Digita

Limingan Vesihuolto teki digiharppauksen Digitan IoT-verkon avulla

Jaa

Limingan Vesihuolto Oy ja Digita Oy ovat allekirjoittaneet 10-vuotisen sopimuksen veden etäluentaan sekä vesi-infrastruktuurin digitalisointiin liittyen. Limingan Vesihuolto päätti kuuden kuukauden pilotin jälkeen lähteä täysillä mukaan viemään vesihuoltoa uudelle aikakaudelle.

”Millään vesiyhtiöllä ei ole varaa jäädä digitalisoinnin ulkopuolelle”, toteaa toimitusjohtaja Katja Arvola.  ”Kaikilla toimijoilla on haasteita työntekijäresurssien riittävyyden kanssa. Vesimittareiden etäluenta vapauttaa resursseja yhtiön kannalta merkityksellisempiin tehtäviin kuten palvelukehitykseen. Etäluenta myös vähentää virheitä, selkeyttää laskutusta ja mahdollistaa tasaisen tulovirran laskutuksen tapahtuessa kuukausittain”, summaa Arvola veden etäluennasta yhtiölle syntyviä hyötyjä. ”Ja mikä tärkeintä, asiakkaamme ovat tyytyväisiä, kun maksavat vedestä käytön mukaan”, lisää Arvola.

”Rohkaisen lähtemään mukaan kehittämään omaa toimintaa. Vesihuollon digitalisointi ei ole kustannuskysymys vaan kyse on asennemuutoksesta ja nykyisten toimintamallien kyseenalaistamisesta”, sanoo Arvola. ”Digitalisoinnin toimintamalli on valmiina ja kaikilla projektissa mukana olleilla toimijoilla, Digitalla, Onnisella, Suomen Vesitiedolla ja Kalibrolla on ollut yhteisen kehittämisen tahto ja kukin toimija on omassa roolissaan auttanut meitä eteenpäin”, kiittää Arvola. 

”Digita on ollut aidosti kiinnostunut yhtiöstämme ja yhtiöllä on IoT-asiantuntemuksen lisäksi asiakaslähtöinen kehittämishalukkuus”, lisää Arvola. ”Tulemme digitalisoimaan Limingan vesihuoltoverkoston asiakasrajapinnan, kuudessa vuodessa koko vanha mittarikantamme on uusiutunut”.

”Meillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä Limingan Vesihuollon kanssa ja olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme nyt jatkamaan toiminnan kehitystä innovatiivisen asiakkaamme kanssa”, kiittää Digitan myyntipäällikkö Mona Miettinen. ”Olemme luoneet toimialalle ekosysteemin, jonka ansiosta asiakkaamme pääsevät nopeasti käynnistämään pilotin. Ekosysteemiin kuuluu Digitan IoT-verkon lisäksi älykkäiden vesimittareiden maahantuojia ja jakelijoita sekä järjestelmätoimittajia, jotka mahdollistavat kulutustietojen tallentamisen järjestelmiin ja laskutuksen sen pohjalta”, kertoo Miettinen.

Digita on mukana Yhdyskuntatekniikan näyttelyssä Jyväskylässä 15.-16.5.2019. Tervetuloa tapaamaan osastolle B443.

Median yhteydenotot:

Limingan Vesihuolto Oy, toimitusjohtaja Katja Arvola, katja.arvola(at)liminganvesihuolto.fi, p.0401619343

Digita Oy, myyntipäällikkö Mona Miettinen, mona.miettinen(at)digita.fi, p. 040 072 1700

Limingan Vesihuolto Yhtiön tarkoituksena on yleishyödyllisellä pohjalla toimien rakentaa, hoitaa ja ylläpitää vedenhankintalaitosta vesijohtoveden hankkimiseksi ja jakamiseksi suoraan kuluttajille Limingan ja Tyrnävän kunnan Temmeksen kylässä sekä Rantsilan kunnan pohjoisosassa, sekä viemärilaitosta viemäriveden poisjohtamiseksi ja puhdistamiseksi sellaisin ehdoin, että vesijohdon ja viemärin käyttö elvyttää alueen tuotannollista toimintaa ja lisää sen hyvinvointia. 

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digita
Digita
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki

020 411 711http://www.digita.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digita

Digitan antenni-tv-verkossa tehdään maksu-tv-palveluihin liittyviä muutostöitä 31.12.2019 – tee television kanavahaku uudelleen30.12.2019 10:30:00 EETTiedote

Antenni-tv-verkon maksu-tv-palvelut näkyvät Digitan verkossa HD-tasoisena 1.1.2020 alkaen. Maksu-tv-palveluiden saatavuus laajenee Digitan antenni-tv-verkossa nykyisestä 85 prosentin väestöpeitosta 90 prosenttiin. HD-jakelun käynnistyminen Digitan verkossa edellyttää teknisiä muutostöitä, joita tehdään tiistaina 31.12.2019 klo 9:30 alkaen. Muutostöiden jälkeen tulee tehdä television kanavahaku uudelleen. Tv-katsojia palvelee muutostöiden jälkeen Digitan kuluttajapalvelu Digita Info arkisin klo 8-20 ja poikkeuksellisesti 1.1.2020 klo 12-20. Maksu-tv-palveluihin liittyvissä asioissa kuluttajia palvelee DNA:n asiakaspalvelu.

Radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulossa muutoksia vuoden 2020 alussa käynnistyvän radion uuden toimilupakauden myötä30.12.2019 09:15:11 EETTiedote

Radion uuden toimilupakauden käynnistyessä 1.1.2020 radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulee merkittäviä muutoksia radiotaajuuksien vaihtuessa radiokanavalta toiselle. Uudet kuuluvuusalueet perustuvat Traficomin ja valtioneuvoston 15.11.2018 myöntämiin uusiin ohjelmistotoimilupiin. Muutokset koskevat vain osaa kaupallisia radiokanavia, eivätkä vaikuta esimerkiksi Ylen radiokanaviin.

Antenni-tv-verkon maksu-tv-palveluiden saatavuus laajenee23.12.2019 09:00:00 EETTiedote

Digita tarjoaa antenni-tv-verkossaan maksu-tv-palveluja HD-tasoisena vuoden 2020 alusta. Maksu-tv-palveluiden saatavuus laajenee Digitan antenni-tv-verkossa nykyisestä 85 prosentin väestöpeitosta 90 prosenttiin. Maksu-tv-palveluja lähetetään jatkossa nykyisten tv-asemien lisäksi myös Fiskarsin, Haapaveden, Kerimäen, Kolin, Mikkelin, Pernajan, Vaasan ja Vuokatin tv-asemilta. Jatkossa HD-kanavien vastaanottoon ei tarvita erillistä antennia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme