Korkein oikeus / Högsta domstolen

Ma. oikeusneuvos Tuija Turpeisesta korkeimman oikeuden jäsen

Jaa

Tasavallan presidentti on perjantaina 29.4.2022 nimittänyt korkeimman oikeuden (KKO) määräaikaisen jäsenen, oikeusneuvos Tuija Turpeisen KKO:n jäsenen virkaan 1.9.2022 lukien.

Turpeinen on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä 1.3.2021 alkaen. Sitä ennen hän toimi Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden laamannina vuoden 2016 lopulta saakka, työskenteli useita vuosia käräjätuomarina ja osastonjohtajana sekä 15 vuoden ajan asianajotoimistossa lakimiehenä ja asianajajana.

Turpeinen on ollut Tuomarinvalintalautakunnan jäsen ja Tuomioistuinviraston johtokunnan varajäsen. Hän on osallistunut useisiin lainsäädäntö- ja kehittämishankkeisiin. Lisäksi Turpeinen on niin asianajajana kuin tuomarina toiminut useissa luottamustehtävissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hallinnollinen lakimies Karri Tolttila, puh. 02956 40023, karri.tolttila(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme