Readme.fi

Litmanen – Kympin matkassa on Suomen kaikkien aikojen parhaan jalkapalloilijan perusteellinen pelaajatarina

Jaa

Jari Litmanen on Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija. Uutuuskirjassa käydään läpi Lahdessa kasvaneen lahjakkuuden nousu Suomen A-maajoukkueen kapteeniksi ja kansainväliseksi supertähdeksi 1990-luvulla.

Suomen kaikkien aikojen parhaan jalkapalloilijan Jari Litmasen tarinassa riittää yllätyksiä. Juuri ilmestyneessä elämäkerrassa Litmanen – Kympin matkassa kirjoittajat Juha Kanerva ja Petri Lahti pureutuvat pelintekijän uran moniin menestyshetkiin, mutta myös loukkaantumisten ja epäonnistuneiden seuravalintojen aiheuttamiin suvantovaiheisiin.

Mukana on muun muassa tarkka selvitys siirtoriidasta, kun Litmanen lähti HJK:sta ja päätyi nopeasti MyPan kautta Ajaxin riveihin. Kun siirto tapahtui kesällä 1992, MyPa ilmoitti ettei se paljasta koskaan Litmasen siirtosummaa. Kirjassa esitellään MyPan ja Ajaxin välinen virallinen siirtosopimus – sekä paperiin kirjatut yllätyspykälät vähemmän tiedettyine yksityiskohtineen.

Kirjassa perehdytään myös siihen, miksi Litmanen jäi niin usein vaihtopenkille tai kokoonpanon ulkopuolelle menestyksekästä Ajax-pestiä seuranneissa ajanjaksoissa Liverpoolissa ja FC Barcelonassa. Asiaa kommentoivat niin kotimaiset kuin ulkomaiset jalkapallon asiantuntijat.

Mukana on myös paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia Litmasen taipaleesta kuningaslajissa: hänen uransa ainoat ulosajot, pelaajan Espanjan nykyiselle maajoukkuevalmentajalle Luis Enriquelle tekemä mehevä pukukoppipila, HJK:n sakkokassan räjäyttäminen kolikoilla hedelmäpussissa sekä kuvailuja hänen unohtumattomista esityksistään Veikkausliigasta Mestarien liigaan.

Seurajoukkueuran lisäksi kirjassa käsitellään tarkasti Litmasen pelit Suomen A-maajoukkueessa neljällä eri vuosikymmenellä. Näkemyksiään kertovat useat Litmasta valmentaneet maajoukkueluotsit.

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Tutustu kirjaan: www.readme.fi/kirja/litmanen-kympin-matkassa/

Lisätietoja: Readme.fi Oy, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi

Arvostelukappaleen tilaus: paivi.hertel@readme.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

Someri − Jatkosodan saaritaistelu kesti 36 rajua tuntia, päättyen suomalaisten täydelliseen voittoon21.6.2022 13:00:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 80 vuotta Itämeren suurimmasta meritaistelusta sitten Ruotsinsalmen taistelun vuonna 1790. Ne molemmat myös käytiin osin samoilla, Kotkan eteläpuolisilla merialueilla ja samoilla päivämäärillä. Harri V. Hietikon kirjoittama ja Readme.fi:n kustantama Someri – Jatkosodan saaritaistelu on kertomus saaritaistelun ehdottomuudesta, suomalaisten sotilaiden ja sotilaskotisisarten rohkeudesta ja ihmiskohtaloista noiden dramaattisten tuntien aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme