Pirkanmaan ELY-keskus

Maanteiden uudet hoitourakat lokakuusta käyntiin Virroilla ja Parkanossa

Jaa

Pirkanmaan ensimmäiset uudentyyppiset maanteiden hoitourakat käynnistyivät Virtain ja Parkanon urakka-alueilla lokakuun alussa. Samalla maanteiden hoidon urakoitsijakenttään saatiin uusi toimija, kun Pimara Oy voitti sekä Virtain että Parkanon hoitourakoista järjestetyn tarjouskilpailun.

Uudet urakat ovat projektinjohtotyyppisiä urakoita, joissa allianssityyppisesti laskutetaan avoimen kirjanpidon perusteella tehdyistä toimenpiteistä. Kokonaiskustannuksia pyritään kuitenkin hillitsemään tarjousvaiheessa urakoitsijan antamaan tavoitehintaan liittyvillä menettelyillä. Urakat ovat viisivuotisia. Virtain ja Parkanon urakka-alueiden urakat alkoivat lokakuussa 2020 ja päättyvät lokakuussa 2025.

Hoitourakoissa tehtävien toimenpiteiden perusteena on teittäin määritelty palvelutaso, yleiset laatuvaatimukset ja hoito-ohjeet. Lisäksi uusien urakkamallien tavoitteena on kannustaa toiminnan kehittämiseen ja yhteistyöhön.

Hoidettavaa tiestöä 1600 kilometriä 

Pirkanmaalla on yhteensä kuusi urakka-aluetta. Parkanon urakka-alue sijoittuu seuraavien kuntien alueelle: Parkano, Ikaalinen, Hämeenkyrö, Kihniö, Ylöjärvi ja Sastamala. Virtain urakka-alue puolestaan sijoittuu Virtain, Ylöjärven, Ruoveden, Ikaalisten, Kihniön ja Mänttä-Vilppulan alueelle.

Parkanon urakkaan kuuluu tiestöä yhteensä 833 kilometriä ja Virtain urakkaan 797 kilometriä. Jalankulku- ja pyöräteitä taas kuuluu Parkanon urakkaan 37 kilometriä ja Virtain urakkaan 11 kilometriä.

Seuraavaksi Pirkanmaan urakoista kilpailutetaan Oriveden ja Kangasalan urakat, joissa uusiin urakkamalleihin siirrytään lokakuussa 2021.

Lisätietoja: 

  • Jyrki Kärk, Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 036 255, jyrki.kark@ely-keskus.fi 
  • Antti Myllymaa, Pimara Oy, puh. 040 635 9533, antti.myllymaa@pimara.fi

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

ELY-keskukselta tänä vuonna Pirkanmaan rakennusperinnön hoitoon 192 000 euroa – uusi hakukierros on käynnistynyt16.10.2020 09:21:18 EESTTiedote

Pirkanmaan ELY-keskus jakoi tänä vuonna avustuksia rakennusperinnön hoitoon yhteensä 192 000 euroa. Avustussumma oli aiempia vuosia suurempi, sillä siihen sisältyi määrärahaa myös valtion lisätalousarviosta. Avustukset on tarkoitettu yksityisille omistajille ja rakennusperinnön hoitoa edistäville yhteisöille kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja niiden välittömän ympäristön kunnossapitoon, suojeluun ja parantamiseen.

Kuivan maaperän vuoksi viimeaikaiset sateet eivät ole näkyneet vesistöissä (Pirkanmaa)9.10.2020 08:30:00 EESTTiedote

Tällä hetkellä erittäin kuiva maaperä on imenyt viimeaikaiset sateet, minkä vuoksi sateet eivät ole vielä vaikuttaneet järvien vedenkorkeuksiin Pirkanmaalla. Kasvukauden loputtua ja maaperän vesivarastojen täytyttyä sateet alkavat nostaa vedenkorkeuksia. Säännöstellyissä vesistöissä on vesitilanne virkistyskäytön kannalta kuitenkin hyvä. Pirkanmaan keskeisten järvien säännöstelyn toteutumista seurataan vuosittain julkaistavalla katsauksella.

Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää lisäyksiä Nokialle suunnitellun jätteenpolttolaitoksen ympäristövaikutusohjelman arviointeihin (Pirkanmaa)5.10.2020 14:08:14 EESTTiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut Refeco Oy:lle YVA-yhteysviranomainen lausunnon ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Arviointiohjelmassa Refeco Oy on esitellyt suunnitelmansa siitä, miten se arvioi Nokian ECO3 bio- ja kiertotalouden yritysalueelle suunnitteilla olevan sintraus- eli jätteenpolttolaitoksen ympäristövaikutukset. Yhteysviranomaisena toimiva Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää arviointiohjelmaan tarkempia tietoja suunniteltavasta hankkeesta ja lisäyksiä arviointeihin. YVA-menettelyssä arvioidaan ympäristövaikutuksia hankkeen vaikutusalueella Nokialla, Tampereella, Ylöjärvellä ja Pirkkalassa, sekä osin myös maakunnallisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme