Equinix

Loppuvuoden alennusmyynnit aiheuttavat paineita yritysten verkkokauppojen toimivuudelle

Jaa

Joulun jälkeiset alennusmyyntipiikit ja koroapandemia asettavat vähittäiskauppiaiden verkkokaupoille kantokyvylle valtavia paineita. Koronapandemian voittajina selviävät ne vähittäiskauppiaat, jotka ovat onnistuneet digitalisoimaan koko liiketoimintansa, aina logistiikkaketjuista fyysiseen kauppaan saakka.

Sami Holopainen, Equinix Suomi
Sami Holopainen, Equinix Suomi

Viime vuoden joulukuussa koko vähittäiskaupan myynti oli melkein viisi miljardia euroa, mikä oli 810 miljoonaa euroa enemmän kuin keskimääräinen kuukausimyynti.

“Loppuvuoden alennusmyynnit sekä koronaviruksen jatkuminen ja uusi omikronmuunnos asettaa lisäpaineita vähittäiskauppiaille. Pääosa kaikesta kaupanteosta kulkee verkon kautta, jopa maksutapahtumat kivijalkamyymälöissä käteisen käytön vähentyessä. Toimintavarma datansiirto on tulevaisuudessa vähittäiskauppiaiden elinehto. Voittajina selviävät ne, joiden verkkokaupat ja niiden toimivuus on kunnossa”, sanoo Equinix Suomen toimitusjohtaja
Sami Holopainen

Hyväkään verkkosivu ei pelasta vähittäiskauppiasta ilman keskeytyksetöntä tietoliikennettä ja toimivaa yhteyttä pilveen. Tilastokeskuksen mukaan verkkosivujen toimivuutta tukevat pilvipalvelut ovat käytössä harvimmin vähittäiskaupan toimialalla, vain 44 prosentilla yrityksistä. Noin 50% koko maailman pilviliikenteestä kulkee Equinixin kautta. 

“Vähittäiskauppiaiden on kurottava umpeen fyysisten kauppojen ja verkkokauppojen välinen kuilu. Monet vähittäiskaupat ovat ottaneet käyttöönsä uusia digitaalisia toimintoja. Verkkosivustojen lisääntynyt monimutkaisuus tuo kuitenkin tarpeen lisätä verkon kaistanleveyttä, erityisesti joulualennusten kaltaisten myyntipiikkien aikaan”, tiivistää Holopainen. 

Equinixin uusimman Global Interconnection Index -raportin mukaan pandemia on pakottanut yritykset jopa “digitaaliseen ylikiihtymiseen”. Tukku- ja vähittäiskauppojen odotetaan maailmanlaajuisesti lisäävän suorien keskinäisten datayhteyksien kaistanleveyttä 46 prosentin ennustetulla vuotuisella kasvuvauhdilla (CAGR) vuoteen 2024 mennessä. Kasvu on linjassa vähittäiskauppiaiden kasvavaan kysyntään siirtää liiketoimintaansa verkkoon. Vähittäiskauppiaiden suurin tarve on helpottaa digitaalista integraatiota aina toimitusketjuista verkkokauppaan ja fyysiseen myymälään asti. Pandemian aiheuttamat ongelmat ja aukot toimitusketjuissa vaikuttavat vähittäiskauppiaisiin myös myyntipiikkien ulkopuolella. 

“Kauppojen lisäksi logistiikka-ala on riippuvainen digitaalisista ratkaisuista ja suorista yhteyksistä. Jos vähittäiskauppiaat voisivat yhdistää liiketoimintansa eri osat digitaalisesti, he voivat saada ajankohtaisen kuvan varastostaan. Tämän kautta kauppiaat pystyvät varmistamaan reaaliajassa tuotteiden riittämisen, sekä seuraamaan varastotilannettaan piikkien varalta. Myynnin ja asiakaskokemuksen kannalta on kriittistä, että vähittäiskauppiailla on lähettää tavara ajoissa ostajalle”, päättää Holopainen.

Equinix
Equinix toimittaa digitaalisen infrastruktuurin maailmalle. Johtavat digiyritykset valjastavat luotetun alustamme menestyksensä moottoriksi yhdistämällä tärkeän infrastruktuurinsa suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyksiemme kautta. Autamme asiakkaitamme tavoittamaan kaikki sijainnit, kumppanit ja mahdollisuudet, joita ne tarvitsevat kilpailuetunsa kasvattamiseen. Equinixin avulla yritykset voivat skaalata ketterästi, vauhdittaa uusien digitaalisten palveluiden markkinoille tuomista, toimittaa maailmanluokan kokemuksia ja moninkertaistaa arvonsa. www.equinix.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sami Holopainen, Equinix Suomi
Sami Holopainen, Equinix Suomi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Equinix toimittaa digitaalisen infrastruktuurin maailmalle. Johtavat digiyritykset valjastavat luotetun alustamme menestyksensä moottoriksi yhdistämällä tärkeän infrastruktuurinsa suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyksiemme kautta. Autamme asiakkaitamme tavoittamaan kaikki sijainnit, kumppanit ja mahdollisuudet, joita ne tarvitsevat kilpailuetunsa kasvattamiseen. Equinixin avulla yritykset voivat skaalata ketterästi, vauhdittaa uusien digitaalisten palveluiden markkinoille tuomista, toimittaa maailmanluokan kokemuksia ja moninkertaistaa arvonsa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Equinix

Digitaaliset yritykset laajentavat infrastruktuurejaan nyt neljä kertaa nopeammin kuin ennen pandemiaa20.10.2021 11:58:32 EEST | Tiedote

Datakeskus- ja infrastruktuuriyhtiö Equinix julkisti tänään sarjassaan viidennen kansainvälisen Global Interconnection Index (GXI) markkinakatsauksensa, jonka mukaan koronapandemia on ajanut digitalouden ylikierroksille ja digitaalista strategiaa toteuttavat yritykset toimivat nyt neljä kertaa nopeammin kuin ennen koronaa. Infrastruktuurin kansainvälistäminen, useammille verkon reunan alueille laajentaminen tai monipilviympäristöjen käyttöönotto, joka saattoi ennen kestää kaksi vuotta, toteutetaan nyt puolessa vuodessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme