Finanssiala ry

Lukiolaisten talousosaamisen näytönpaikka heti loppiaisen jälkeen – Kouluilla viime hetket ilmoittautua Talousguruun!

Jaa

Heti joululomien päätyttyä Suomen lukiolaisilla on edessään yksi suurimmista lukiolaisille suunnatuista talousosaamisen näytönpaikoista – perinteikäs Talousguru-kilpailu. Alkukilpailu käydään kaikissa Suomen lukioissa samaan aikaan ylioppilaskirjoitusten tapaan 12.1.2022.

Talousguru on vuotuinen lukiolaisten taloustietokilpailu, joka testaa osallistujien ymmärrystä talouden ilmiöistä. Suomeksi ja ruotsiksi järjestettävään kilpailuun osallistuvia lukioita eri puolilta Suomea on viime vuosina ollut 130–140 kappaletta. Parhaillaan meneillään on lukioiden ilmoittautumisen loppusuora – nyt ilmoittautuneita lukioita on 112. Ilmoittautuminen päättyy 22.12.2021.

Alkukilpailu käydään kirjallisessa muodossa. Sen perusteella kustakin lukiosta lähetetään kilpailun paras vastaus valtakunnalliselle raadille, joka valikoi loppukilpailuun 14 finalistia. Loppukilpailussa on kirjallinen ja suullinen osuus, jossa finalistit joutuvat puolustamaan arvottuja väitteitä toisiaan vastaan pariväittelyissä.

”Talousgurun loppuväittelyt ovat hämmästyttävän kiinnostavaa seurattavaa, sillä monilla loppukilpailuun selvinneellä on taloudesta suuri tietämys. Loppukilpailun väittelyitä voi seurata maaliskuun 9. päivänä suorana lähetyksenä Kauppalehden verkkosivuilta. Alkukilpailu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden treenata yhteiskuntaopin ylioppilaskirjoituksia varten”, sanoo kilpailua Finanssiala ry:ssä koordinoiva kehityspäällikkö Jussi Karhunen.

Viime keväänä kilpailu jäi väliin koronan vuoksi.

Talousgurun kautta suoria opiskelupaikkoja 8 yliopistossa

Talousgurun kautta kilpailussa menestyneet oppilaat ovat voineet saada itselleen opiskelupaikan yliopistossa jo kilpailun alkutaipaleilta lähtien. Vuosien varrella mukaan on tullut uusia opiskelupaikan tarjoajia, ja nykyisellään finalistien ulottuvilla on jatko-opintopaikkoja kauppatieteissä peräti kahdeksassa suomalaisessa yliopistossa:

– Aalto-yliopisto

– Helsingin yliopisto (taloustiede valtiotieteellisessä tiedekunnassa)

– Itä-Suomen yliopisto

– Jyväskylän yliopisto

– Svenska Handelshögskolan

– Tampereen yliopisto

– Turun yliopisto

– Vaasan yliopisto

Kannustaa ajankohtaisen talousuutisoinnin seuraamiseen

Talousguru on kautta aikain kannustanut ajankohtaisen talouskeskustelun ja -uutisoinnin seuraamiseen – kilpailua tukeva Kauppalehti tarjoaa kaikille kilpailuun osaa ottaville lukiolaisille ja kilpailua kouluissa järjestäville opettajille Kauppalehden digilukuoikeuden kahdeksi kuukaudeksi aikavälillä 15.11.–15.1. Lehteä voi käyttää esimerkiksi opetuskäytössä ja kilpailuun valmistautumisessa.

Talousgurun järjestävät yhdessä Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry sekä FINE vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Kilpailua tukevat Kauppalehti, Talous ja nuoret TAT, Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Miltä Talousguru-finaalissa näyttää? Katso video

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4240http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Lukiolaisten Talousgurun alkukilpailussa ennätykselliset 151 lukiota – ”Ei tuntunut niin vaikealta!”12.1.2022 14:16:06 EET | Tiedote

Lukiolaisten Talousguru-kilpailun alkukilpailu käytiin 12.1. aamupäivällä eri puolilla Suomea. Kilpailu järjestettiin ylioppilaskirjoitusten tapaan kaikissa lukioissa samaan aikaan. Helsingissä 9.3. pidettävään loppukilpailuun valitaan alkukilpailun perusteella 14 finalistia. Talousguru on vuotuinen lukiolaisten talousosaamista mittaava ja sitä esiin nostava kilpailu. Lukiolaiselle se on mahdollisuus varmistaa palkinnoksi opiskelupaikka peräti 8 suomalaisessa yliopistossa.

Vuosi 2021 oli tuottoisa erityisesti osakerahastoihin sijoittaneille – Yhteenlaskettu rahastopääoma päätyi vuoden lopussa 159 miljardiin11.1.2022 14:30:06 EET | Tiedote

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin vuonna 2021 yhteensä 9,1 miljardia euroa uusia pääomia. Rahastopääoma kasvoi myös suotuisan markkinakehityksen ansiosta. Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli vuoden lopussa 159 miljardia euroa. Rahastoraportti on kesäkuusta 2020 lähtien sisältänyt ESG-luokituksen, joka kertoo, miten hyvin rahaston omistuksista on saatavilla vastuullisuuteen liittyvää tietoa.

Finanssialan teesit aluevaaleihin julki - uurnille nyt varmistamaan palvelun taso ja lupauksen laatu5.1.2022 11:40:43 EET | Tiedote

FINANSSIALAN TEESIT ALUEVAALEIHIN 2022 Kansalaisten mahdollisuutta yhdenvertaiseen hoitoon ja hoivaan ajoissa on parannettava. Tämä taataan sujuvalla julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudella. Palveluiden yhtenäinen taso eri puolilla Suomea on turvattava valtakunnallisella ohjauksella. Hyvinvointialueiden on kerrottava selkeästi järjestämiensä palveluiden palvelutasot, jotta kansalainen voi saada tietää, mistä vastaa julkinen sektori ja mikä on omalla vastuulla. Kansalaisella on oltava mahdollisuus täydentää palveluja omalla rahoituksellaan yksityisen sektorin palveluja hyödyntäen. Palvelusetelin käyttöä on lisättävä. Finanssiala ry:n johtavan asiantuntijan Päivi Lunan kolumni: Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen tarve on ollut selkeä jo pitkään ja nyt uudistus on etenemässä. Tammikuun aluevaaleissa ratkotaan, kuka määrää kaapin mallin ja sen paikan. Ketkä valitaan luomaan palvelutasojen sisältöjä ja lunastamaan lupauksia? Tulevilla aluevaltuustoilla on suuret päätökset ede

FA:n raportti: Pankkien vakavaraisuussääntelyllä on keskeinen rooli vihreässä siirtymässä – sääntelyn on tuettava sekä rahoitusvakautta että kestävää talouskasvua4.1.2022 12:02:56 EET | Tiedote

Finanssikriisin jälkeen luodut säädökset ovat vahvistaneet pankkisektorin häiriönsietokykyä. Pankkien sääntely ja sille asetetut tavoitteet kehittyvät jatkuvasti. Uusien säädösten keskeinen tavoite on luoda edellytyksiä kestävälle talouskasvulle pankkien häiriönsietokyvyn parantamisen ohella. Finanssiala ry:n (FA) asiantuntija Jussi Kettunen on laatinut raportin pankkien vakavaraissääntelyn roolista vihreän siirtymän mahdollistamisessa. Vuoden 2020 alussa voimaan tullut kestävän rahoituksen taksonomia luo ympäristön kannalta kestävälle taloudelliselle toiminnalle yhteisen kriteeristön. Kestäville sijoituskohteille on rahoitusmarkkinoilla suurta kysyntää, ja taksonomiaa hyödyntämällä yritykset voivat erottua edukseen. Huomioitavaa on, että taksonomia ei kiellä mitään taloudellista toimintaa. Taksonomia tulee olemaan elävä työkalu, joka kehittyy vuosien mittaan. Finanssiala ry pitää tärkeänä taksonomian kehittämistä EU:n finanssimarkkinoille ja määrittelyjen yhdenmukaistamista. Taksonomi

Tarkennus tiedotteeseen: Suojalasit ja järki päässä kohti uutta vuotta27.12.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Ilotulitteita saa ampua uudenvuodenaattona vain kello 18-02. Ilotulitteiden käyttöpaikka tulee valita huolella suosien syrjäisiä ja aukeita paikkoja- Lemmikkiä ei kannata ottaa mukaan katsomaan ilotulituksia. Erityisesti astmaa ja muita kroonisia keuhkosairauksia sairastavien sekä lasten kannattaa katsoa ilotulitteita etäältä. Vammat ja vahingot voi välttää käyttämällä suojalaseja sekä noudattamalla ilotulitteiden käyttöohjeita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme