Kustannusosakeyhtiö OtavaKustannusosakeyhtiö Otava

Luonto on uutuustietokirjoissa läsnä - opi tunnistamaan sudenkorennot ja perkaamaan kalansaalis

Jaa

Otavan ja Nemon uutuustietokirjoissa luonto inspiroi, opettaa, ihastuttaa ja ruokkii. Kalankäsittelyn opas (Nemo) kertoo seikkaperäisesti, miten perata oma kalasaalis. Matkalle sudenkorentojen maailmaan (Nemo) ja Nisäkkäät suomen luonnossa (Otava) esittelevät Suomen ainutlaatuista eläin- ja hyönteiskantaa.

Kalankäsittelyn opas (Nemo)

Palkitun kuvaajan ja graafikon Sakke Yrjölän uutuustietokirja opastaa hyödyntämään lähirantojen saaliit.  Kuinka sorva tai särkikala fileoidaan? Mitä tehdään pienen lahnan ruodoille? Tästä kirjasta löytää vastauksen kaikkiin kalankäsittelyn pulmiin.

Suomessa esiintyvät kalalajit ovat kaikki syötäviä. Nämä 20 kalalajin yksityiskohtaisesti piirretty ruotorakenne auttaa mökkirannan perkaajaa leikkaamaan terveellisestä villikalasta parhaat palat käyttöön.

Retkelle sudenkorentojen maailmaan (Nemo)

Tiesitkö, että laiturin ympärillä pörräävät helikopterit eivät ole kaikki samaa lajia? Eväsrepussa kulkeva lumoava tietokirja esittelee 45 erilaista Suomessa tavattavaa sudenkorentoa.

Luontoharrastajan ja valokuvaajan Kauko Tykkyläisen sudenkorentoihin uppoutuva teos avaa kiehtoman näkymän yli 325 miljoonaa vuotta vanhan hyönteislahkon elämään. Kirjan havainnollisten kuvien avulla oppii erottamaan sudenkorentolajit toisistaan.

Nisäkkäät Suomen luonnossa (Otava)

Kuinka kauas liito-orava pystyy liitämään, miksi siilin suusta tulee vaahtoa ja miksi supikoira näyttelee kuollutta? Uudistettu Nisäkkäät Suomen luonnossa -opas kertoo kiehtovasti pihapiirissä, metsissä ja vesien äärillä elävien nisäkkäiden elämästä.

Tietokirjailija ja toimittaja Juha Valsteen kokoama opas sisältää lajien uudet levinneisyys- ja runsaustiedot, riistaeläinten saalistustiedot ja uudet metsästysajat. Mukana on myös tietoja maahamme leviävistä tulokaslajeista, kuten Kaakkois-Suomeen vaeltavasta isokauriista.

PDF-vedokset ja haastattelupyynnöt: eeva.louko@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme