Voodoo Entertainment

Lisää Liksaa Hoitsuille! -kappale ottaa kantaa hoitajien tilanteeseen

Jaa

Lisää Liksaa Hoitsuille! on Ilona Tiaisen ja Mika Virran käynnistämä ajankohtainen projekti, jonka tarkoitus on musiikin keinoin ottaa kantaa erityisesti lähihoitajien palkkatilanteeseen.

Lisää Liksaa Hoitsuille! on lastenhoitaja, kulttuurituottaja, näytelmäkirjailija ja nuorisoteatterin ohjaaja Ilona Tiaisen ja musiikkiluokan opettaja Mika Virran käynnistämä projekti, jonka tarkoitus on laulun keinoin ottaa kantaa erityisesti lähihoitajien palkkatilanteeseen.

"Musiikilla on iso voima. Miksei käyttäisi sitä välineenä ja tekisi samalla hyvän ja laadukkaan uuden kappaleen?" tekijät pohtivat.

Kappaleen esittävä HOIVA-lauluryhmä

Sanat saivat alkunsa Ilona Tiaisen tunteesta hänen omana palkkapäivänään. Keskusteltuaan asiasta lähihoitajaystäviensä kanssa, hän lähetti syntyneen tekstin Mikalle, joka ihastui siihen ja alkoi työstämään sävellystä.

Kappalleella ei tavoitella taloudellista etua, vaan mahdollisimman paljon julkisuutta ja keskustelua. Biisi on tehty tietoisesti samaan aikaan, kun uusia työehtoehtosopimuksia neuvotellaan, lakon uhka on iso ja hoitajien työvoimapula valtava.

Hoitajien heikko tilanne aiheena

Työntekijöiden tarpeen päiväkodeista vanhusten hoitoon ja sairaaloihin tietävät kaikki, mutta samalla sanotaan, että rahaa palkankorotuksiin ei ole. Ensin oli pandemia ja nyt sitten Ukrainan kriisi. Aina on joku syy olla kiltti ja vain hoitaa työnsä. Hoitajien pitäisi vain jaksaa töissä päivästä toiseen, koska ovat ehdottoman välttämättömiä yhteiskunnan kannalta, vaikka heidän palkkansa ei aina meinaa riittää edes yhä kasvaviin elinkustannuksiin, kuten asumiseen ja sähköön.

Biisi ottaa kantaa hoitajien väsymykseen ja motivaation puutteeseen palkkapäivänä, kun laskujen jälkeen rahaa ei jää mihinkään ylimääräiseen. Hoitajatkin ansaitsevat sen etelänloman edes joskus. Projektissa on mukana huumoria ja pilkettä, mutta vakava sanoma kumpuaa monien todellisista tunteista. Monet miettivät alan vaihtoa.

Lauluryhmä HOIVA

Lauluryhmä nimettiin HOIVAksi

Kirkkonummelainen Ilona Tiainen teki kappaleen sanat ja turkulainen Mika Virta sävellyksen. Mukaan haettiin laulajia sosiaalisen median musiikkiryhmien kautta ja kiinnostusta oli paljon.

Nyt mukana on eri puolilta Suomea neljä vahvasti ammattitaitoista laulajaa, joilla on vahva musiikillinen pohja ja osalla isoakin kokemusta sekä linkki myös hoitopuolen työelämään ja syvä halu laulaa Lisää Liksaa Hoitsuille!

Tämä nelikko sopi täydellisesti yhteen ja sille annettiin nimi HOIVA.

Työryhmä

Päälaulaja:
Sanna Hämäläinen (Espoo)

Kertosäkeessä laulavat:
Peppi-Lotta Sironen (Jyväskylä)
Lilja Larbi-Talbi (Helsinki)
Linda Jokiniemi (Salo)

Kuvat: Annina J.M.A

Kappale äänitettiin 26.3.2022 Jyväskylässä Poprock Musiikkitalossa ammattitason studiossa ammattilaisten kanssa. Tommi A. Ahonen teki sovituksen ja soitti kaikki soittimet sekä vastavasi äänityksestä ja miksauksesta.

Lisää Liksaa Hoitsuille! julkaistiin sosiaalisen median kanavissa, tavoitteena levittää sanomaa ja kappaletta mahdollisimman laajalti keskustelun synnyttämiseksi. Se, että projekti näkyy myös lehtien palstoilla, on erittäin tärkeää.

Emotion Zine

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Lisää Liksaa Hoitsuille! -kappale

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Voodoo Entertainment
Voodoo Entertainment
PL 44
20781 KAARINA

https://voodooentertainment.net/

Emotion Media (3225065-3)

Suomalaisen Emotion Media -yhtiön ensisijainen ja ainoa tarkoitus on kustantaa verkossa ilmestyvää Emotion Zine -kulttuurilehteä.

https://emotionzine.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Voodoo Entertainment

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme