Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Maaseutuluotain-tutkimuksella arvioidaan Pohjois-Karjalan maaseudun tilaa

Jaa

Kysely lähetetään 1800 pohjoiskarjalaiselle henkilölle. Tutkimus on jatkoa vuosina 2017 ja 2019 tehdyille vastaaville tutkimuksille.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Itä-Suomen yliopisto toteuttavat Maaseutuluotain-tutkimukseen, jossa arvioidaan Pohjois-Karjalan maaseudun tilaa, kehityssuuntia ja kehittämistarpeista. Kysely on suunnattu noin 1 800 pohjoiskarjalaiselle henkilölle, joilla on tavalla tai toisella mahdollisuus vaikuttaa maaseudun tilaan ja kehitykseen.

Kysely on jatkumoa vuosina 2017 ja 2019 tehdyille vastaaville tutkimuksille, joten tässä vaiheessa saadaan myös mielenkiintoista seurantatietoa. Tätä Pohjois-Karjalassa kehitettyä tutkimusmenetelmään on toteutettu viime vuosina useilla muillakin alueilla maassamme, joten myös eri alueiden vertailu on jossakin määrin mahdollista.

Maaseutuluotain-tutkimus toteutetaan sähköpostin kautta ja se on kaksivaiheinen. Kyselyyn vastaavia pyydetään ensin perehtymään sähköpostin linkistä avautuvaan tiiviiseen ja mielenkiintoiseen tietopakettiin Pohjois-Karjalan maaseudusta ja vasta sen jälkeen vastaamaan linkistä avautuvaan kyselyyn.

Tulokset valmistuvat kesäkuun puoliväliin mennessä ja niitä hyödynnetään muun muassa tulevan ohjelmakauden toimenpiteiden ja resurssien suuntaamisessa. Kyselyyn vastaaminen kestää noin varttitunnin valinnoista riippuen. Vastaajien on myös mahdollista osallistua lahjakorttien arvontaan (3 X 50 €) ilmoittamalla yhteystiedot kyselyn lopuksi (ei yhdistetä vastauksiin).

Työn toteutuksesta vastaa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen toimeksiannosta Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatia/Itä-Suomen yliopisto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Tahvanainen
yksikön päällikkö, Maaseutu ja energia -yksikkö
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
pekka.tahvanainen(at)ely-keskus.fi
p. 0295 026 107

Pasi Saukkonen
Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatia / Itä-Suomen yliopisto
pasi.saukkonen(at)uef.fi, p. 050 464 2534

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme