Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Linnanmäellä juhlitaan 71-vuotiaan Vuoristoradan syntymäpäiviä!

Jaa

Linnanmäen suosituin laite Vuoristorata täyttää 71 vuotta! Keskiviikkona 13. heinäkuuta vietettävän syntymäpäivän kunniaksi Vuoristoradan vauhdikkaaseen kyytiin pääsee maksutta koko päivän.

Linnanmäen puinen Vuoristorata tarjoaa huvittelijoille tervan tuoksua, jyrkkiä alamäkiä, tiukkoja mutkia ja vatsan pohjaa kipristävää huimaa vauhtia, joka ei ole hiipunut 71 vuoteen! Vuoristorata on Linnanmäen suosituin laite, jossa sukupolvi toisensa jälkeen pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta.

Vuoristoradan syntymäpäiviä vietetään Linnanmäellä juhlatunnelmissa.

- On hienoa, että ikisuosittu klassikko Vuoristorata tarjoaa huvittelijoille yhtä vauhdikkaat kyydit vielä tänäkin päivänä, kuin 71 vuotta sitten, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

- Haluamme Vuoristoradan syntymäpäivän kunniaksi tarjota kaikille mahdollisuuden päästä kokemaan puuvuoristoradan ainutlaatuinen tunnelma ja vauhti, siksi kyytiin pääsee maksutta koko juhlapäivän. Syntymäpäiväjuhliin myös jarrumestarit pukeutuvat parhaimpiinsa, Adlivankin iloitsee.

Jarrumestarit ovat Linnanmäen ainutlaatuisuus. Tähän ammattiryhmää törmää maailmalla enää harvoin, sillä monilla vanhoilla radoilla on siirrytty käyttämään automaattisia jarruja. Vuoristoradan avauduttua vuonna 1951, laitetta pidettiin niin hurjana, että jarrumestareilla tuli olla hävittäjälentäjän koulutus.

Tänä vuonna Linnanmäellä työskentelee 15 jarrumestaria. Tällä kaudella jarrumestareista kokenein on Taavi Mets, jolle tämä on jo 26. kausi Linnanmäen vuoristoradan kyydissä.

- Linnanmäessä on jotain hyvin maagista ja erityisesti vielä Vuoristoradassa. On erittäin suuri kunnia, että pääsee luomaan upeita ja jännittäviä muistoja sukupolvelta toiselle. Ensimmäinen kerta Vuoristoradassa on tapahtuma, minkä moni muistaa lopun ikäänsä, ja haluaa siirtää kokemuksen myös seuraavalle sukupolvelle. On harvinaista, että niin suurella yleisöllä on vahva side huvipuistolaitteeseen”, kertoo Mets.

Mets laskee, että kesäsesongin aikana hänelle tulee kierroksia vuoristoradassa noin 100–180 päivässä. Koko kauden aikana Mets arvioi ajavansa vuoristoradassa huikeat 4000–5000 kierrosta.

Vuoristoradan historiaa

Syksyllä 1950 Linnanmäellä vieraili tanskalainen tivolilaitteisiin erikoistunut rakennusmestari Valdemar Lebeck Kööpenhaminan Tivolista. Lebeck ehdotti ratalaitteen rakentamista Helsinkiin. Laitteen esikuvana käytettiin Kööpenhaminassa sijaitsevaa Dyrehavsbakkenin vuoristorataa. Linnanmäen vuoristoradan avajaisia juhlittiin 13. heinäkuuta 1951. Lebeckin nimi ikuistettiin vauhdikkaan radan suunnittelijaksi. Kun klassikkolaite valmistui, se oli noin 950 metrin pituisella radallaan Pohjoismaiden suurin vuoristorata.

Yhdysvaltalainen vuoristoratajärjestö ACE (American Coaster Enthusiasts) on julistanut Vuoristoradan klassikkoradaksi. Vain muutama kymmenen laitetta maailmassa täyttää arvonimen tiukat kriteerit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme