Like Kustannus

Making Movies hankki elokuvaoption Ville Hytösen Johannes-Andreas-romaaniin

Jaa

Helsinkiläinen tuotantoyhtiö Making Movies Oy on hankkinut elokuvaoption Ville Hytösen keväällä ilmestyneeseen romaaniin Johannes-Andreas. Johannes-Andreas on kylmäävä ja psykologisesti tarkka kuvaus Neuvosto-Viron kuuluisimmasta sarjamurhaajasta ja tämän vaimosta.

Johannes-Andreas Hanni oli modernin ajan Viron ainoa tunnettu sarjamurhaaja. Hän kasvoi väkivaltaisessa baptistiperheessä ja eli Neuvostoliitossa koko elämänsä. Hän tappoi ainakin kolme ihmistä ja lisäksi yritti tappaa kaksi, joista toinen oli hänen vaimonsa. Jäätyään kiinni vuonna 1982 Johannes-Andreas teki itsemurhan tutkintavankeudessa, ja hänen vaimonsa tuomittiin vankilaan kymmeneksi vuodeksi osallisuudesta miehensä rikoksiin.

Viron suurin kustantamo Tänapäev osti oikeudet Hytösen romaaniin jo ennen sen julkaisua. Nyt helsinkiläinen tuotantoyhtiö Making Movies on ostanut elokuvaoption Johannes-Andreaksen tarinaan. Yhtiö on tuottanut 15 näytelmäelokuvaa, mm. Rakkaani merikapteeni, Hevi reissu, Tyttö nimeltä Varpu ja Miekkailija sekä kymmeniä dokumenttielokuvia.

– Johannes Andreas saattaa olla ulkoisesti rikostarina, mutta se on myös tarina Neuvosto-Virosta Brezhnevin ajan synkeimpinä vuosina, sukupolvien yli kulkevasta manipulaatiosta ja naisesta, joka ymmärtää elävänsä narsistin kanssa, sanoo tuottaja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä.

– Tämän tarinan murhat ja väkivalta eivät meitä sinänsä kiinnosta, vaan se mikä niitä ympäröi: paradoksaalinen yhdistelmä alistavaa kommunismia ja tukahduttavaa uskonnollisuutta. Se, kuinka nainen alkaa pikkuhiljaa ymmärtää rakastamansa miehen todellisen luonteen samaan aikaan, kun tajuaa minkälaisessa maailmassa on kasvanut. Tarinassa on paljon enemmän kierrettä ja kerroksia kuin yksioikoisissa pahuuden kuvauksissa.

Ville Hytönen (s. 1982) on Virossa asuva, lukuisilla kirjallisuuspalkintoehdokkuuksilla huomioitu kirjailija. Hytösen tuotanto pitää sisällään romaaneja, lyriikkaa, tietokirjallisuutta, lastenkirjoja ja radioteoksia. Johannes-Andreas on hänen neljäs romaaninsa.

Lisätiedot, Making Movies: Kaarle Aho, kaarle.aho@mamo.fi, p. 040-725 3936.

Lisätiedot kirjasta ja kirjailijahaastattelut: Jenni Heiti, jenni.heiti@like.fi, p. 044-358 5060.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme