Pohjois-Savon ELY-keskus

Maantie 553 Lapinmäentie-Kurkimäentie, Kuopio ja Sääskiniementie, Nilsiä Tahkovuori tietyöt alkavat

Jaa

Maantien 553 kevyen liikenteen järjestelyjen rakentaminen käynnistyy Kuopiossa Kurkimäen alueella heinäkuun alussa. Samaan aikaan aloitetaan myös Sääskiniementien parantaminen Nilsiän Tahkovuoren keskustassa. Tavoitteena on kevyen liikenteen turvallisuuden parantaminen ja väyläverkon täydentäminen ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Rakentamistyöt Kurkimäen alueella aloitetaan kesäkuun viimeisellä viikolla hyötypuunkaadolla ja uuden kevyen liikenteen väylän rakentamisella. Samaan aikaan aloitetaan myös Sääskiniemen tien rakentaminen Tahkovuorella.

Haittaa liikenteelle

Liikenteelle aiheutuu haittaa sekä maantiellä 553 ja Sääskiniementiellä Tahkon keskustassa, johtuen alennetuista ajonopeuksista ja työmaaliikenteestä. Työaikaiset nopeusrajoitukset työmaan alueella ovat pääsääntöisesti 50 km/h. Tarpeen mukaan käytetään myös nopeusrajoitusta 30 km/h.

Liikkujilta toivotaan varovaisuutta

ELY-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta. Erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden toivotaan kiinnittävän huomiota muuttuviin liikennejärjestelyihin sekä työmaaliikenteeseen, etenkin Tahkon keskustassa. Autoilijoilta ja jalankulkijoilta pyydetään erityistä varovaisuutta, koska maantiellä 553 on paljon työmaaliikennettä.

Työn rakennuttajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana Oteran Oy.
Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 2,5 miljoonaa euroa. Työt valmistuvat vuoden 2022 kesäkuun loppuun mennessä.

Korjaus: tiedotetta korjattu lähettämisen jälkeen - otsikossa ja ingressissä oli virheellisesti mainittuna tie numero 533, kun kyseessä oleva tie on Mt 553.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Projektipäällikkö
Reijo Hakanen
p. 050 350 9761
Keski-Suomen ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Oteran Oy
Martti Poimala
p. 050-5059655

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Valtatien 5 Siilinjärvi – Pöljä yleissuunnittelua jatketaan Alapitkän taajamaan saakka – Vaihtoehtona tutkitaan nyt asutuksen ja pohjavesialueet kauempaa kiertävää linjausta16.7.2021 08:54:45 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus suunnittelee valtatien 5 parantamista välillä Siilinjärvi – Pöljä – Alapitkä. Hankkeen vaihtoehtoja on tutkittu käynnissä olevassa yleissuunnitelman tarkistamisprosessissa. Suunnittelun lähtökohdaksi on valittu valtatien itäpuolelle uuteen maastokäytävään sijoittuva vaihtoehto ja aiemmin tutkitusta vaihtoehdosta on luovuttu.

Useita vesistökunnostushankkeita käyntiin Pohjois-Savossa15.7.2021 08:47:44 EEST | Tiedote

Valtion harkinnanvaraiset kunnostusavustukset vesistökunnostushankkeisiin olivat haettavissa vuoden 2020 loka-marraskuussa. Pohjois-Savon ELY-keskukselle tuli hakuaikana kaikkiaan 18 avustushakemusta ja näistä 16 hankkeelle myönnettiin avustusta. Avustuksia myönnettiin järvi- ja virtavesikunnostuskohteiden suunnitteluun sekä toteutukseen. Avustusta saaneissa hankkeissa toteutetaan aiempaa enemmän hoitokalastusta erikokoisilla kohteilla. Lisäksi käynnistyy virtavesi- ja järvikunnostuksia, joissa pyritään vesien tilan parantamiseen mm. valuma-alueella tehtävien toimien avulla. Vuosien 2020 ja 2021 avustusta saaneet kunnostuskohteet käyvät ilmi liitteenä olevasta kartasta sekä hankelistauksesta. Avustusta myönnettiin yhteensä n. 243 000 € sekä ympäristöministeriön että maa- ja metsätalousministeriön avustusmäärärahoista. Ympäristöministeriön Vesiensuojelun tehostamisohjelman tavoitteena on lisätä vesistökunnostushankkeita sekä tukea asiantuntijaverkostojen toimintaa ja näin saada aikaan v

Pohjois-Savon kunnissa palkkatukea hyödynnetään eri tavoin5.7.2021 10:40:41 EEST | Tiedote

Pohjois-Savossa aloitti viime vuonna palkkatukityössä hieman yli 1200 henkilöä. Palkkatuella työllistyneitä oli eniten Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Palkkatukea voidaan hyödyntää eri työnantajasektoreilla, ja kunnissa onkin huomattavia eroja siinä, millä sektoreilla tukea on hyödynnetty. Vuonna 2020 palkkatukipäätöksiä tehtiin Pohjois-Savossa yhteensä noin 7,2 miljoonalla eurolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme