Lomalaiset lähtivät liikkeelle – suuri osa S-ryhmän hotelleista ja ravintoloista auki heinäkuussa

Suotuisat säät, koronarajoitusten purkaminen ja juhannukselta alkanut lomakausi ovat saaneet suomalaiset liikkeelle. Juhannuksen jälkeisenä maanantaina 22.6. sokoshotels.fi-sivuston kautta tehtiin yli 4 000 uutta varausta. Noin puolet varauksista tehtiin seuraavalle kahdelle viikolle.
– Kotimaisten vapaa-ajan matkustajien varaukset pysyivät kesäkuun viimeisellä viikolla 1,5-kertaisina viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Varausmäärä kertoo, että suomalaiset ovat todella siirtyneet lomamoodiin ja innostuneita matkailemaan kotimaassa, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Harri Ojanperä kertoo.
Varauksia tehtiin tasaisesti läpi Suomen. Hotelleista suosittuja valintoja kesäkuun lopussa olivat muun muassa Original Sokos Hotel Vaakuna Pori, Original Sokos Hotel Lappee, Original Sokos Hotel Ilves sekä Original Sokos Hotel Presidentti.
Ravintoloissa juhannuksen jälkeinen viikko oli myynnillisesti paras sitten maaliskuun puolivälin. Usko ravintoloiden käytön elpymiseen on vahva, ja kesäkuussa S-ryhmä uudisti tai avasi 15 ravintolaa.
Hyvä tilaisuus kaupunkilomalle
Vilkkaasti käynnistynyt kotimainen kysyntä vahvistaa alan näkymiä. Isojen kesätapahtumien peruuntuminen sekä ulkomaisten matkailijoiden ja työmatkustuksen puuttuminen vaikuttaa kuitenkin hotellien ja ravintoloiden kesäsesonkiin. Vielä ei tiedetä, miten matkailu eri maiden välillä palautuu tai miten työmatkustus lähtee elokuussa liikkeelle.
Ulkomaisten turistien ja tapahtumavieraiden puuttuminen näkyy erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muissa isommissa kaupungeissa. Samalla kaupungeista suunnataan kesällä lomanviettoon muualle Suomeen. Nyt onkin erinomainen mahdollisuus viettää laadukas kaupunkiloma ilman ruuhkia.
– Olisi hienoa, jos esimerkiksi Helsinki löydettäisiin nyt uudella tavalla suomalaisten lomailijoiden keskuudessa. Tänä kesänä pääkaupunkiseutuun on mainio tilaisuus tutustua väljästi ja turvallisesti nähtävyyksistä ja palveluista nauttien, Harri Ojanperä toteaa.
Turvallinen asiointi ja hyvä sijainti tärkeitä
Hotelleissa ja ravintoloissa halutaan viettää rentoa lomaa tai juhlistaa vaikkapa merkkipäiviä turvallisissa puitteissa. Hygieniasta ja viranomaisohjeiden noudattamisesta huolehditaan S-ryhmän hotelleissa ja ravintoissa jatkossakin tarkasti. Turvallisen asioinnin varmistaminen on kaiken toiminnan lähtökohta.
Lomalaisilla on erilaisia toiveita vapaa-ajan aktiviteeteista. Asiakkaat arvostavatkin kattavaa hotellivalikoimaa, josta löytyy sopiva vaihtoehto halusipa nauttia luonnosta, rannan läheisyydestä tai kaupunkien kesätunnelmasta. Ilmaiset polku- ja sähköpyörät ovat suosittu vaihtoehto tutustua ympäristöön.
Reissussa on erilaisia matkaseurueita, ja hotellien eri huonevaihtoehtoja hyödynnetään paljon. Esimerkiksi lapsiperheet arvostavat kerrossänkyjä tai parvihuoneita. Pidetty ratkaisu on myös sviitti, jossa erillinen olo- ja makuuhuone mahdollistaa toimivan perhemajoituksen. Teinien vanhempia kiinnostavat kaksi vierekkäistä huonetta, joista toisen voi saada edullisesti ”lasten lisähuoneen” hinnalla.
Poikkeuskeväänä myös S-ryhmän hotellien joustavat peruutusehdot ja sujuva palvelu ovat saaneet asiakkailta runsaasti hyvää palautetta, kun koronan vuoksi moni tapahtuma on peruutettu tai siirretty.
Suuri osa S-ryhmän hotelleista ja ravintoloista auki heinäkuussa
Kesäkuun lopussa S-ryhmän hotelleista on auki 33 hotellia. Heinäkuun aikana avautuu 10 hotellia lisää, jolloin auki on noin 75 prosenttia hotelleistamme. Niiden joukossa ovat muun muassa Turun Kupittaalle avautuva täysin uusi hotelli Original Sokos Hotel Kupittaa sekä vuoden alussa valmistunut Original Sokos Hotel Tripla Helsingissä.
S-ryhmän ravintoloista on heinäkuun alusta lähtien auki lähes 400 kappaletta eli noin 80 prosenttia ravintoloistamme. Heinäkuussa avautuvat esimerkiksi uudet Bistro-ketjun ravintolat Helsinkiin ja Turkuun. Kiinni on vielä yökerhoja, suljettujen hotellien ravintoloita sekä joitakin juomaravintoloita. Ravintoloiden buffetruokailuiden lisäksi à la carte ruokalistat ovat olleet 22.6. alkaen pääosin normaalisti käytössä. Myös ravintoloiden leikkinurkat päästään nyt turvallisesti avaamaan lapsille.
S-ryhmän ravintolatarjonnan löydät osoitteesta www.raflaamo.fi. S-ryhmän hotelleja voit katsella ja tehdä varauksia osoitteissa www.sokoshotels.fi ja www.radissonhotels.com
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Harri Ojanperä, ketjujohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 010 7682 801, harri.ojanpera(a)sok.fi
Outi Hohtiviestintäjohtaja
Puh:+358503883133outi.hohti@sok.fiSOK Mediapalvelu
arkisin klo 8-16
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt.
Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta.
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme vuonna 2024 Suomeen lähes miljardi euroa.
#parempipaikkaelää
SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.
Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-Etukortin käyttö puhelimella laajenee – nyt mukana kaikki ravintolat, pian myös Kerää ja skannaa -palvelu16.10.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen puhelimella onnistuu nyt kaikissa S-ryhmän ravintoloissa. Lähitulevaisuudessa lompakon uskaltaa jättää kotiin entistäkin useammin, kun mobiilikortti saavuttaa myös monesta Prismasta löytyvän suositun Kerää ja skannaa -palvelun.
Oulun ravintolakentälle tunnustusta – Radisson Blu Oulu sai arvostetun Rotisseur-kilven13.10.2025 09:15:06 EEST | Tiedote
Radisson Blu Hotel Oulun yhteydessä toimiva Tilausravintola Toivo on saanut kunnian liittyä kansainväliseen gastronomiseen yhteisöön, ja vihitty Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintolaksi.
S-ryhmän tammi–syyskuun myynti kasvoi edellisvuodesta10.10.2025 07:57:00 EEST | Tiedote
S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa 2025 oli 10 761,8 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuodesta. Marketkaupan ohella kauppa kävi vilkkaasti etenkin S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa.
Kasvisten syönti koetaan hankalaksi ja kalliiksi – S-ryhmältä helpottavia ratkaisuja7.10.2025 08:40:55 EEST | Tiedote
Kasvisten kulutus on Suomessa selvästi jäljessä uusista ravitsemussuosituksista. Vaikka lähes 70 prosenttia vastaajista tietää, että kasviksia tulisi syödä yli 500 grammaa päivässä, toteutuu tämä arjessa vain joka neljännellä. Tieto suosituksista ei vielä johda tekoihin, ja uusia konkreettisia ratkaisuja tarvitaan. S-ryhmä helpottaa nyt kasvisten syömistä tuomalla myyntiin valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kuorittuja Helpot ja nopeat -tuotteita.
Suomalaiset panostavat entistä enemmän lemmikkiensä ravintoon – S-ryhmä tuo myyntiin superpremium-lemmikinruokasarjan22.9.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän myyntidatan ja kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset haluavat panostaa yhä enemmän lemmikkiensä ravintoon. Tärkeitä valintakriteereitä ovat lemmikin oma mieltymys, alkuperämaa, laadukkuus ja hinta-laatusuhde. S-ryhmä laajentaa tarjontaansa superpremium-lemmikinruokasarjalla, joka tulee myyntiin Prismoihin, suurimpiin S-marketteihin ja S-kaupat ruoan verkkokauppaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme