Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitos sijoittui tutkimuslaitosten kärkeen jo kolmannen kerran

Jaa

Maanmittauslaitos ja Suomen ympäristökeskus ovat tutkimuslaitosten ykkössijalla Suomen Akatemian julkaisemassa tuoreessa vertailussa, jossa seurataan tieteen vaikuttavuutta.

Suomen Akatemia tarkastelee yliopistojen ja tutkimuslaitosten tieteen vaikuttavuutta julkaisemassaan Tieteen tila -tilastossa, joissa tarkastellaan tutkimuksen rahoitusta ja henkilöstöä sekä tieteellistä julkaisutoimintaa. Tuoreessa vuoden 2022 tilastossa Maanmittauslaitos sijoittui tieteen vaikuttavuudessa tutkimuslaitosten ykköspaikalle yhdessä Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Vertailun perusteena käytetään top 10 -indeksiä, joka kuvaa eniten viittauksia saaneiden julkaisujen suhteellista osuutta kaikista julkaisuista.

Maanmittauslaitoksen vaikuttavuus on top 10 -indeksillä mitattuna 1,52, kun maailman keskitaso on 1,0. Uusin vertailutulos edustaa hyvää jatkumoa, sillä Maanmittauslaitos on sijoittunut vertailujen ykkössijalle jo kolmena vuonna peräkkäin.

Paikkatietotutkimus hyödyksi elinkeinoelämälle

Tutkimustoiminta keskittyy Maanmittauslaitoksessa Paikkatietokeskus FGI:hin (Finnish Geospatial Research Institute), jonka tutkimustuloksia hyödynnetään tiedeyhteisön ohella laajasti myös yhteiskunnassa ja yrityksissä.

–Tieteen korkea vaikuttavuus on tärkeä tavoitteemme ja olemme iloisia tässä tavoitteessa menestymisessä. Tekemämme tutkimus paikkatiedon parissa tukee myös elinkeinoelämää ja julkista sektoria, jotka pääsevät käyttämään alan uusinta tietoa. Suomalainen osaaminen paikkatietoalalla on huipputasoa ja se on avainroolissa, kun luodaan paikkatietoon pohjautuvia uusia yrityksiä ja innovaatioita, kertoo Paikkatietokeskuksen ylijohtaja, professori Jarkko Koskinen.

–Onnittelemme SYKEä erinomaisesta tuloksesta. Tuorein tilasto osoittaa, että Suomessa tehdään kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta, ja se hyödyttää niin tiedettä kuin yhteiskuntaakin, Koskinen jatkaa.

Tutustu Tieteen tila -tilastoon ja lue lisää aiheesta Suomen Akatemian verkkosivuilta.


Yhteyshenkilöt

Jarkko Koskinen, professori, ylijohtaja, Paikkatietokeskus FGI 050 337 2902, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä edistämme paikkatietojen tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Endast fem procent av husbolagen har övergått till bostadsdatasystemet – tidsgränsen redan nästa år8.8.2022 07:58:00 EEST | Tiedote

Husbolag som är bildade före 2019 ska föra över aktieboken till det elektroniska bostadsdatasystemet före utgången av 2023. Ändå har bara drygt 5 procent övergått till systemet, det betyder något mer än 5 000 husbolag. Om husbolaget inte har en professionell disponent lönar det sig att göra överföringen redan nu. På så sätt undviker husbolaget extra avgifter och får stöd från Lantmäteriverket i samband med överföringen.

Vasta viisi prosenttia taloyhtiöistä siirtynyt huoneistotietojärjestelmään – takaraja jo ensi vuonna8.8.2022 07:54:00 EEST | Tiedote

Ennen vuotta 2019 perustettujen taloyhtiöiden on siirryttävä sähköiseen huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Näistä yhtiöistä kuitenkin vasta hieman yli viisi prosenttia eli reilut 5 000 yhtiötä on siirtynyt järjestelmään. Taloyhtiöiden, joissa ei ole ammatti-isännöintiä, kannattaa tehdä siirto jo nyt. Näin taloyhtiö välttyy ylimääräisiltä maksuilta ja saa Maanmittauslaitokselta tukea siirtotilanteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme