Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lupa Orskerin kalankasvatuslaitokselle

Jaa
Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi Luvian Merikuljetus ja Ruoppaus Oy:n Orskerin kalankasvatusyksikölle luvan jatkaa toimintaansa vuoden 2033 loppuun asti.

Toiminta ja sen aiheuttama kuormitus säilyy lähes samankaltaisena kuin vuonna 2012 myönnetyssä luvassa. Jos laitos haluaa kasvattaa kalaa tämän jälkeen, pitää sen hakea uutta lupaa 31.10.2032 mennessä.

Kalojen kasvattamiseen käytettävän rehun määrää rajoitetaan noin puoleen haetusta

Luvian sisäsaariston vesimuodostuma on arvioitu vesienhoidossa niin sanotuksi riskivesistöksi. Se tarkoittaa sitä, että sen tila on vaarassa heikentyä. Moni pintaveden muuttuja onkin alkanut huonontua. Merialue on suhteellisen matala, ja sen lähiympäristössä on paljon loma-asutusta. Ympäristönsuojelulain mukaan tuotantoa ja siitä aiheutuvaa kuormitusta ei siis ole mahdollista kasvattaa.

Luvian edustan merialueella toimivat kalankasvatuslaitokset tekevät velvoitetarkkailua. Tulosten mukaan Orskerin laitoksen vuoden 2012 mukaisen lupapäätöksen vaikutukset alueen rehevyyteen ovat laitoksen lähialueella olleet vähäiset. Lupa noin nykyisen ympäristöluvan suuruiselle toiminnalle voitiin siis myöntää.

Voit tutustua aluehallintoviraston päätökseen vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa. Päätöksen diaarinumero on ESAVI/37026/2022. Löydät päätökset tietopalvelusta helposti, kun kirjoitat asiakohtaan diaarinumeron.

Lisätietoja:

Ympäristöylitarkastaja Ilona Joensuu, p. 02950 16358

Ympäristöneuvos Ville Salonen, p. 02950 16508

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

etunimi.sukunimi@avi.fi

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäilee potilasturvallisuuden vaarantuneen OYS:n nuorisopsykiatrian osastolla24.3.2023 08:08:19 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki 21.3.2023 ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolle. Käynnin taustalla olivat aluehallintoviraston vastaanottamat kantelut ja epäkohtailmoitukset koskien psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten potilaiden hoidon järjestämistä ja toteuttamista Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme