Open Creative HouseOpen Creative House

Luovat tekijät haluavat vaikuttaa – taiteilijat antavat laulunsa tuoton rauhan rakentamiseen Open Creative Housen ja YK-Liiton avulla

Jaa
Ukrainan sodan vuosipäivänä 24.2. julkaistaan etnojazz-kokoonpano Tuigun kappale Hope - Song for Ukraine, jonka avulla kerätään varoja YK:n tekemälle työlle sodan runtelemassa Ukrainassa. ”Haluamme kannustaa kuulijoita osallistumaan keräykseen Ukrainan puolesta tämän kappaleen myötä”, sanoo Tuigun kitaristi Juha Björninen.

Open Creative Housen ja Suomen YK-liiton yhteistyö antaa luoville tekijöille mahdollisuuden auttaa uudella ja innovatiivisella tavalla. ”Meillä on upea mahdollisuus avata uudenlaisia ovia ja merkityksiä taiteelle. YK-liitto tekee tärkeää työtä maailmanrauhan ja ihmisten hyvinvoinnin hyväksi. Olemme iloisia ja kiitollisia tästä yhteistyöstä, joka mahdollistaa taiteen ja  taiteilijoiden laaja-alaisen vaikuttamisen myös yhteiskunnallisella tasolla”, kertoo Open Creative Housen toimitusjohtaja Juka Hynynen.

Suomen YK-liitosta kerrotaan, että YK:ssa käsitellään Ukrainan tilannetta ja siellä tehtyjä ihmisoikeusrikkomuksia 22.–23.2. pidettävässä yleiskokouksen hätäistunnossa. Käsittelyssä on myös uusi Ukrainaa koskeva päätöslauselma, johon toivotaan entistä laajempaa allekirjoittajajoukkoa. ”Tässä mitataan uudelleen, mitä mieltä maailma on tästä sodasta”, sanoo YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko. ”On olemassa laaja yhteisymmärrys siitä, että tarvitaan rauha ja neuvottelut sen saavuttamiseksi, mutta rauhan pitää olla sekä oikeudenmukainen että YK:n peruskirjan mukainen.”

Ukrainan sodan aikana YK ja sen järjestöt ovat tehneet maassa rauhanrakennustyötä, auttaneet pakolaisia ja antaneet humanitaarista apua. Avustustyössä on mukana noin 20 eri YK:n järjestöä.

“Venäjän hyökkäys Ukrainaan, uutiset, kuvat ja tiedot sieltä aiheuttivat minussa syvän järkytyksen ja surun. Koin että minun täytyy musiikin keinoin ilmaista myötätuntoni ja välitön toiveeni siitä, että Ukrainan kansa selviää tästä sodasta”, sanoo Juha Björninen. Tunne johdatti Björnisen säveltämään ja tuottamaan Hope - Song for Ukraine -kappaleen Tuigu-yhtyeensä kanssa. “Tulemme esittämään kappaletta konserteissa ja kirkoissa ja annamme sen tuoton hyväntekeväisyyteen.”

Voit osallistua keräykseen kuuntelemalla biisiä ja jakamalla sitä ystävillesi. Tuigu ohjaasuoratoistopalvelujen tuotot suoraan keräykseen. Kappale julkaistaan Open Creative Housen kautta. 

”Yksi musiikin ja taiteen tärkeimmistä tehtävistä on tuoda iloa, toivoa ja merkitystä ihmisille haastavina aikoina. Kansainväliset julkaisut tavoittavat ihmiset yli maiden ja kansakuntien rajojen. Jatkossa tulemme luomaan lisää merkityksellisiä avauksia tällä saralla”, kertoo Open Creative Housen Label Service -palveluista vastaava Tommi Kalenius.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Open Creative House
Keilasatama 2D
02150 Espoo

http://www.opencreativehouse.com

Lisätiedot: 

Seuraa Open Creative Housea:
Facebook
Instagram
Kotisivut

Pressikuvat

Open Creative House (OCH) on uusi luovien alojen keskittymä, joka yhdistää tekijät, yritykset ja organisaatiot toimimaan uudella tavalla yhteistyössä saman katon alla. OCH tarjoaa tiloja ja palveluita luovan alan toimijoille rakentaen siltoja digikulttuuriin ja globaaliin kasvuun.

Open Creative House
Keilasatama 2D
02150 Espoo
http://www.opencreativehouse.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Open Creative House

Keski-Euroopassa vaikuttava suomalaislupaus kaipaa rehellistä keskustelua vaikeistakin aiheista8.5.2023 16:57:18 EEST | Tiedote

Uuden sukupolven artistilahjakkuuden Yeron mielestä taide ja viihde auttavat meitä antautumaan tabuillekin ilman paniikin riuhtovaa otetta. Kaikilla meillä on vanhenevia ja ”haalistuvia” ystäviä ja rakkaita, mutta luopumisesta on pelottavaa puhua. Hankalien kokemusten jakamisesta seuraa kuitenkin ihmisten välille yhteys ja ymmärrys, joka on samalla vastalääkettä nykypäivän yltiöindividualismille. Tällaisia pohtii Sveitsissä asuva Yero, oikealta nimeltään Jero Nyberg. Open Creative Housen Artistitarinoita-sarjassa esitellään kiinnostavia ja itsenäisesti toimivia musiikintekijöitä.

Peter Joukainen toivoo, että artisti voisi breikata vielä nelikymppisenä29.3.2023 12:11:53 EEST | Artikkeli

Open Creative Housen Artistitarinoita-sarjassa esitellään kiinnostavia ja itsenäisesti toimivia musiikintekijöitä. Tällä kertaa vuorossa lempääläläinen lauluntekijä Peter Joukainen. Kun hänen vaimonsa kertoi nähneensä Kerimäen kirkon vankkureissa tekstin ”Tänään minä, huomenna sinä”, ajatus pysäytti - mutta tarpeeksi sitä pyöriteltyään Joukainen tunsi olevansa enemmän elossa kuin koskaan aiemmin. ”Ymmärrys ajan rajallisuudesta tuo arvoa tähän hetkeen, silloin kun sen muistaa ja ymmärtää. Toisaalta, jos menee paineiseksi, että nyt täytyy hampaat irvessä nauttia niin ei sekään ole hyvä. ”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme