Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Luokanopettajaopiskelijoiden leirikoulua vietettiin aurinkoisessa Kokkolassa

Jaa

Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen sekä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettaja- ja aineenopettajaopiskelijat kokoontuivat Kokkolassa yhteisessä kahden päivän leirikoulussa 11.-12.3. Mukana oli myös paikallisen koulun opettajia ja oppilaita.

Leirikoulu tarjosi mahdollisuuden opiskelijoiden verkostoitumiseen ja oppiainerajat ylittävän opetuksen tutkimiseen ja toteuttamiseen. Leirikoulua ennen opiskelijat suunnittelivat omien opintokokonaisuuksien tavoitteiden mukaisia ilmiölähtöisiä oppimiskokonaisuuksia, joita toteutettiin leirikoulussa.Leirikoulun yhteisenä teemana oli "talvinen meri". 

Kahden päivän ohjelma huipentui tutkivaan toimintaan aidossa talvisessa ympäristössä. Opiskelijat saivat kokea ilmiöoppimisen suunnittelua, ohjaamista sekä osallisuutta oppijana. Leirikoulukokemuksista ja opiskelijoiden käsityksistä ilmiöoppimisesta tuotetaan käsikirja, josta voidaan löytää uusia toimivia ideoita monialaisten opintojen toteuttamiseen. 

Leirikoulu oli osa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sekä Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen opettajankoulutusten ULA (Uutta luova asiantuntijuus) -hanketta, jossa kehitellään monialaisten opintojen vaihtoehtoisia toteutustapoja aineenopettajiksi opiskeleville painottaen pedagogista osaamista ja luokanopettajan asiantuntijuuden kehittämistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirkku Lähdesmäki, sirkku.lahdesmaki@chydenius.fi, 040 6647 756
Johanna Kainulainen Johanna.kainulainen@jyu.fi
Pirjo Kulju pirjo.kulju@tuni.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 9.12.: Laaja-alaiset oppimisvaikeudet näkyvät yhteiskunnassa – tutkimustieto ja tukitoimet puuttuvat (Peltopuro)1.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Vaikka laaja-alainen oppimisvaikeus näkyy ilmiönä yhteiskunnan eri osa-alueilla, on tutkimustieto ja sen seurauksena kohdennettu tuki, hyvin vajavaista. Väitöstutkimuksen tavoitteena oli kerätä laaja-alaisista oppimisvaikeuksista mahdollisimman paljon tietoa yksilöllisestä, yhteiskunnallisesta sekä neurokognitiivisesta näkökulmasta.

Väitös 2.12.2022: Uusi menetelmä ihosyövän tunnistamiseen yhdistää tekoälyä ja hyperspektrikuvantamista - pienikokoinen kamera mahdollistaa aiempaa haastavampien ihomuutosten löytämisen30.11.2022 14:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat olleet mukana kehittämässä uudenlaista hyperspektrikuvia kuvaavaa erikoiskameraa ja tekoälymenetelmiä, joita voidaan hyödyntää ihosyöpien havaitsemisessa ja rajaamisessa. Uusi kamera on suunniteltu mahdollisimman pieneksi ja siinä on vaihdettavat hajavalosuojat, jotka adaptoituvat helposti potilaan ihoa vasten. Kameran kuvaamat valon aallonpituudet on valittu erityisesti ihosyöpätutkimusta varten ja se hyödyntää erityistä sisäänrakennettua valaistusta, jonka avulla voidaan 3D-mallintaa ihon pinnanmuotoja. Uusi kamera tavoittaa aiemmille kameroille haastavia ihonpintoja.

Väitöstutkimus värikkäistä perhosista avaa mekanismeja geneettisen monimuotoisuuden säilymisen taustalla (De Pasqual)30.11.2022 13:14:29 EET | Tiedote

Luonnossa jopa saman lajin saman populaation yksilöiden ulkoasu eli fenotyyppi voi vaihdella suuresti. Tunnettuja esimerkkejä ovat perhosten siipien väritys tai lintujen höyhenpeite. FM Chiara De Pasqual tutki väitöskirjassaan värikkään täpläsiilikäs-perhosen, Arctia plantaginis, lisääntymiskäyttäytymistä ja löysi mekanismeja, jotka edistävät fenotyyppisen ja geneettisen monimuotoisuuden säilymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme