Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Maaseutuymmärrys ja tieto saatava mukaan päätöksentekoon

Jaa

Maaseutuparlamentissa Leppävirralla julkistettiin maaseutupoliittinen julkilausuma 3.9.2017. Julkilausuman päämäärä on sisällyttää maaseutunäkökulma entistä vahvemmin poliittiseen valmisteluun ja päätöksentekoon. Esimerkiksi meneillään olevassa maakuntauudistuksessa on välttämätöntä rakentaa maaseudun menestystä edistävä malli. – Maaseutu ei ole ongelma vaan ratkaisu, korostaa MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

Maaseutupoliittinen julkilausuma sisältää maaseudulle tärkeitä tavoitteita. Tällaisia ovat yrittäjyyden ja työllisyyden vahvistaminen, liikenne- ja tietoliikenneyhteyksien riittävyys sekä ihmisten ja yritysten tarpeisiin vastaavat laadukkaat palvelut. Nämä kaikki saavat uusia muotoja esimerkiksi maakuntauudistuksessa.

Maaseudun vaatimukset eivät ole tolkuttomia. Sujuva arki, mahdollisuus asua ja yrittää, eväät paikallisten vahvuuksien hyödyntämiseen – siinä ovat maaseudun menestyksen eväät. Toiveet ovat jokaisen päättäjän ymmärrettävissä ja toteutettavissa. Suomen maaseutu on ainutlaatuinen. Uusiutuvat luonnonvaramme, puhdas ja houkutteleva luonto, vesi ja maaperä ovat koko Suomen tulevaisuuden menestyksen perusta.
– Menestys ei tule itsellään vaan vaatii politiikkaa, jossa koko Suomesta pidetään huolta, korostaa Marko Mäki-Hakola.

– Meneillään olevat muutokset maakuntauudistuksesta digitalisaatioon antavat mahdollisuuden ajatella maaseutua uusiksi. Ensimmäisenä on kuitenkin tarkistettava omat asenteet. Maaseutua ei kannata leimata taantuvaksi, koska samalla taantuisi koko Suomi. Maaseudun menestys on koko Suomen menestys, totesi Marko Mäki-Hakola Maaseutuparlamentissa.

– Julkilausuman 15 tavoitetta antavat hyvän pohjan tulevien vuosien päätöksenteolle. Kyse ei ole maaseutupolitiikasta vaan kaikesta päätöksenteosta, muistuttaa Marko Mäki-Hakola.

Julkilausuma: http://www.maaseutuparlamentti.fi/files/4694/Maaseutupoliittinen_julkilausuma_2017_Mahdollistetaan_menestyva_maaseutu.pdf

Lisätietoja:
Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, MTK ry, puh. 040 502 6810

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestinnän suunnittelija
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
PL 510 (Simonkatu 6), 00101 Helsinki
puh. 020 413 2323, 040 661 8699
merja.elomaa@mtk.fi
www.mtk.fi
www.kasvutarinoita.fi

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n Marttila Berliinin ruokamessuilla: Suomella on paljon tarjottavaa laatua vaativalle kuluttajalle19.1.2018 09:00Tiedote

Suomi esittäytyy ruoka- ja matkailumaana tänään Berliinissä avautuvilla, maailman suurimmilla ruoka-alan kansainvälisillä kuluttajamessuilla, Grϋne Wochella. Suomen puhdas luonto ja maukkaat elintarvikkeet ovat valttikortteja, jotka puhuttelevat maailmalla juuri nyt, sanoi Maa- ja metsätaloustuottajan Keskusliitto MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila Suomen osaston avajaistilaisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme