Lumme Energia Oy

Lumme Energialta aidosti kotimainen, Avainlippu-merkitty Aurinkosähkö

Jaa
Yritykset ja kuluttajat voivat saada nyt kotimaista aurinkoenergiaa. Lumme Energian Aurinkosähkö-sopimustuote on saanut Suomalaisen Työn Liitolta Avainlippu-merkin. Avainlippu-merkki on viestinyt suomalaisille tuotteiden ja palveluiden kotimaisuudesta jo yli 50 vuoden ajan ja auttaa asiakasta valitsemaan kotimaisen vaihtoehdon.

Aurinkosähkön tuotanto on Suomessa kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja oli vuonna 2022 jo lähes 600 MW. Potentiaali on suuri ja kasvaa voimakkaasti. Fingridin ennusteiden mukaan aurinkosähkön kapasiteetti tämän vuoden aikana lähes tuplaantuu ja on yli 6-kertainen vuoteen 2030 mennessä.

”Monesti kuullaan sanottavan, ettei aurinkoenergia Suomessa kannattaisi. Tämä ei kuitenkaan pidä alkuunkaan paikkaansa, sillä Suomi on auringontuotantokapasiteetiltaan Keski-Euroopan maiden veroinen. Pimeitä ja pitkiä talvia meillä kompensoi valoisa kesä, jolloin aurinkoa riittää lähes vuorokauden ympäri. Suomessa käytössä oleva aurinkosähkökapasiteetti alkaa olla energiajärjestelmän näkökulmasta jo merkittävä ja kapasiteetti kasvaa koko ajan. Lumme Energia ja Solarigo ovat yhdessä toteuttaneet tästä merkittävän osan", kertoo Lumme Energian toimitusjohtaja Sami Kurunsaari.

"Puhdas ja kotimainen Aurinkosähkö parantaa energiariippumattomuutta ja huoltovarmuutta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Sulkavan kunta on tästä erinomainen esimerkki", Kurunsaari lisää.

SunSulkava tuottaa kotimaista aurinkoenergiaa

Lumme Energian Aurinkosähkö on tuotettu kotimaisissa aurinkovoimaloissa kuten Sulkavalla. Etelä-Savossa sijaitsevalle Sulkavalle valmistui maaliskuussa 2023 SunSulkava, joka on yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Sen on rakentanut Lumme Energian sisaryhtiö Solarigo Systems Oy. Aurinkovoimalan yli 9 000 aurinkopaneelin tuottama puhdas, päästötön aurinkoenergia riittää kattamaan koko Sulkavan kunnan sähkönkulutuksen, ja ylimenevän osuuden voivat hyödyntää Lumme Energian Aurinkosähköä ostavat kuluttajat ja yritykset.

Tänä vuonna saadaan tuotantoon lisäksi Solarigon rakentama ja Lumme Energian myyntiin tuleva voimalaitos Kalajoelta. Seuraavina listalla ovat Juva, Hirvensalmi ja Pertunmaa, jotka kaikki ovat Sulkavan voimalaitoksen kokoluokkaa tai suurempia.

Helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeä

On tärkeää kiinnittää huomiota omaan kulutukseensa ja vähentää sitä. Vaivaton askel entistä vastuullisempaan energiankulutukseen ja oman hiilijalanjäljen pienentämiseen on valita sähkösopimus, joka on 100 % uusiutuvaa, hiilidioksidivapaata ja kestävää kehitystä tukevaa.

Lumme Energian Aurinkosähkö on kiinteähintainen sähkösopimus, joka turvaa sähkön hinnan markkinahintojen vaihtelulta ja muistuttaa kestävästä valinnasta vuodenajasta riippumatta.

Avainlippu-merkin saanut kotimainen Aurinkosähkö on saatavissa osoitteessa lumme-energia.fi/sahkosopimus/aurinkosahko

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lumme Energia Oy
Lumme Energia Oy
Prikaatinkatu 3 a, PL 40
50100 Mikkeli

+358503500512https://www.lumme-energia.fi

Lumme Energia

Me Lumme Energialla tarjoamme hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen. Autamme valitsemaan ne sopivimmat, luotettavimmat ja kestävimmät energiaratkaisut ja palvelut kotiin, mökille, yrityksille ja sähköiseen liikkumiseen. Yhdessä Solarigo Systemsin kanssa innostamme asiakkaitamme myös paistattelemaan aurinkoenergiassa. Palvelemme niin ihmisiä kuin yrityksiä Lumme-tyyliin eli ammattitaidolla tarpeisiin vastaten, odotukset ylittäen ja planeetasta huolta pitäen.
 

Me olemme Lumme Energia. Kotimainen ja sopivan kokoinen. Vastuullinen ja aika vastustamaton. lumme-energia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lumme Energia Oy

Lumme Energian uusi, tekoälyä hyödyntävä sähkönkäytön seurantapalvelu auttaa kuluttajia energiakriisissä24.2.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Lumme Energia on julkaissut uuden älykkään sähkönkulutuksen seurantanäkymän osaksi sähköistä OmaLumme-palveluaan. Ruotsalaisen IT-yritys Eliqin kanssa laadittu kulutuksenseuranta jaottelee tekoälyn avulla kuluttajan käyttämän sähkön energiankäyttökategorioihin. Tämä auttaa tunnistamaan, mistä energiankäyttöä voi vähentää. Näin yksityiskohtainen näkymä on vielä poikkeuksellinen ominaisuus suomalaisilla energiayhtiöillä.

Lumme Energia nimittää Niko Pehkosen digitalisaatiojohtajaksi24.1.2023 08:41:16 EET | Tiedote

Niko Pehkonen on nimitetty Lumme Energian digitalisaatiojohtajaksi. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden ja myyntikanavien kehittämisestä sekä laaja kokemus dataorganisaatioiden rakentamisesta. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Green Planet Astronauts startupista, jossa hän on vastannut yhtiön DTC liiketoiminnan kasvat-tamisesta. Tätä aiemmin Pehkonen työskennellyt CDO:n roolissa energiayhtiö Väreellä ja ICT & Digitalization Manager tehtävässä Savon Voimassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme