Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Luokanopettajaopiskelijoiden leirikoulua vietettiin aurinkoisessa Kokkolassa

Jaa

Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen sekä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettaja- ja aineenopettajaopiskelijat kokoontuivat Kokkolassa yhteisessä kahden päivän leirikoulussa 11.-12.3. Mukana oli myös paikallisen koulun opettajia ja oppilaita.

Leirikoulu tarjosi mahdollisuuden opiskelijoiden verkostoitumiseen ja oppiainerajat ylittävän opetuksen tutkimiseen ja toteuttamiseen. Leirikoulua ennen opiskelijat suunnittelivat omien opintokokonaisuuksien tavoitteiden mukaisia ilmiölähtöisiä oppimiskokonaisuuksia, joita toteutettiin leirikoulussa.Leirikoulun yhteisenä teemana oli "talvinen meri". 

Kahden päivän ohjelma huipentui tutkivaan toimintaan aidossa talvisessa ympäristössä. Opiskelijat saivat kokea ilmiöoppimisen suunnittelua, ohjaamista sekä osallisuutta oppijana. Leirikoulukokemuksista ja opiskelijoiden käsityksistä ilmiöoppimisesta tuotetaan käsikirja, josta voidaan löytää uusia toimivia ideoita monialaisten opintojen toteuttamiseen. 

Leirikoulu oli osa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sekä Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen opettajankoulutusten ULA (Uutta luova asiantuntijuus) -hanketta, jossa kehitellään monialaisten opintojen vaihtoehtoisia toteutustapoja aineenopettajiksi opiskeleville painottaen pedagogista osaamista ja luokanopettajan asiantuntijuuden kehittämistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirkku Lähdesmäki, sirkku.lahdesmaki@chydenius.fi, 040 6647 756
Johanna Kainulainen Johanna.kainulainen@jyu.fi
Pirjo Kulju pirjo.kulju@tuni.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 29.1.2021: Kaverisuhteet ja sosiaalinen asema koulussa määrittävät nuorten liikkumista (Rajala)14.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Nuorten kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan koulussa on yhteydessä nuorten liikkumiseen sekä koulussa että vapaa-ajalla. Sosiaalisen hierarkian tikapuilla itsensä korkealle sijoittavat yläkoululaiset liikkuivat enemmän ja reippaammin vapaa-ajallaan verrattuna nuoriin, joiden kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan oli matala. Koulupäivän aikana sosiaalisen asemansa matalaksi kokevat nuoret liikkuivat välituntisin vähemmän ja olivat koulupäivän aikana enemmän paikallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme