Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lillholmenin sillan läppä otetaan käyttöön kesäkuussa ja veneliikenteen kulkuaukon korkeusrajoitus poistuu

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rakennuttaman ja Kreate Oy:n rakentaman Lillholmenin läppäsillan rakennustyöt ovat edenneet sovitussa aikataulussa. Sillan työtelineeseen rakennetun veneliikenteen kulkuaukon osalta alikulkukorkeuden rajoitus poistuu läppäsillan käyttöönoton myötä 1.6.2022. Rakentamisen aikainen tilapäinen kevyenliikenteen väylä on purettu uuden sillan vierestä ja kevyen liikenteen kulku Tervsundiin on siirretty kulkemaan uuden valmistuvan sillan yli.

Lillholmenin siltatyömaa
Lillholmenin siltatyömaa

Mt 12019 Lillholmenin läppäsillan uusimistyöt aloitettiin alkuvuodesta 2021. Työt ovat edenneet aikataulussaan ja sillan läppä otetaan käyttöön kesäkuussa, jonka myötä sillan kohdalla ollut työnaikainen 6 m alikulkukorkeusrajoitus poistuu. Uusi valaistu veneaukko on leveydeltään 10 metriä ja läpän ollessa kiinni alikulkukorkeus on 6 metriä. Veneaukon kohdalla vallitseva nopeusrajoitus on 9 km/h. Uuden vesiväylän ja veneaukon kulkusyvyys on varmistettu harauksin 2,1 metriä syväksi. Uusi läppä on kauko-ohjattu ja se avataan tarvittaessa tasa- ja puolitunnein. Läpän avauspyynnöt on tehtävä puhelimitse numerosta 0295 34 3273 vähintään 5 minuuttia ennen avausta. Siltapaikalla on opastetaulut läpän käytöstä.

Työsillan yhteydessä ollut väliaikainen kulkuyhteys jalankulkijoille on purettu. Kevyt liikenne pääsee kulkemaan jatkossa valmistuvan sillan yli. Aidatun kulkuväylän leveys on koko matkalta vähintään 1,5 m leveä. Uusi reitti sillalla mahdollistaa esteettömän kulun jalankulkijoille. Sillan viimeistelytöitä jatketaan syyskuuhun asti, jolloin silta avataan ajoneuvoliikenteelle.

Lillholmenin läppäsilta sijaitsee maantiellä 12029 (Skräbbölen / Tervsundintie) Paraisten keskustan tuntumassa. Vuonna 1982 valmistunut Lillholmenin läppäsilta oli elinkaarensa loppuvaiheessa eikä siltaa voinut enää peruskorjata. Uusi silta on nyt rakennettu vanhan puretun sillan paikalle. Rakennustyöt ja liikenteen poikkeusjärjestelyt kestävät vuoden 2022 syyskuuhun saakka.

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Ari Salo, p 0400 510 391

- Kreate Oy: työpäällikkö Timo Hirvasmaa, p. 0400 627 461 ja työmaapäällikkö Tero Haaramäki, p. 040 544 3661

Avainsanat

Kuvat

Lillholmenin siltatyömaa
Lillholmenin siltatyömaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Keskikesän päällystystöitä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa1.7.2022 13:15:17 EEST | Tiedote

Yleisimmän kesälomakauden liikenteellisesti merkittävin tienpäällystyskohde lounaisessa Suomessa sijaitsee Salossa. Valtatietä 1 päällystetään Uskelanjoen ja Isokylän moottoritietunneleiden länsipään välillä. Työ toteutetaan viikolla 28 ilta- ja yöaikaan noin klo 18–06 välisenä aikana. Liikenne ohjataan työkohteen ohitse yhdellä kaistalla ja tästä saattaa hiljaisemmankin liikenteen aikana aiheutua ruuhkautumista ja jonoja.

Mynämäellä Joenperän siltatyömaan liikennekatko siirtyy myöhemmäksi1.7.2022 11:12:13 EEST | Tiedote

Mynämäellä maantiellä 2021 (Karjalantie) sijaitsevan Joenperän sillan kesäkuussa alkaneissa korjaustöissä seuraavana on vuorossa sillan kansirakenteiden uusiminen. Kansirakenteiden uusimistöiden ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla ja liikennekatkon oli määrä alkaa 4.7. Liikennekatkon aikataulua joudutaan kuitenkin siirtämään myöhemmäksi. Uudesta liikennekatkon ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin, kun aikataulu tarkentuu.

Vid färjleden i Högsar genomförs ett ettårigt försök med sjötrafikljus- och märkningar30.6.2022 09:58:48 EEST | Tiedote

Finlands Färjetrafik Ab har i samarbete med NTM-centralen i Egentliga Finland testat och utvecklat en eldriven vajerfärja vid färjeläget i Högsar i Nagu sedan 2018. Man kan avsevärt minska utsläppen från färjetrafiken med eldrivna vajerfärjor. Dragvajern är nära vattenytan i färjans färdriktning och tidvis rejält ovanför vattenytan. För att trygga säkerheten för den övriga sjötrafiken genomförs ett ettårigt försök med sjötrafikljus- och märkningar på färjleden i Högsar. Syftet med projektet är att bedöma möjligheterna att använda lösningen i större utsträckning på färjrutterna.

Högsarin lossiväylällä toteutetaan vuoden mittainen vesiliikennevalo- ja merkintäkokeilu30.6.2022 09:55:00 EEST | Tiedote

Suomen Lauttaliikenne Oy on yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa testannut ja kehittänyt sähkökäyttöistä vaijerivetoista lossia Högsarin lauttapaikalla Nauvossa vuodesta 2018 lähtien. Sähkökäyttöisillä vetovaijerilosseilla voidaan vähentää merkittävästi lossiliikenteestä aiheutuvia päästöjä. Vetovaijeri on lossin kulkusuunnassa lähellä vedenpintaa ja ajoittain reilusti vedenpinnan yläpuolella. Muun vesiliikenteen turvallisuuden varmistamiseksi toteutetaan vuoden mittainen vesiliikennevalo- ja merkintäkokeilu Högsarin lossiväylällä. Hankkeen tarkoituksena on arvioida mahdollisuudet käyttää ratkaisua laajemmin lossireiteillä.

Piispanristin pyöräilylaskuri kertoo pyöräilijämäärien vaihteluista27.6.2022 09:12:42 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY keskus asensi kiinteän pyöräilylaskurin maantien 110 jalankulku- ja pyöräilyväylille Piispanristille toukokuussa 2020. Kahden vuoden laskentatulosten perusteella voidaan pyöräilijämäärissä havaita selkeä vuodenaikavaihtelu. Myös arkiliikenteen ja viikonlopun pyöräilijäjakauma on aivan erilainen ja lisäksi säätilat vaikuttavat merkittävästi pyöräilijämääriin. Kesäisin maantien 110 vartta pyöräilee päivittäin noin 1200 pyöräilijää päivässä, arkisin hieman enemmän ja viikonloppuisin vähän vähemmän. Vuonna 2021 pyöräilijälaskuri rekisteröi yhteensä lähes 250 000 pyöräilijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme