Pirkanmaan ELY-keskus

Maanteiden uudet hoitourakat lokakuusta käyntiin Virroilla ja Parkanossa

Jaa

Pirkanmaan ensimmäiset uudentyyppiset maanteiden hoitourakat käynnistyivät Virtain ja Parkanon urakka-alueilla lokakuun alussa. Samalla maanteiden hoidon urakoitsijakenttään saatiin uusi toimija, kun Pimara Oy voitti sekä Virtain että Parkanon hoitourakoista järjestetyn tarjouskilpailun.

Uudet urakat ovat projektinjohtotyyppisiä urakoita, joissa allianssityyppisesti laskutetaan avoimen kirjanpidon perusteella tehdyistä toimenpiteistä. Kokonaiskustannuksia pyritään kuitenkin hillitsemään tarjousvaiheessa urakoitsijan antamaan tavoitehintaan liittyvillä menettelyillä. Urakat ovat viisivuotisia. Virtain ja Parkanon urakka-alueiden urakat alkoivat lokakuussa 2020 ja päättyvät lokakuussa 2025.

Hoitourakoissa tehtävien toimenpiteiden perusteena on teittäin määritelty palvelutaso, yleiset laatuvaatimukset ja hoito-ohjeet. Lisäksi uusien urakkamallien tavoitteena on kannustaa toiminnan kehittämiseen ja yhteistyöhön.

Hoidettavaa tiestöä 1600 kilometriä 

Pirkanmaalla on yhteensä kuusi urakka-aluetta. Parkanon urakka-alue sijoittuu seuraavien kuntien alueelle: Parkano, Ikaalinen, Hämeenkyrö, Kihniö, Ylöjärvi ja Sastamala. Virtain urakka-alue puolestaan sijoittuu Virtain, Ylöjärven, Ruoveden, Ikaalisten, Kihniön ja Mänttä-Vilppulan alueelle.

Parkanon urakkaan kuuluu tiestöä yhteensä 833 kilometriä ja Virtain urakkaan 797 kilometriä. Jalankulku- ja pyöräteitä taas kuuluu Parkanon urakkaan 37 kilometriä ja Virtain urakkaan 11 kilometriä.

Seuraavaksi Pirkanmaan urakoista kilpailutetaan Oriveden ja Kangasalan urakat, joissa uusiin urakkamalleihin siirrytään lokakuussa 2021.

Lisätietoja: 

  • Jyrki Kärk, Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 036 255, jyrki.kark@ely-keskus.fi 
  • Antti Myllymaa, Pimara Oy, puh. 040 635 9533, antti.myllymaa@pimara.fi

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Perinnemaisemat kaipaavat huolenpitoa - etsintäkuulutus Pirkanmaan luonnonhoitajista ja perinnemaisemista!18.1.2021 11:54:22 EETTiedote

Perinnemaisemat, kuten niityt, kedot, haat, ranta- ja metsälaitumet kaipaavat hoitoa, jotta ne ja niiden monimuotoinen, mutta uhanalainen lajisto säilyy. Kerro meille yrityksestäsi, yritystoiminnastasi, yhdistyksestäsi tai talkooporukasta, joka voisi toteuttaa perinnemaisemakunnostusta ja -hoitoa Pirkanmaalla etenkin vuosina 2021–2022. Hoito- ja kunnostustöiden toteutuksesta maksetaan palkkiot.

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mallintamiseen uusi työkalu7.12.2020 10:58:51 EETTiedote

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mitoitukseen ja sijoittamiseen maastoon on valmistunut uusi työkalu. Pirkanmaalle suunnatun mallin on rakentanut Suomen metsäkeskus Pirkanmaan ELY-keskuksen tilauksesta. Työkalua voivat käyttää mm. tahot, jotka suunnittelevat esim. hakkuita tai muita metsänhoitotoimenpiteitä. Mallin avulla myös metsänomistajat voivat tarkastella mailleen sijoittuvia alueita, joissa suojavyöhyke voisi olla tarpeellinen. Kartassa olevat suojavyöhykkeet edellyttävät kuitenkin aina tarkempaa suunnittelua ja maastossa käyntiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme