Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Maantien 724 parantaminen Onkilahden kohdalla, Vaasa (Pohjanmaa)

Jaa

Päällystys- ja ajoratamerkintätyöt vaikuttavat alueen liikennejärjestelyihin. Työt suoritetaan viikolla 43, 18.10.–25.10.2020 välisenä aikana. Tänä aikana toivomme, että autoilijat käyttäisivät vaihtoehtoisia reittejä, koska työn takia joudutaan sulkemaan tiettyjä kulkusuuntia maantieltä 724 ja työ voi aiheuttaa myös jonoutumista, vaikka ne tehdään pääasiassa öiseen aikaan.

Väylät päällystetään suunta kerrallaan ja kahdessa vaiheessa seuraavasti:

  • 1. vaiheessa päällystetään Keskusta–Gerby-suunta, jolloin ajoneuvot ohjataan Vöyrinkaupungin risteyksestä Raippaluodon Gerbyn suunnasta tuleville kaistoille. Tämä aiheuttaa sen, että Keskustan suunnasta ei pääse Palosaaren ja Vetokannaksen suuntaan lainkaan, koska ramppi ei ole työn aikana käytössä. Vaihe 1 on työn alla tämänhetkisen arvion mukaan 18.–20.10.2020 välisenä aikana.
  • 2. vaiheessa päällystetään Gerby–Keskusta-suunta, jolloin Alskatintietä ei pääse ajamaan Gerbyn suunnasta lainkaan. Liikenne keskustaan, Palosaarelle ja Vetokannakselle ohjataan Gerbyntien kautta. Vaihe 2 on työn alla tämänhetkisen arvion mukaan 20.–23.10.2020 välisenä aikana.

Päällystystyöt suoritetaan ilta- ja yöaikaan vaiheessa 1 klo 18.00–06.00 ja vaiheessa 2 klo 20.00–06.00. Urakoitsijalla on työn aikana liikenteenohjaajat ohjaamassa liikennettä.

Kun väylät ovat päällystetty, tehdään ajoratamerkinnät noin neljän (4) vuorokauden sisällä päällystysten päättymisestä. Huono sää voi muuttaa arvioituja päällystys- ja ajoratamerkintäaikatauluja.

Tämänhetkisen arvion mukaan hanke valmistuu pääosin vuoden 2020 aikana. Viher- ja muita viimeistelytöitä jää kesälle 2021. Toivomme tienkäyttäjiltä malttia työmaa-alueella liikuttaessa.

Liitteinä päällystysvaiheet 1 ja 2, joissa vihreällä merkittynä käytössä olevat reitit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Ponsimaa, Projektipäällikkö, ELY-keskus, puh. 0295 027 746, lomalla 13.–16.10., sijaisena Teppo Leppäaho, puh. 0295 027 730

Jan-Ove Ingo, Rakennuspäällikkö, Vaasan kaupunki, puh. 0400 692 007

Timo Kujanpää, Projektipäällikkö, Skanska Infra Oy, puh. 050 544 7110

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Valtatien 18 rakentaminen Pelmaan liittymässä, Seinäjoki21.10.2020 09:26:47 EESTTiedote

Työt Pelmaan risteyksessä ovat edenneet aikataulun mukaisesti. Viikon 44 alussa valtatien 18 liikenne käännetään uudelle rakennetulle linjaukselle. Arvioitu ajankohta on 25. ja 26.10.2020 välinen ilta/yö. Ajankohta voi muuttua, mikäli sääolosuhteet eivät ole suotuisat. Samalla myös valtateiden 18 ja 16 risteys muuttuu uuteen rakennettuun paikkaansa. Työkoneita kulkee edelleen liikennöidyillä väylillä ja alueella on alennettu nopeusrajoitus. Työt kohteessa jatkuvat aina marraskuun 2020 loppuun saakka, jolloin urakka on valmis.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme