilmestynyt kirjakauppoihin 2.1.2018

Samuli Arkko: Totuus palaa – Jouni Mömmön maailma
Epäonnistuneen itsemurhayrityksen jälkeen hoitovirheeseen kuollut Jouni Mömmö (1955–1991) nousi kuolemansa jälkeen rockin myyttiseksi kulttihahmoksi. Yli 90 ihmisen haastatteluille perustuva teos kertoo legendojen taakse kätkeytyvästä herkästä haaveilijasta.
Arvioitu ilmestymispäivä 12.2.2018

Timo Isoaho: Nightwish – We Were Here
Teos on syväsukellus yhden Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän metallibändin kulissien taakse. Se kertoo vuoden 2015 Endless Forms Most Beautiful -albumin synnyn ideasta valmiiksi julkaisuksi. Timo Isoaho on reissannut bändin mukana ympäri maailmaa ja vie nyt lukijan haastattelujen ja laajan kuvamateriaalin kautta niin studion uumeniin kuin maailman suurimmille festivaalilavoille.
Arvioitu ilmestymispäivä 12.2.2018

Harri Kalha: Unohtumattomat äänet
1900-luvun alkupuolisko esitteli toinen toistaan upeampia tulkitsijoita jazzinnälkäiselle yleisölle. Unohtumattomat äänet esittelee klassikoista tärkeimmät aidon jazzdiggarin innostuneella otteella. FT Harri Kalha on taidehistorian ja sukupuolentutkimuksen dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on ollut aiemmilla teoksillaan kaksi kertaa ehdolla Tieto-Finlandia-palkinnon saajaksi.
Ilmestyy kirjakauppoihin 1.2.2018

Laura Jane Grace: Tranny
Muutama vuosi sitten Against Me! -bändin keulahahmo Laura Jane Grace kertoi julkisesti olevansa transsukupuolinen ja korjaavansa sukupuolensa. Kirja on vaikuttava kuvaus siitä, miten vaikeaa on elää vahvasti heteronormatiivisesti sukupuolittuneessa yhteiskunnassa, jos poikkeaa normista.
Arvioitu ilmestymispäivä 19.3.2018

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@like.fi p. 045 142 5272

 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Sofi Oksaselle Ranskan Arts et Lettres -ritarikunnan kunniamerkki3.12.2018 11:02Tiedote

Sofi Oksaselle on myönnetty ritarin arvon (Chevalier) Ranskan Arts et Lettres -kunniamerkki. Taiteen ja kirjallisuuden kunniamerkki myönnetään ranskalaisille tai ulkomaalaisille merkittäville saavutuksille taiteen ja kirjallisuuden alalla. Kunniamerkki on Suomessa myönnetty ritarin arvossa (Chevalier) muun muassa Rosa Liksomille ja Karita Mattilalle ja komentajan arvossa (Commandeur) muun muassa säveltäjä Kaija Saariaholle. Kunniamerkin ovat saaneet ritarin arvossa myös esimerkiksi näyttelijä Mads Mikkelsen ja kirjailija Alice Munro. Kunniamerkki luovutetaan Oksaselle Ranskassa vuoden 2019 alussa. Sofi Oksanen on palkittu Ranskassa useilla merkittävillä kirjallisuuspalkinnoilla. Vuonna 2010 Oksanen voitti Puhdistus-romaanillaan The FNAC -palkinnon ja vuonna 2012 Prix Femina Étranger -palkinnon. Lisätiedot: Milla Palovaara, milla.palovaara@like.fi, p. 040 596 7973

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme